Ikviens zina, ka attiecības ir darbs un ne vienmēr viss ir rožaini. Nereti ir lietas, ko ar veselo saprātu apzināmies, tomēr cenšamies par to nedomāt vai tam neticēt. Iedvesmojoties no "Business Insider" attiecību ekspertiem, piedāvājam saltas patiesības par attiecībām.

Tavs dvēseles radinieks varbūt tevi nemaz negaida

Cilvēku viedokļi, runājot par dvēseles radiniekiem un to, ka katram uz pasaules ir viens sirdscilvēks, kurš ir kā radīts tieši viņam, dalās. Kamēr vieni tic un godā šo ideju, otri nicinoši nosmejas.

Tomēr realitātē vienmēr jāpadomā plašāk. Ja arī šāds cilvēks kaut kur pastāv, varbūt viņš ir ļoti tālu prom un jūs nekad nesatiksieties. Gluži tāpat – vērts aizdomāties par to, ka varbūt tavs īstais un vienīgais šai idejai netic un vienkārši pieslīpējas kādam ideālam tuvam (taču ne pašai pilnībai) variantam. Kas atkal noved pie līdzīga iznākuma – kopā ar šo cilvēku tu nebūsi. Tāpēc varbūt vērts necerēt vien uz likteni, nejaušiem dzīves pagriezieniem un sakritībām, lai būtu kopā ar cilvēku, ar kuru kopā ir lieliski. Lai kaut kas notiktu, jārīkojas arī pašai.

Materiālās lietas un mājdzīvnieki – iemesli, lai divreiz padomātu pirms šķiršanās


Māja, ģimenes maciņš, mājdzīvnieks vai kāda cita kopīga vai vienojoša lieta noteikti liks padomāt divreiz, pirms tiks pieņemts lēmums katram aiziet savu ceļu.

Kā atklāts kādā 2011. gada pētījumā, šādas lietas tiešām notur pārus kopā. Turklāt tikai viena no šāda tipa kopīgajām lietām neprecētiem ļaudīm par 10 procentiem palielina izredzes palikt kopā.

Pētījumā skaidrots, ka tas viss saistās ar pienākumiem un apziņu, ka kaut ko sadalīt ir ļoti grūti. Tas vieno pāri un šķiršanos padara tik sarežģītu, ka pāris nolemj nesasteigt šo lēmumu un pamēģināt uzlabot situāciju.

Nepiemērots mirklis attiecībām apslāpē pat vislielākās mīlas

Foto: Shutterstock

Grāmatā "The Love Gap: A Radical Plan to Win in Life and Love" vēlreiz apstiprināts jau zināmais – nepiemērots mirklis attiecībām patiesi var būt iemesls, lai divi cilvēki, kuri viens otru ļoti mīl, nebūtu kopā.

Grāmatā pausts arī sekojošs viedoklis – vīrieši pirms attiecībām vēlas būt dzīvē nostabilizējušies, taču sievietes vienlaicīgi var strādāt gan pie attiecībām, gan arī, piemēram, karjeras.

Tomēr šajā gadījumā atklāts paliek jautājums – vai gaidīt cilvēku, kurš teic, ka nav gatavs attiecībām, pirms nav sakārtojis savu dzīvi? Lai arī šeit viss atkarīgs no situācijas un tevis pašas, grāmatas autori uzsver, ka moments, kad otrs cilvēks jūtas gatavs attiecībām, var arī nekad nepienākt.

Kaisle attiecībās ir mainīga

Foto: Shutterstock

Lai arī kā negribētos to atzīt, kaisle attiecībās periodiski pazūd un ideālajā variantā atkal atrodas. Arī ģimenes psihoterapeite Kristīne Ašmane "Viņa" lasītājām skaidroja, ka iemīlēšanās fāze var ilgt no 6 līdz 18 mēnešiem, izņēmuma gadījumos – maksimums 3 gadus, kas nozīmē, ka "rozā briļļu" periods nav mūžīgs.

Lai arī kā to negribētos atzīt un būtu vēlme, lai vienmēr viss ir rožaini, tas, ka pie savām attiecībām un kaisles atgūšanas ir jāstrādā, ir neapstrīdams fakts. Tomēr paniku celt nevajag, ikvienai situācijai ir risinājums.

Te meklē psihoterapeites padomus, kā rīkoties, kad vētrainā kaislība pāraugusi vienmuļā saderībā.

Atšķirīgi uzskati – iemesls, lai attiecības būtu tīrākā elle

Foto: Shutterstock

Atšķirīgi uzskati var attiecības padarīt par tīrāko elli. Tā tas nereti notiek, ja nav vienprātības par notiekošo. Tā var būt atšķirīga vērtību sistēma, uzskati par karjeru, naudas tēriņiem un attiecību nākotni. Jebkurš no šiem elementiem var patiesi iedragāt saticību un partnerību kopumā.

Protams, zināmā mērā pielāgošanās ir katru attiecību neatņemam sastāvdaļa, tomēr domu dažādība lielajos dzīves jautājumos sadzīvi padara samērā sarežģītu. Ir skaidrs, ka, apspriežot dažādās vīzijas par konkrētām tēmām, šajā situācijā piepildīt abu sapņus nav iespējams – kādam no partneriem būs jāaizmirst par savām dzīves iecerēm, kuras šajā gadījumā nebūt nav mazas. Tā kā šīs viedokļu nesaskaņas nav niecīgas, kāds pēc piekāpšanās var justies nelaimīgs, kas var rezultēties arī attiecību saišu pārtrūkšanā.

Vairumam cilvēku ir nereāla vīzija par attiecībām

Foto: Shutterstock

Mīlas stāsti zilajos ekrānos nereti uzbūruši mākslīgu vīziju par to, kā viss varētu notikt. Pēc scenārijiem filmās var secināt – lai arī kādi elpu aizraujoši notikumi tiktu piedzīvoti, beigās visi dzīvo saskaņā, laimē un mīlestībā. Tomēr realitāte ir tāda, ka reti kad viss notiek kā filmās.

Cilvēki no partnerības sagaida daudz vairāk, nekā realitāte spēj piedāvāt. Nereti izpaliek lielie, romantiskie žesti un sēdēšana uz lieveņa sirmā vecumā. Turklāt, kas nav mazsvarīgi, ne katra diena ir kā piedzīvojums – bieži vien iezogas rutīna, dažkārt pat nomāktība. Tomēr vērtīgi atcerēties – visu var atrisināt, pie attiecībām strādājot. Galvenais ir neizsapņot nereālu vīziju un negaidīt, ka visi romantisko kino scenāriji atkārtosies realitātē, lai nenāktos vilties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!