Foto: Shutterstock
Iespējams, tu kopā ar savu partneri esi jau ilgu laiku, tomēr pēdējā laikā tevi pārņem vēl nebijušas sajūtas, ko nespēj apslāpēt. Kaut kas tavā mīlestībā ir mainījies... "Cosmopolitan.com" attiecību eksperti piedāvā vairākas pazīmes, kas liecina – tavas jūtas pret mīļoto palēnām izdziest.

Komunikācija ar tavu partneri ir kā pienākums. Kad no sirds dziļumiem mīli savu otro pusīti, tev nebūs jāmeklē iemesls, lai ar viņu sazinātos jebkurā brīdī, turklāt tas noteikti nešķitīs kā darbs.

Ziņas no mīļotā vairs nesagādā prieku. Vai izjūti vienaldzību? Varbūt pat nelielu apgrūtinājumu? Ja tā, tad noteikti vairs vēderā nelido tauriņi.

Netiek kaldināti nākotnes plāni. Ja agrāk plānoji savu nākotni kopā ar mīļoto, tad tagad jau nākamās nedēļas notikumi šķiet pārāk tāli un vēl nebūtiski. Nemaz nerunājot par tāliem, nopietniem ceļojumiem vai kādiem citiem pasākumiem, kas prasa lielu ieguldījumu un garantiju, ka līdz tam kopā nodzīvosiet.

Nav vēlēšanas iepriecināt otru. Attiecības sastāv no lielāku un mazāku laimes brīžu dāvāšanas otram. Piemēram, mīļākā ēdiena pagatavošanas un atminēšanās ierakstīt iecienīto pārraidi. Šie visi sīkumi ir atgādinājumi, ka tu mīli savu partneri, bet, ja ir pazudusi vēlme šādi iepriecināt otru, var gadīties, ka jūtas palēnām izgaist.

Eksistēšana blakus partnerim. Laiks tiek pavadīts atsevišķi un citādi pat negribas. Tu nevēlies atrasties blakus, samīļot, sabučot. Var pat gadīties tā, ka atrodaties vienā miteklī, bet dzīvojat katrs savu dzīvi.

Nepārtraukta kritizēšana. Tu nevari sevi apturēt – tevi vienkārši kaitina ikviena mazākā partnera darbība vai nepilnība pat tad, ja viņš nav absolūti neko izdarījis greizi.

Iziešana ārpus mājas, neko nepaskaidrojot. Darīt kaut ko kopā – tas vairs nav aktuāli. Tā vietā tu labprāt izvēlies kādu citu nodarbi, partneri nepaaicinot līdzi un nemaz nepaskaidrojot, kurp tu dodies.

Iemesla atrašana, lai izvairītos no seksuāla kontakta. Protams, nekur tālu no šī nav arī nevēlēšanās stāties dzimumattiecībās.

Ja visas iepriekšminētās pazīmes attiecas uz tevi, turklāt nepamet pārliecība, ka tiešām attiecības vairs nav tādas kā agrāk un mīlestība vairs nav tik spēcīga, tev atliek divi varianti – būt godīgai un atklāt partnerim savas sajūtas, katram ejot savu ceļu, vai arī strādāt pie tā, lai jūsu mīlestība atkal plauktu un zeltu. Psihoterapeites Kristīnes Ašmanes viedokli, kā rīkoties, kad kaislība pāraugusi vienmuļā saderībā, atradīsi šeit, savukārt te atrodami "Viņa" lasītāju pieredzes stāsti par to, kā atgūt savstarpējo pievilkšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!