Foto: Shutterstock
Cilvēku, kas sociālajos tīklos publicē mīļas, smieklīgas un nereti arī kaitinošas bildes, kurās redzami kopā ar savu otro pusīti, netrūkst. Iespējams, ka arī pati esi viņu vidū. Vai esi kādreiz domājusi, cik ļoti šie ieraksti atšķiras no patiesās dzīves? Liela daļa cilvēku, kas bildēs redzami laimīgi un iemīlējušies, tādi nebūt nav.

Attiecību eksperte Nikija Goldsteina "Daily Mail" norāda, ka daudzi cilvēki publicē mīlestības un laimes pilnus attēlus, jo savās attiecībās jūtas nedroši, vai arī ierakstu mērķis ir iemantot popularitāti un iegūt neskaitāmus komentārus, sirsniņas, smaidiņus un atzīmes "patīk", nevis pastāstīt apkārtējiem, cik patiesas ir partneru jūtas.

Lai arī laimes pilnos ierakstus nereti var nosaukt par melīgiem, var izdarīt vairākus secinājumus par to publicētāju attiecībām. Piedāvājam iepazīties ar biežākajiem iemesliem, kāpēc cilvēki publicē mīļus attēlus kopā ar savu otro pusīti.

Kā noteikt, vai attiecībās parādījusies problēma


Foto: Shutterstock
Tieši tie pāri, kas visaktīvāk sociālajos tīklos ziņo un stāsta par savu nebeidzamo mīlestību un laimi, ir tie, kuru attiecības tuvākajā laikā varētu izjukt, stāsta Goldsteina. Nebeidzami publiski mīlestības apliecinājumi var liecināt par nedrošību un nepārliecinātību attiecībās, kā arī daudzi romantiskie mirkļi ir varbūt radīti, lai ar tiem padižotos sociālajos tīklos, nevis lai tos izbaudītu.

Nereti cilvēki, kas aktīvi raksta un ziņo par savām attiecībām, gaida, ka līdzcilvēki atzīs un apstiprinās, ka viņi ir laimīgi. Komentāri un pozitīvās atsauksmes palīdz viņiem pārvarēt grūtus mirkļus un noticēt, ka viņi patiešām ir radīti viens otram. Nereti pāri ievieto bildi sociālajos tīklos un pēc tam seko līdzi cilvēku reakcijām, nevis pavada laiku, izbaudot viens otra sabiedrību.

Vēl viena slikta zīme, kas liecina par to, ka radusies problēma, ir vārda "mans" izmantošana, lai raksturotu otru pusīti, piemēram, "mans vīrietis", "mans cilvēks". Šāda īpašumtiesību izrādīšana nereti skaidrojama ar aicinājumu pārējiem atkāpties vai vēlmi palielīties tā cilvēka priekšā, ar kuru kādreiz būts kopā. Protams, tas neattiecas uz pilnīgi visiem pāriem, jo ir cilvēki, kam ierakstu publicēšana un savas dzīves atklāšana sociālajos tīklos ir profesija. Šādos gadījumos otrās pusītes parādīšanās bildēs ir likumsakarīga.

Ja tu vēlies vienkārši citiem pastāstīt, ko tu dari kopā ar savu mīļoto, tas nav nekas slikts, bet citiem daudz patīkamāki būs nepiespiesti un oriģināli attēli, nevis iestudētas un pārspīlētas ainiņas. Un, ja tu gribi saprast, ko tavi ieraksti sociālajos tīklos liecina par tavām attiecībām, koncentrējies tikai uz diviem jautājumiem: vai reālajā dzīvē jūs esat tādi paši kā ierakstos un vai jūsu reālās attiecības jums ir nozīmīgākas nekā to atspoguļošana sociālajos tīklos. Pozitīvas atbildes uz abiem jautājumiem nozīmē, ka pārliekam satraukumam nav iemesla.

Tu savu pašvērtējumu būvē ap savu partneri

Foto: Shutterstock
Situācija, kad esi iemīlējusies līdz pat ausīm un savu partneri uzskati par savu otro pusi, nevis atsevišķu personu, ir ļoti bīstams attiecību slazds, "Health" skaidro attiecību eksperti. Tieši par to var liecināt pārspīlēti un bieži ieraksti sociālajos tīklos. Cilvēki, kas nejūtas par sevi pārliecināti un jūtas atkarīgi no sava partnera, biežāk publicē attēlus kopā ar savu otro pusi, kā arī viens otram publiski raksta pārcukurotus komentārus.

Šie cilvēki tic, ka veiksmīgas attiecības ir viņu pašu vērtības mēraukla. Ieraksti sociālajos tīklos un līdzcilvēku pozitīvie komentāri liek viņiem justies labi saistībā ar savām attiecībām, un šī sajūta palīdz celt pašapziņu. Tieši tāpat ir ar cilvēkiem, kam pašapziņu ceļ panākumi karjerā – viņu sociālo tīklu profils būs pilns ar ierakstiem par to, cik brīnišķīgs ir viņu darbs un kā viņiem tas padodas.

Ja tu jūties aizkustināta, kad dokumentē katru mirkli kopā ar savu mīļoto un par to ziņo sociālajos tīklos, padomā, vai jūsu attiecību veiksme nav kļuvusi par pamatu tavam pašvērtējumam.

Tavs mērķis ir greizsirdības izraisīšana

Foto: Shutterstock
Kāpēc tu vispār ievieto sociālajos tīklos ierakstus, kas pauž, cik laimīgas un mīlestības pilnas ir tavas attiecības? Kam šie ieraksti ir domāti? Ja tu vēlies, lai tos redzētu kāds konkrēts cilvēks, piemēram, iepriekšējais sirdsāķītis, nav šaubu, ka virtuālajā vidē tavas attiecības ir daudz laimīgākas nekā dzīvē, skaidro "Health".

Cilvēku, kas vēlas palielīties savam iepriekšējam partnerim par šā brīža laimi, netrūkst. Šādos gadījumos sociālie tīkli ir veids, kā parādīt – lūk, ko tu esi zaudējis un palaidis garām. Cilvēki, kas vēlas savu bijušo padarīt greizsirdīgu, parasti nav tikuši pāri šķiršanās sāpēm vai joprojām lolo siltas jūtas pret cilvēku, ar ko reiz būts kopā. Ja saproti, ka savas šī brīža attiecības izliec sociālajos tīklos, lai padarītu kādu greizsirdīgu, izdzēs šo personu no sava draugu loka, kā arī centies pārtraukt sekot līdzi tam, ko dara šī persona.

Ja tev nepieciešams laiks, lai pārdzīvotu šķiršanos, parunā ar kādu tuvu draugu, lūdz speciālista palīdzību. Tas būs daudz efektīvāk un veselīgāk nekā bilžu publicēšana sociālajos tīklos.

Tu vienkārši esi laimīga

Foto: Shutterstock
Protams, tas, ka tu sociālajos tīklos dalies ar bildēm, kas parāda, cik laimīga esi kopā ar savu mīļoto, var nozīmēt, ka tu tāda patiešām esi, atzīst "Health". Nereti cilvēki, kas savam profila attēlam izvēlējušies foto kopā ar mīļoto, ar attiecībām ir apmierinātāki nekā tie, kas izvēlējušies fotogrāfiju, kurā redzami vieni.

Ja tevi aizkustina, liek smaidīt un justies laimīgai kāda pašbilde, kur esi kopā ar savu otro pusīti, nav jāvairās no tās ievietošanas sociālajos tīklos. Cilvēku uzspiestie "patīk" un mīļie komentāri tev var likt justies vēl labāk. Tāpat šādas bildes palīdz taviem vecākiem un draugiem justies piederīgiem tavā dzīvē un ļaut redzēt tavu ikdienu pat tad, ja ikdienā jums neizdodas tikties tik bieži, kā tu to vēlētos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!