Foto: Shutterstock

Attiecības noteikti nav tas, ko vajadzētu sasteigt. Tas tāpēc, ka savu darbību dēļ ietekmē ne tikai savu, bet arī otra cilvēka dzīvi, kam, iespējams, esi visa pasaule. Kā nesasteigt dzīvi un saprast, ka attiecībām vēl neesi gatava? Lūk, iedvesmojoties no "Yourtango" attiecību ekspertiem, esam izcēluši būtiskākās pazīmes, kas vismaz liks aizdomāties par nozīmīgā soļa speršanu!

Tu apkārtējos vīriešos redzi tikai problēmas. Alus vēderiņš, atkāpušies mati vai kurpes, kas pilnīgi derdzas – ja lūkojies tikai uz vizuālo izskatu, ne dzīves vērtībām, paša cilvēka būtību un saderību, tu noteikti neesi gatava mīlestības vārda darīt jebko. Skaidrs, ka vizuālajam izskatam ir nozīme, tomēr tam nevajadzētu spēlēt galveno lomu.

Mūžīgā spēle ar bijušajiem. Zvani nakts vēlajās stundās un nebeidzams flirts ar bijušo noteikti neļauj tev virzīties tālāk. Vispirms nokārto iepriekšējās attiecības un tiec skaidrībā ar saviem dzīves mērķiem. Ja vēlies kaut ko mainīt, vērts vērā ņemt padomus, kā aizmirst bijušo un sākt satikties ar citiem.

Draudzīgas attiecības ar "labumiem". Ja tev ir draugs, ar kuru vienkārši mēdz pārgulēt tāpat – prieka, ne patiesu jūtu pēc, tad tas noteikti liecina, ka tu uz šo intīmo mirkli neraugies kā uz svētu saikni starp diviem patiesi iemīlējušiem cilvēkiem. Varbūt vecmodīgi, bet tā nu tas ir.

Ikvakara grāmatas lasīšanas rituāls kā baudpilns orgasms. Ja nevari sagaidīt, kad jau atkal vakarā varēsi ierausties mīkstajos spilvenos un paķert uz naktsskapīša esošo grāmatu, iespējams, tev ir pietiekami labi tāpat vien. Vismaz pagaidām.

Tu jūties nepilnīga bez partnera. Vispirms laimīgai jākļūst pašai, bet tikai tad jāmeklē kāds, kurā ar to dalīties. Arī multimākslinieks Kaspars Bindemanis ir teicis: "Cilvēki neprot būt laimīgi paši par sevi. Viņi mēģina atrast cilvēku, kurš padarīs viņu laimīgu. Tā ir rupjākā kļūda. Pirmkārt, ir jātiek galā ar sevi, jāsakārto sava galva. Jo pretējā gadījumā tu sāc zombēt to otru cilvēku."

Tu izbaudi laiku vienatnē. Ja piedzīvojumi un trakākās ballīšu naktis vēl joprojām ir tas, kas tevi raksturo, iespējams, tev vēl ir nepieciešams pabaudīt dzīvi ar pilnu krūti, un mākslīgi nekur vēl nevajag steigties.

Trūkst vēlmes ieguldīt sevi. Ir skaidrs, ka attiecības ir darbs. Ja neesi gatava būt atbildīga, turēt savu vārdu, kā arī ieguldīt laiku un enerģiju, vai vispār vērts sākt? Padomā par to, varbūt vienkārši neesi tam gatava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!