Foto: Shutterstock
Seksuālā pieredze nāk tikai ar laiku, un vislielākā izpratne par to veidojas nevis par to runājot ar draudzenēm, bet gan tieši intīmās tuvības brīžos. Ja ar vienu partneri esi kopā jau ilgāku laiku, visdrīzāk pārzini lielāko daļu no viņa vēlmēm, taču ar tikko iepazītu simpātiju ir cits stāsts – lūk, piecas izplatītas kļūdas, kuras sievietes nereti pieļauj seksa laikā, tādējādi mazinot gan sev, gan arī partneriem gūstamo baudu!

Nesaprotama mājienu izrādīšana

Bieži vien sievietes uzskata, ka vīriešiem ir jāspēj nolasīt viņu domas un pašiem jāsaprot, cik ļoti viņas konkrētajā brīdī vēlas mīlēties. Taču realitātē reti kuram vīrietim piemīt šādas spējas, un sievietes smalkie mājieni var tikt citādi interpretēti, izsaucot viņā dusmas, neizpratni un sašutumu. Kļūda! Jauka mīlināšanās vai apkampšanās filmas skatīšanās laikā uzreiz neliek saprast, ka vēlies mesties gultas priekos – īpaši tad, ja vīrietis pirms tam bieži vien ir bijis iniciators un saņēmis atteikumu.

Sievietēm tīk būt iekārotām un gribētām, taču vīrieši šajā jautājumā nav izņēmums. Ja izjūti vēlmi ļauties intīmajai tuvībai, saki to skaļi! Tā spēsi vairāk uzbudināties gan pati, gan arī dosi šādu iespēju partnerim. Protams, maigi glāsti un acu skatieni ir neatņemama priekšspēles sastāvdaļa, tomēr nekas sākotnēji nebūs skaidrāks un iedarbīgāks kā trāpīga frāze viņa virzienā.

  • Ko sievietes vēlētos, lai vīrieši zina par guļamistabas aizkulisēm, lasi šajā rakstā, bet ko sagaida no vīrieša intīmās tuvības laikā, lūko te.

Nevēlēšanās atkārtot savas vēlmes

Foto: Shutterstock

Šī kļūda principā sasaucas ar iepriekšējo punktu – ar partneri ir jārunā! Un savas vēlmes jāizsaka skaļi ne tikai vienu reizi vien. Nav pareizi uzskatīt: "Es taču viņam jau vienreiz pateicu, ko vēlos, bet viņš neatceras, tātad nevēlas to ar mani darīt." "WebMd" vēsta, ka nereti seksa laikā vīrietis ir tik ļoti iejuties, ka spēj koncentrēties tikai uz svarīgāko, tāpēc, iespējams, tavas izteiktās vēlmes vienkārši nav dzirdējis (un tas nemaz nav bijis speciāli).

Neieņem pozu, ka divreiz vairs neatkārtosi, ko biji teikusi. Šādā veidā tu principā "iegriez" pati sev! Arī partneris uz tevi var sākt skatīties ar šķību aci, jo sievietēm ir grūti noslēpt savu neapmierinātību, tāpēc šāda nesaprašanās var beigties ar vārdu apmaiņu augstos toņos. Nekautrējies arī viņam skaidri atkārtot, ka vēlies, piemēram, paturpināt priekšspēli vai mīlēšanos konkrētā pozā, ja tu tā jūties labi.

Ķermeņa nepilnību pārdzīvojumi

Foto: Shutterstock

Uz pasaules neatradīs divas raksturā un izskatā identiskas sievietes, un tas ir patiesi unikāli. Pat šķietami visperfektākajai sievietei ir savi kompleksi un pārdzīvojumi, taču ar tiem ir jāstrādā, jo patiesībā – dzīvē ir arī lielākas problēmas par mazām krūtīm vai pāris liekajiem kilogramiem. Liela daļa kompleksu patiesi ir tikai sieviešu galvās, taču savu šķietamo ķermeņa nepilnību dēļ viņas nespēj atbrīvoties intīmās tuvības laikā, nemitīgi domājot, kā gan es tagad izskatos viņa acīs.

Vīrieši turpretī ir spējīgi daudz vieglāk "atslēgties" un vienkārši izbaudīt procesu – viņi vienkārši ļaujas brīžiem, kad ar sev tīkamu sievieti var kaili viens otram atrasties tuvu klāt. Turpretī ar sevis kritizēšanu daudzas sievietes arī apslāpē emocijas, kuras tik ļoti nepieciešamas, lai mīlēšanās būtu jutekliska un palīdzētu sasniegt baudas virsotnes.

Par vēl citām sieviešu domām un rīcībām, kas ne viņām, ne arī partneriem neļauj uzbaudīt procesu visā pilnībā, lasi šajā rakstā.

Uztraukšanās par to, lai viss būtu labi

Foto: Shutterstock

Iespējams, draudzeņu kompānijās sievietēm sakrīt uzskati par to, kāds ir labs sekss un kādas izjūtas viņas no tā vēlas sagaidīt, taču lielākoties katrai ir sava "recepte", kā otram sniegt vislielāko laimes sajūtu. Protams, nedrīkst aizmirst arī par sevi, un tieši tāpat katrai sievietei ir savas pozas un knifiņi, kas tuvības laikā ļauj justies lieliski.

Taču pārmērīga domāšana par to, vai es tagad daru labi un partneris ar mani ir apmierināts, pavisam noteikti ir lieka – šo jautājumu, ja tas tev vēl būs aktuāls, izrunāsiet pēc tam, jo procesa laikā jūs viens otram savas izjūtas varat parādīt ar sejas grimasēm, pieskārieniem, neapvaldāmiem vaidiem u.c.

Entuziasms intīmajā tuvībā ir svarīgs. Noteikti vērts noskaidrot, ko partneris vēlētos seksā izmēģināt, kas viņam patīk un kas ne īpaši, bet pēc tam dalīties arī savos uzskatos. Iespējams, kāda no vēlmēm aprakstīta šajā materiālā, un kāda no tām tev šķiet saistoša.

Pārāk maz un maigi glāsti

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!