Viņš mani sarūgtināja, mēs pavadām laiku šķirti un man simpātisks liekas kolēģis. Nekrīti panikā, šīs lietas nebūt nenozīmē, ka tavas tagadējās attiecības ir lemtas neveiksmei! Iedvesmojoties no "Business Insider" ekspertiem, izvirzījām attiecību sastāvdaļas, ko daudzi uzskata par nepieņemamām vai pat par šķiršanās vēstnešiem, bet patiesībā tās ir visai normālas parādības. Par tām ne vienmēr vajag krist panikā!

Dažkārt spēt arī sarūgtināt

Nepārproti, otra sāpināšana visādā ziņā nekādi neraksturo veselīgas attiecības, tomēr svarīgi arī neieslīgt otrā grāvī.

Runā, ka patiesība mēdz būt sāpīga. Tāpēc iedomājies sevi situācijā, kurā tev otrai pusītei jāpavēsta kaut kas tāds, kas noteikti viņu neiepriecinās. Tikai tāpēc, ka apzinies, ka fakts var sarūgtināt otru, tu taču nemelosi?

Piemēram, ja esi uzvilkusi kādu tērpu iziešanai ārpus mājās un pavaicā partnerim, kā izskaties, tu taču nevēlies, lai viņš melotu, bet gan lai objektīvi novērtētu situāciju, ne tā? Tajā pašā laikā, protams, partneris apzinās, ka, ja godīgi pateiks savu viedokli, tas var tevi sāpināt, tomēr pasargāt no visas pasaules viņam tevi nebūs iespējams. Jāizvērtē reizes, kad no šādām situācijām nevar izvairīties.

Attiecībās, kurās valda īsta mīlestība, nevajadzētu mākt bailēm vai šaubām, ka, ja pateiksi patiesību vai kā citādi nedaudz otru sāpināsi, jūsu partnerība pēkšņi izjuks. Jums ir jāatbalsta vienam otru un jāstrādā pie tā, lai ikviens sīkums nepārvērstos traģēdijā.

Apziņa – ja būs vajadzība, tu esi gatava šķirties


Pirmkārt, lai cilvēki būtu laimīgi un justos attiecībās piepildīti, viņiem tādiem ir jābūt arī individuāli. Arī multimākslinieks Kaspars Bindemanis teicis: "Cilvēki neprot būt laimīgi paši par sevi. Viņi mēģina atrast cilvēku, kurš padarīs viņu laimīgu. Tā ir rupjākā kļūda. Pirmkārt, ir jātiek galā ar sevi, jāsakārto sava galva."

Ja cilvēks ir sakārtojis savu galvu un ticis ar sevi galā, kā arī atradis sev blakus cilvēku, kurš jūtas tieši tāpat, viņus kopā tur tikai mīlestība un nekas cits. Jūs nebūsiet kopā nepareizo iemeslu dēļ!

Gluži tāpat, ja viss dzīvē ir sakārots, ir arī izpratne par to, ka arī vienam ir gana labi un attiecībās nav jāuzkavējas, ja tajās kaut kas nav līdz galam pareizi. Protams, tas gan nenozīmē, ka vajag skriet prom pie katras sīkākās nesaskaņas, necensties neko uzlabot un nestrādāt pie attiecībām, kā arī ar šo frāzi draudēt otram, tomēr šajās situācijās ir drošības spilvens – ja nu kas, es varu arī aiziet, un tas nav nekas ārkārtējs.Tas nenozīmē, ka partneri mīli mazāk. Tu vienkārši esi pašpietiekama.

Laiks ne tikai kopā, bet arī šķirti


Katram savs viedoklis, kā vislabāk atpūsties no visas pasaules un sevis. Un tā nav nekāda skāde, ja abiem partneriem šie uzskati par atpūtu nesakrīt.

Dažkārt ir pilnīgi normāli pavadīt laiku arī šķirti. Arī radio un TV raidījumu vadītājs Valdis Melderis sarunā ar "Viņa" atzina, ka laimīgas laulības noslēpums ir arī kāda līkumiņa izmešana pa vienam.

Protams, šim laikam šķirti ir jābūt dozētām, un problēmas, iespējams, var sākt rasties tad, kad šķirti tiek pavadīts daudz vairāk laika nekā kopā, tomēr katram savs strādājošais attiecību modelis. Ja atpūta vienam no otra liek sailgoties pēc sava mīļotā un vairāk otru novērtēt, kāpēc gan to neizmēģināt?

Samierināšanās ar otra mīnusiņiem

Foto: Shutterstock

Samierināšanās ar otra nudien nepieņemamo personību tikai tāpēc, lai ar kādu būtu kopā, noteikti nav prātīga rīcība un veselīgu attiecību starts. Tomēr viss ļoti atkarīgs no tā, kādi ir iemesli, lai būtu kopā ar šo cilvēku, kā arī cik lieli ir šie mīnusi.

Ja no sirds savu partneri mīli un tevis saskatītās nepilnības tev pašai nenodara pāri, katru sīkumu par traģēdiju nevajadzētu pārtaisīt. Neviens no mums nav perfekts un ikvienam lielākā vai mazākā mērā nākas pieslīpēties otram cilvēkam. Negaidi no partnera neiespējamo! Tajā pašā laikā neaizmirsti arī izvērtēt, cik daudz var būt par daudz un kad vairs samierināšanās nav prāta darbs!

Dzirkstelītes sajušana ārpus attiecībām

Foto: Shutterstock

Daudzi, tostarp arī dziedātāja Samanta Tīna, stāstījusi – starp vīrieti un sievieti nevar būt draudzīgas attiecības. Agrāk vai vēlāk kāds vēlas kaut ko vairāk, tāpēc vismaz no vienas puses izstrāvos arī īpašā enerģija.

Tomēr realitātē ir pavisam normāli, ka gan darbā, draugu lokā vai jebkur citur nākas būt vismaz kaut kādā kontaktā ar pretējo dzimumu. Glīts, gudrs, asprātīgs – kāpēc gan lai šāds cilvēks nesimpatizētu? Tomēr tas uzreiz neliecina, ka simpātijas pāraugs par kaut ko vairāk vai pat koķetas sarunas un joki pārtaps romānā.

Protams, katrā pāri valda savi noteikumi par to, kas ir un kas nav pieņemami, kā arī cik tālu sniedzas robežas, lai šāds flirts kaitētu partnerībai, tomēr tas, ja simpatizē kāds cilvēks ārpus attiecībām, nav pilnīgi nekas nosodāms un traģisks. Tas nenozīmē, ka jāšķiras ar savu partneri, jo tu viņu vairs nemīli!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!