Foto: Shutterstock
Spēja izprast otru cilvēku, ko psihologi dēvē par empātiju, sievietei jau ir dabas dota. Tomēr attiecībā uz stipro dzimumu viss nav tik vienkārši, jo bieži vien šo dabisko procesu negatīvi ietekmē baiļu sajūta – bailes kļūdīties, bailes izdarīt nepareizo izvēli un bailes pazaudēt otru cilvēku. Bet vai tiešām, gluži kā dziesmā dzied, sievietēm nekad nebūs lemts izprast vīrieša dabu?

Lūk, daži "Marie Claire" atklātie psiholoģes Olgas Daņiļinas padomi, kas palīdzēs tev atšifrēt vīriešu raidītos neverbālos signālus, lai labāk izprastu viņu patiesos nolūkus, nekļūstot par cietsirdīgu spēlīšu upuri un viegli sasniedzamu mērķi.

Esi mierīga

Jo tavs ķermenis un prāts būs mierīgāks, jo labāk un precīzāk tu spēsi uztvert vīrieša raidītos signālus un arī pasauli kopumā. Ja tu būsi saspringusi, tad arī otra cilvēka raidītie signāli par jūtām pret tevi nespēs izlauzties cauri tava ķermeņa radītajai psiholoģiskajai aizsardzības barjerai vai arī tu tos iztulkosi nepareizi.

Skaties vīrietim acīs

Tiek kultivēts uzskats, ka sieviete mīl ar ausīm. Nepadodies šai provokācijai! Lai neuzķertos uz meliem, sarunas laikā ir jāklausās ne tikai vārdos, bet arī jāskatās runātājam tieši acīs. Uzmanīga sarunbiedra vērošana ļaus noteikt, vai teiktie vārdi nāk no sirds vai ir izdomāti.

Neirolingvistiskās programmēšanas speciālisti apgalvo, ka pieredzējuši donžuāni un profesionāli pikaperi sarunas laikā skatās no augšas pa labi, tad skatienu vērš uz leju un pa kreisi. Tas liecina, ka vīrietis sarunas gaitā cenšas izdomāt, kā rīkoties, lai tu noticētu viņa teiktajam, bet pēc tam savas fantāzijas ietērpj skaistās frāzēs.

Lasi starp rindiņām

Foto: Shutterstock

Rūdītu brunču mednieku jeb pikaperi apmierina paviršs sakars un viņa mērķis ir sekss, turklāt labāk jau pirmajā randiņā. Šāda tipa vīrietis zaudē interesi par sievieti gandrīz uzreiz pēc tam, kad ir viņu ievilinājis savā gultā, jo uzreiz dodas jau nākamā upura medībās, tādēļ nelolo veltas cerības, ka tev izdosies pieradināt šo būtni un kur nu vēl apprecēties ar viņu.

Labā ziņa ir tāda, ka vīrieti – pikaperi – ir visai viegli atklāt. Lai pievērstu tavu uzmanību pat skaļā kompānijā, šāds vīrietis lielākoties izmanto divus paņēmienus – viņš centīsies būt vai nu skaļāks par pārējiem, vai arī izturēsies noslēpumaini atturīgi. Ja viņš knibina krekla pogu, krakšķina pirkstus vai veic kādas citas nervozas piespiedu kustības, – tas nozīmē, ka viņš vienkārši uztraucas. Savukārt, ja vīrietis runājot berzē rokas, pārcilā kādas smalkas detaļas vai priekšmetus, – skaidrs, ka viņš melo.

Ieklausies savā intuīcijā

Ja tev, klausoties runātājā, negaidīti kaklā iemetas kamols, sažņaudzas sirds, kļūst neizturami garlaicīgi vai neizskaidrojamu iemeslu dēļ rodas pēkšņa vēlme piecelties un aiziet, tad tas ir tiešs tava ķermeņa brīdinājuma signāls, kas nereti var būt patiesāks pat par zīlnieces teikto.

Nevajadzētu ignorēt un noklusināt savas intuīcijas mēģinājumus brīdināt tevi par runātāja patiesajiem nolūkiem. Loģiski apsvērumi bieži vien liek pārsteidzīgi teikt "jā", kamēr ķermenis signalizē par to, ka sapratīgāka būtu pilnīgi pretēja rīcība.

Pievērs uzmanību viņa rīcībai

Foto: PantherMedia/Scanpix
Vīrieši, mums par laimi, ir daudz tiešāki un vienkāršāki nekā sievietes. Ja vīrietis pēkšņi pazūd uz vairākām dienām, neatbild uz īsziņām vai atslēdz telefonu, laiks aizdomāties par savu rīcību. Iespējams, viņš tevī ir saskatījis "mednieci". Arī gādīgas mātes un pat mīļotās sievietes loma nepiestāv visām un nav tīkama visiem stiprā dzimuma pārstāvjiem.

Uzkurināt vīrieša interesi un pamodināt katrā vīrietī snaudošo mednieka instinktu spēj nevis uzmācība un pārlieku aktīva rīcība, bet gan sievietes noslēpumainība un neparedzamība, liekot viņam uztraukties un šaubīties par to, vai tu tiešām viņu mīli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!