Foto: Shutterstock
Daudzu laulību lielākā problēma ir tāda, ka tās tiek noslēgtas pārāk ātri. Uzsākot attiecības šķiet, ka ja jau mīlam viens otru, tas vien ir iemesls, lai precētos. Tomēr speciālisti iesaka nesteigties un pirms lielā lēmuma pieņemšanas doties ceļojumā, kas, ticiet vai ne, atklās jums daudz jauna vienam par otru. Kāpēc kopīga ceļošana ir tik svarīga? Nu, kaut vai tādēļ, ka jums būs iespēja divatā pavadīt kopā ilgāku laiku, un tas var palīdzēt atklāt gan otras pusītes labās īpašības, gan arī tās, kuras ikdienā tiek rūpīgi slēptas no svešām acīm.

Lai pārliecinātu, ka pirmskāzu medusmēnesis ir ļoti ieteicama iniciatīva, portāls "Lifter" ir apkopojis piecus laulības dzīvē svarīgus jautājumus, uz kuriem varēsiet rast atbildes, kopīgi dodoties ceļojumā.

Vai zini, kādas ir mīļotās personas rakstura sliktās puses?

Neņemamies apgalvot, ka jums patiks jūsu pirmais kopīgais ceļojums. Jo, skaidrs kā diena, ka šī ceļojuma laikā spilgti atklāsies jūsu abu ego. Nonākot svešā vidē, lielākā vai mazākā mērā aktivizējas izdzīvošanas sindroms – katrs cilvēks koncentrējas uz savām vajadzībām, savu vēlmju apmierināšanu uztverot kā prioritāti.

Ceļojuma laikā, kad smadzenēm nākas apstrādāt krietnu daudzumu jaunas informācijas un iespaidu, mēs nereti kļūstam arī hiperjūtīgi un visu uztveram daudz saasinātāk, nekā atrodoties ierastā vidē. Tādēļ kopīga ceļošana ir lielisks tests, kas palīdzēs atklāt, kā jūs reaģēsiet laulības dzīves nestandarta situācijās. Piemēram, kā viņš rīkosies, ja "lasot" karti, būsi kļūdījusies, kā rezultātā jums būs jāmēro lieks ceļa gabals vai pat jānokavē nebūt ne lētais lidojums.

Ceļojuma laikā var aktualizēties problēmas, kuras līdz šim nemaz nešķita uztraukumu vērtas. Un šis ir īstais brīdis, kad varat viens otram uzdot visus interesējošos jautājumus, no kuru apspriešanas līdz šim esat vairījušies, jo pirms gredzenu mīšanas nevajadzētu būt nekam tādam, kas būtu slēpjams no mīļotā. Bet, no otras puses, ja jūs patiešām vieno abpusējas, dziļas jūtas, tad ceļošana tikai apstiprinās šo pārliecību un nostiprinās jūsu jau tā ciešo savienību.

Vai jums kopā ir labi arī ārpus ierastās komforta zonas?

Ceļojot, kā likums, jārēķinās ar lielākām vai mazākām neērtībām. Dodoties uz valsti, kur iepriekš nav būts, stresa klātbūtne ir likumsakarīga. Pat ceļojot pirmajā klasē, maksimāli komfortablos apstākļos, brauciens tomēr ir liels solis prom no ierastā, rimtā ikdienas ritma.

Dodoties uz ārzemēm, kad apkārt ir tikai cilvēki, kuri sazinās svešā mēlē, turklāt jums ir visai aptuvens priekšstats par ceļojuma galamērķa virtuves un kultūras īpatnībām, jūs, visticamāk, mēģināsiet pielāgoties notiekošajam, izmēģinot dažādus uzvedības modeļus. Un šo eksperimentu rezultāts var likt atklāties jūsu iekšējai būtībai ne tai labākajā veidā, iespējams, pat ļoti nepatīkami pārsteidzot vienam otru.

Kopīgs ceļojums ir lieliska iespēja paplašināt savu komforta zonu, bet tas sniedz arī lielisku ieskatu tuvākā vai tālākā nākotnē, liekot nojaust, kāda būs kopdzīve, kad beigsies "rozā briļļu" periods.

Vai jūs spējat darboties kā komanda?

Foto: Shutterstock

Iespējams, tev ir maldīgs priekšstats, ka jau pazīsti savu partneri pietiekami labi, lai kopā dotos pie altāra. Ja tā, tad diezin vai jūsu laulībai būs lemts ilgs mūžs. Kāpēc? Jo ko gan gaidīt no attiecībām, ja tev jau tagad šķiet, ka otra puse ir kā līdz galam atklāts kontinents, kurā vairs nav nekā izzināšanas un pārsteigumu vērta.

Ceļojuma laikā var atklāties, ka tavas iedomas par to, ka zini visus mīļotā stiķus un niķus, ir visai tālu no patiesības. Ceļojums ir reta iespēja izrauties no ierastās vides, sabiedrības un pienākumu jūga, lai koncentrētos uz viens otra vēlmēm. Ja ceļojuma laikā jūtat, ka jūsu spēja darboties kā komandai ar katru brīdi aug augumā un katru dienu pamostaties arvien laimīgāki, tad jūs tiešām esat radīti viens otram. Ja, tomēr, cerētās atpūtas vietā ik uz soļa ir jārisina tikai nebeidzami strīdi un jācīnās par ietekmes sfēru sadalīšanu, tad, iespējams, laulības būs pārsteidzīgs solis.

Vai tev ir pieņemama mīļotā cilvēka uzvedība stresa apstākļos?

Foto: Shutterstock

Pavēro, kas notiek, kad ceļojuma laikā atgadās kas neparedzēts – viņa atklāj, ka nozaudējusi kosmētikas maciņu, vai viņš secina, ka nav ielicis čemodānā nevienu zeķu pāri. Negaidītās situācijās kā uz delnas atklāsies otras puses ierastā uzvedība stresa apstākļos.

Kāda ir mīļotā rīcība uzzinot, ka lidmašīnas reiss kavēsies četras stundas? Skaļa skaidrošanās ar lidostas personālu, kaitinoša čīkstēšana un zvans mammai, vai uzmundrinoši joki un ierosinājums pakavēt laiku, apēdot ko garšīgu un uzspēlējot "kuģu lādēšanu". Un tagad iedomājies, ka tieši tāds pats scenārijs stresa apstākļos ik reizi atkārtosies jūsu laulībā.

Vai tiešām zini, kāda ir tavas otras pusītes patiesā daba?

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!