Foto: Shutterstock
Attiecības un laulība ir kaut kas tāds, ko vēlamies sargāt un godāt. Bet ne vienmēr viss izdodas tik lieliski... Iedvesmojoties no "Power of Positivity" attiecību konsultantiem, piedāvājam piecas lietas, kas var pielikt punktu attiecībām.

Švaka komunikācija

Arī tad, kad pāris apprecējies, tas nebūt nenozīmē, ka nu viss ir atrisināts un bez jautājumiem priekšā gaida burvīga kopdzīve. Lai pieturētos pie sapņa par brīnišķīgu nākotni, nepieciešams atcerēties, ka pie attiecībām jāstrādā vienmēr. Arī TV raidījumu vadītāja Kristīne Virsnīte skaidroja: "Ilūzijas par to, ka laulība ir puķu dārziņš ar platlapēm, hostām un visu pārējo, ir absolūtas muļķības."

Galvenais noteikums ir sekojošs – lai attiecības būtu veiksmīgas, pie tām jāstrādā! Tas nozīmē, ka reizi pa reizei ir jāpiesēž un kārtīgi viss jāizrunā, neļaujot pat sīkākajiem niekiem pārvērsties neatšķetināmās problēmās. Lielisku attiecību zelta atslēga ir komunikācija – ja tās iztrūkst, ātri vien pat vislabākās attiecības var samežģīties.

Nav draugu ārpus laulības

Foto: Shutterstock

Tas, ka tavs mīļotais ir arī tavs labākais draugs, protams, ir lieliski, tomēr mēs labi zinām, ka reizi pa reizei ir vajadzīga neliela atelpa no pat vismīļākajiem cilvēkiem.

Ja tev ir kāds labs draugs vai cits tuvs ģimenes loceklis, ar ko vari parunāt par visu, tavai laulībai paredzama spožāka nākotnē, apgalvo attiecību konsultanti. Tas nozīmē, ka arī ārpus laulības tev ir sava atbalsta sistēma, kas var palīdzēt saņemt spēkus kādā grūtākā mirklī un vienkārši būt līdzās.

Tomēr atceries, ka arī pat ar vislabākajiem draugiem ir pāris lietas, ko par savām attiecībām labāk atklāt nevajadzētu. Šeit meklē lietas, ko labāk nekad neatklāt draudzenēm.

Atšķirīgas vērtības

Foto: Shutterstock

Jo īpaši tad, ja laulība bijis visai veikls lēmums un otru cilvēku neesi iepazinusi līdz mielēm, pastāv iespēja, ka ēnā palikušas pāris lietas, kas vēlāk laulības dzīvi var padarīt visai sarežģītu. Tās ir vērtības!

Kā norāda eksperti, šī ir ļoti būtiska lieta pirms zīmīgā lēmuma pieņemšanas par precēšanos. Ir svarīgi, lai jūsu vērtības sakristu, pretējā gadījumā jūs katrs raujaties uz savu pusi un pat visvienkāršākās ikdienas lietas var šķist pārāk sarežģītas. Protams, ir lietas, pie kurām var pierast un pieslīpēties, tomēr, ja vērtības ir pārāk krasi atšķirīgas, pastāv liela iespēja, ka laulībai tiks pielikts punkts.

Noslēpumu glabāšana

Foto: Shutterstock

Nav šaubu – ikvienam no mums ir pāris lietas, ko vēlamies paturēt pie sevis un labprātāk neizpaust savam mīļotajam. Raugoties kopumā, tas nav labais stils. Glabāt noslēpumus no sava partnera nevajadzētu.

Protams, tas gan nenozīmē, ka ikviena doma, kas iešāvusies prātā, ir jāatklāj savai otrajai pusītei, tomēr – jo vairāk atteiksies atklāt partnerim, jo straujāk lejup ies tava laulības dzīve. Kā skaidro eksperti, neraugoties uz noslēpumu lielumu, faktus noklusēt nevajadzētu. Atklātība un godīgums – tās ir labākās pieejas stiprai un noturīgai kopdzīvei.

Aizmiršana par ikdienišķu iepriecināšanu

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!