Foto: Shutterstock

Kā liecina portāls goodhousekeeping.com, matu krāsojums, neatkarīgi no tā, vai tas ir dabisks vai iegūts ar krāsu, var raksturot sievietes seksuālo dzīvi, pie šādiem secinājumiem esot nonākuši Apvienotās Karalistes zinātnieki. Varam piekrist, varam nepiekrist, bet jebkurā gadījumā ir interesanti iepazīties ar šiem secinājumiem.

Kaislīgās sarkanmates

Foto: PantherMedia/Scanpix

Tas droši vien vairumam nešķitīs nekas pārsteidzošs, ka ugunīgo toņu īpašnieces ne tikai izskatās, bet arī tiek raksturotas kā sievietes, kurām seksuālā dzīve ir biežāka un kaislīgāka. Šajā pētījumā noskaidrots, ka ugunīgo krāsu matu īpašnieces atzīst aktīvu seksuālo dzīvi. Izrādās arī vīriešiem zemapziņā sarkanmates un rudmates raida signālus kā par seksuāli aktīvām sievietēm, bet kas tomēr vēl nav gatavas bērna radīšanai. Ugunīgā krāsa rada asociācijas ar kaislību nevis ģimenes radīšanu, taču tas nebūt nav šķērslis seksuālām attiecībām, jo tieši šo matu krāsu īpašnieces ievērojami biežāk nodarbojas ar seksu.

Pašpārliecinātās brunetes

Foto: Shutterstock

Brūno un tumšo matu īpašnieces var priekā gavilēt, jo pētījumā noskaidrots, ka tieši šīs sievietes pēc vīriešu domām esot vislabākās intīmajās attiecībās. Atklājušies arī pāris interesanti fakti, piemēram, brunetes esot ļoti atklātas ne tikai dzīvē, bet arī gultā, ko ļoti atzinīgi novērtē vīrieši. Brunetes lielākoties neatzīst vienas nakts sakarus, tāpēc līdz attiecībām gultā šīs sievietes nonāk tikai ar tiem vīriešiem, kas arī attiecībās ir potenciālie dzīvesbiedri. Vīrieši atzinuši arī to, ka tieši brūno matu īpašnieču sirdis esot visgrūtāk iekarot.

Dzīvespriecīgās blondīnes

Foto: Shutterstock

Blondīņu seksuālo dzīvi var raksturot Samantas Džounsas tēls seriālā ''Sekss un lielpilsēta'', jo arī šajā pētījumā gaišo matu īpašnieces ieguvušas raksturojumu kā jautrības cienītājas. 36% no aptaujātajiem vīriešiem esot atklājuši, ka tieši blondīnes ir piedzīvojumu meklētājas guļamistabā. Zinātnieki pierādījuši arī to, ka blondo matu īpašniecēm esot augstāks estrogēnu (dzimumhormonu) līmenis, kas rada vēlmi sievietēm piedzīvot vēl nepieredzētas sajūtas intīmajā dzīvē.

P.S. Pētījumā piedalījušies 1500 vīrieši no Apvienotās Karalistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!