Nupat jau šķiet, ka jūsu starpā uzplauks lielā mīla, bet te pēkšņi – čiks vien sanāk. Tava simpātija ir atsvešinājusies, bet iemeslu tam tu neredzi. Protams, ne vienmēr var un vispār kaut ko vajag darīt lietas labā, ja jau partneris tik braši ir apņēmies jūsu duetu izjaukt, tomēr neziņā lauzīt galvu par neparedzamajiem nākotnes ceļiem arī nav viegli. Ja vēlies iegūt kaut pilienu sirdsmiera, vērts iepazīties ar šiem "Gurl" attiecību ekspertu padomiem, ko darīt un ko nedarīt, kad jūti, ka partneris mokoši no tevis slīd prom.

Nepārlasi vecās ziņas un necenties "lasīt starp rindiņām"

Ja ir vēlēšanās un vajadzība, protams, ir vairākas lietas, ko iespējams darīt, ja izjūti, ka attiecības ir vienpusējas. Tomēr noteikti ir lietas, kas sirdsmieru tev nenesīs, tātad darbības, no kurām pašas labad izvairīties.

Viens no ieradumiem, kas nereti liek stundām, dienām, varbūt pat mēnešiem zīlēt kafijas biezumos, nespējot atrast mieru, ir veco ziņu pārlasīšana. Skaidrs, ka šajā laikmetā ikvienam ir saglabājušās kādas rakstiskas liecības par jūsu attiecībām – vēstules sociālajos tīklos, īsziņas. Viena no kļūdām – meklēt atbildes tur.

Vai tika minēts kāds zīmīgs vārds? Vai viņš jau deva mājienus, kurus es vienkārši nepamanīju? Ko es izdarītu nepareizi? Tie ir tikai daži jautājumi, kas iešaujas galvā, pāršķirstot vecās sarakstes. Lai arī, iespējams, kāds pavediens par notiekošo tika izpausts, bet palaists garām, jāatceras, ka šīs ziņas nesatur nekādus maģiskus noslēpumus. Šī vēstures pārcilāšana pie rezultāta neved – reizēm vien vēl vairāk sagrauj pašsajūtu, atceroties par senajiem laikiem, kad viss šķita tik rožaini.

Ja tiešām vēlies uzzināt kādas atbildes, nāksies konkrētos jautājumus vaicāt skaidri un gaiši, bet, ja vēlies veselīgi pārdzīvot šo momentu un turpināt savu dzīvi, atbrīvojies no īsziņām, lai lieku reizi nepieķertu pie sāpīgās pagātnes izķidāšanas atkal un atkal.

Ja vēlies atbildes, ierosini tikšanos

Foto: Shutterstock

Ja esi apņēmības pilna, ka jūsu starpā tomēr ir kaut kas maģisks un tik viegli nevēlies tam visam atmest ar roku, tev ir jārīkojas, citādi vari pat ilgi šaustīt sevi, negūstot tik ļoti svarīgas atbildes. Viss ir vienkārši – paaicini savu simpātiju uz satikšanos. Tas var ievirzīties divos veidos: kā tests vai iespēja kaut ko mainīt.

Kā tests tas darbojas itin vienkārši. Ja paaicinājusi uz satikšanos, bet sirdsāķītis strikti atteiks, domājams, tev pašai ir jābūt skaidram, ko šī nežēlīgā atbilde nozīmē. Ja partneris sniedz kādu aizbildinājumu, kādēļ satikšanās konkrētajā dienā, laikā vai vietā nav iespējama, ir jāizvērtē tā nozīmīgums. Varbūt tas ir patiess iemesls, kādēļ viņš netiek, bet varbūt – tukšas runas, lai nenāktos tevi vienkārši sāpināt, pasakot visu acīs. Šajā gadījumā aizbildinājumi jāvērtē objektīvi.

Ja tomēr partneris piekrīt uz tikšanos, tā būs tava iespēja noskaidrot, kas īsti notiek vai nenotiek jūsu starpā.

Noteikti jāpiebilst, ka uzaicināt uz tikšanos kādu, kurš pēdējā laikā par tevi neliekas ne zinis, nav viegli – vajag saņemt drosmi, lai to izdarītu. Tomēr, ja skaidri apzinies, ka bez atbildēm nespēsi virzīt savu dzīvi uz priekšu, šis ir ātrākais veids, kā to izdarīt.

Nepārcenties ar sociālo tīklu analizēšanu

Foto: Shutterstock

Mūsdienās, kad daudzi teju visu savu dzīvi pasniedz kā uz paplātes sociālajos tīklos, nav grūti atšķetināt, ar ko cilvēki ir sadraudzējušies, kur pabijuši. Tomēr skaidrs ir tas, ka pārmērīga sociālo tīklu analizēšana ne pie kā laba nenovedīs.

Patiesība ir tāda, ka sev vajadzīgās atbildes sociālajos tīklos ir ļoti grūti (lai neteiktu neiespējami) atrast. Soctīklos ne vienmēr iespējams izdibināt patiesību, turklāt ļoti daudz ko var pārprast.

Kaut kādu informāciju, ja cilvēks ir aktīvs sociālo tīklu lietotājs, noteikti būs iespējams atrast, taču visticamāk tās tikai uzbērs sāli brūcēm. Visas fotogrāfijās redzamās meitenes neapstiprina to, ka tās ir viņa jaunās draudzenes, turpretī visi sirdi plosošie ieraksti nav apslēpti veltīti tev. Nekļūsti par detektīvu un lieki neinterpretē visu sev vēlamās nokrāsās.

Izvēlies pareizos cilvēkus sarunām

Foto: Shutterstock

Liels atbalsts šādās situācijās bieži vien ir draugi, kas var piedāvāt savu plecu, uz kura izraudāties, vai vienkārši iepriecināt ar savu klātbūtni. Nereti sirdsmieru sniedz arī vienkārša izrunāšanās un savas bēdas izklāstīšana. Iespējams, draugam būs arī kāds labs padoms, ko viņš labprāt tev atklās šajā nepatīkamajā brīdī.

Lielu lomu spēlē konkrētā sarunu biedra izvēle. Ja tas ir jūsu kopīgais draugs, noteikti jābūt piesardzīgai ar stāstīto, lieki neieslīgstot detaļās, turklāt jāpadomā, vai nenoliec draugu pavisam neērtā situācijā. Ja jūti atbalstu savā pusē, un tevi nomāc situācijas apstākļi, jo esi neizpratnē, iespējams, vari apvaicāties šim draugam, kurš varbūt zinās kaut ko vairāk. Tomēr vienmēr izvērtē, cik tas ir vajadzīgi.

Noteikti jāliek aiz auss, ka visus kopīgos draugus un paziņas gan tieši ar šo problēmu nevajadzētu nodarbināt – pastāv ļoti liela iespēja, ka nemaz tik slepena šī informācijas izdibināšanas "operācija" nav, un tavs sirdsāķītis par to visu jau zina, kas noteikti nav tava kvēlākā vēlēšanās.

Izvērtē situāciju objektīvi


Ja izvērtējot visu notikušo esi nonākusi pie slēdziena, ka tavs šķietamais potenciālais partneris tiešām nav ieinteresēts, nekrīti panikā. Atceries, tev jau iepriekš bijušas simpātijās un tādas būs arī nākotnē. Protams, konkrētajā brīdī tā nav viegla doma, pie kuras pieķerties, tomēr, skatoties uz dzīvi globālāk, tā ir patiesība.

Izdzīvo šo nedaudz drūmāko periodu, izciet savu pārdzīvojumu, sakārto domas un pārstāj par viņu domāt. Ir jāsaprot, ka šī skumjā sajūta agrāk vai vēlāk pazudīs, un nāks jauni cilvēki, jaunas iespējas. Tu jutīsies labāk!

Ja tomēr absolūti nekādi nespēj aizmirst šo cilvēku, iespējams, noderēs šie soļi, kā aizmirst cilvēku, kam tavā dzīvē vairs nav atvēlēta vieta, lai dotu godīgu iespēju citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!