Foto: Shutterstock
Kurš gan nav padzirdējis kādu izplatītu, tomēr aplamu frāzi no sērijas "vīrieši vienmēr ir mūžīgā gatavībā" vai "seksam attiecību sākumā allaž jābūt kaisles pilnam un neaizmirstamam"? Šādi pieņēmumi bieži vien mudina tiekties pēc kādas perfekcijas, kuras, patiesību sakot, nemaz nav. Kā skaidro "Huffington Post" seksa eksperti, ikvienā situācijā ir izņēmumi, taču viss nav tik viennozīmīgs kā mītiskajos nostāstos teikts.

Vīrieši vienmēr ir mūžīgā gatavībā

Foto: Shutterstock

Lai arī kādas runas klīstu, nebūt nav tā, ka vīrieši ir nepārtrauktā gatavībā nodoties seksa priekiem. Viņi nav nekādi roboti. Gan sievietes, gan vīrieši dažkārt dienas beigās jūtas noguruši, domas var atrasties pavisam kur citur vai vienkārši var nebūt garastāvoklis šādām nodarbēm. Tas ir pilnīgi normāli.

Zināmu lomu "mūžīgajā gatavībā" spēlē arī vecums. "Vīrietis ir tik jauns, cik jauni ir viņa asinsvadi! Ir 70 gadīgi "puiši", kuri saka: "Jā, es vēl visu varu!" Un ir 40 gadus veci vīrieši, kas vairs neko nevar. Ja lielās artērijas ir ciet aterosklerozes dēļ, erekcijas nav, jo asinis nevar pietiekamā daudzumā pieplūst dzimumloceklim," skaidroja urologs Vilnis Lietuvietis.

Realitāte ir tāda, ka aptuveni 20 procenti vīriešu Latvijā cieš no erektīlās dusfunkcijas jeb erekcijas traucējumiem, bet vēl lielākai daļai – apmēram 30 procentiem – seksuālās attiecības tā īsti neļauj baudīt priekšlaicīga ejakulācija jeb pārāk ātra sēklas noplūde.

Vairāk par šo problēmu un risinājumiem lasi šeit.

Ja tu nesasniedz orgasmu, tas nav bijis "īsts" sekss

Foto: Shutterstock

Sānsoļi notiek tikai tādēļ, ka attiecībās kaut kā trūkst

Foto: Shutterstock

Seksam attiecību sākumā jābūt ellīgi labam

Foto: Shutterstock

Sekss – visu attiecību pamats

Foto: Shutterstock

Atšķirīgs libido – kaps attiecībām

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!