Izšķirties nebūt nav vienkārši – lielākoties tam seko asaru jūra, negulētas naktis un pārdzīvojumi, taču agrāk vai vēlāk tam tiekam pāri. Tomēr nereti gadās tā, ka pat tie, kuri iniciējuši šķiršanos, pēc laika klauvē pie durvīm un saka: "Varbūt mēģinām vēlreiz?" Iespējams, to ir vērts darīt, taču pirms tam godīgi atbildi sev uz trim jautājumiem.

Iemesli, kas izraisīja šķiršanos

Uz šo jautājumu var būt simtiem un pat tūkstošiem atbilžu, taču svarīgi ir saprast, vai esi piedevis, pieņēmis notikušo, vari skatīties šim cilvēkam acīs un redzēt kopīgu nākotni. Saka – piedot var, bet aizmirst izdarīto un strīda karstumā pateikto – nē, tāpēc tev skaidri jāsaprot, vai varēsi ar šo cilvēku dzīvot, katru dienu neatgādinot par nepatīkamajiem brīžiem.

Cilvēkiem ir grūti mainīties, taču tas ir iespējams, ja viņi paši to ļoti vēlas. Protams, šajā situācijā nav runas par jautājumiem, kuros ir kardināli pretēji uzskati, piemēram, par bērniem – viens vēlas prāvu bariņu, bet otrs savā dzīvē nevēlas atvases. Bijušais partneris var mainīt savus uzskatus tevis un kopīgas nākotnes dēļ, tomēr nepieciešams apzināties, vai vēlies, lai viņš mainās, jo tu viņu iepazini un iemīlēji tieši tādu, kāds viņš ir.

Kādu redzi iespējamo nākotni kopā

Iespējams, nevis partneris ir tas, kas nāk pie tevis ar vēlmi atjaunot savienību, bet tieši tu jau vairākas reizes savā galvā esi savedusi jūs kopā, bet tad atkal izšķīrusi. Pirms skriet un mesties otra apskāvienos, atceries, ka saplēstu trauku salīmēt ir grūti. Ir vērts padomāt ne tikai par to, kā dzīvosiet tuvākās nedēļas vai mēnešus, bet arī skatīties uz "lielo bildi" kopumā. Piemēram, vai tev būs jāatvadās no kādiem ieradumiem, vai redzi iespēju pārcelties uz citu pilsētu u.c.

Svarīgi vēlreiz sev atgādināt, tieši kāpēc tu vēlies mēģināt vēlreiz. Tas, ka pēc šķiršanās jūties vientuļi, nenozīmē, ka vēl joprojām šo cilvēku mīli. Visticamāk, tu vienkārši ilgojies pēc sajūtas, kad kāds tev ir blakus, tāpēc dod sev laiku, lai saprastu, ko īsti pret šo cilvēku jūti.

Tuvinieku atbalsts vai noliegums

Tava ģimene un draugi ir blakus visās situācijas – gan priekos, gan bēdās, tāpēc viņu viedoklis arī ir no svara. Ļoti iespējams, ka šķiršanās brīdī partneris ir strīda karstumā izteicis nelāgas frāzes arī par taviem tuviniekiem, kuras pastāstīji arī viņiem. Un tagad mēģini iztēloties, vai vari šos cilvēkus vēl kādreiz iedomāties sēžam pie viena galda.

Tev noteikti vajadzētu šo tēmu pārrunāt ar viņiem – kā tavi tuvinieki skatās uz to, ka tavs bijušais draugs vai draudzene tagad kļūs par tagadējo. Protams, nevar aizmirst, ka tā ir tava dzīve, nevis viņu, taču tavs uzdevums ir viņus uzklausīt, jo šīs sarunas tev palīdzēs labāk saprast, vai tiešām ir vērts atjaunot kontaktu un dot otro iespēju.

  • Ja nolemsi tomēr šim dzīves posmam likt treknu punktu, šajā rakstā iepazīsties ar veidiem, kā aizmirst bijušo, lai sāktu jaunas, laimīgas attiecības.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!