Foto: Shutterstock

Nav noslēpums, ka kāzu svinību plānošana ir samērā sarežgīts process, kā rezultātā nereti gadās piemirst arī visai būtiskas lietas. Šai sakarā portāls "Woman's Day", konsultējoties ar kāzu organizatoriem, apkopojis izplatītākās kļūdas, ko pieļauj jaunlaulātie un kas kāzu viesiem traucējušas izbaudīt svinību burvību.

Bārs, kurā par dzērieniem jāmaksā

Visticamāk, kāzu viesi būs gana saprotoši un pretimnākoši, ja svinībās nespēsiet nodrošināt atvērtā tipa bāru (kas nebūt nav jādara), kurā visdažādākie dzērieni ir bez maksas, tos turklāt pagatavojot bārmenim. Tomēr prasība viesiem alkoholu gādāt pašiem, iegādājoties to pie bāra par samaksu, arī neliecina par labu toni. Lai rastu kompromisu situācijai un saglabātu pieklājību, svinību laikā nodrošinieties ar vīnu un bezalkoholiskiem dzērieniem, kas viesiem neierobežotā daudzumā ir pieejami vismaz pasākuma pirmajās stundās.

Foto: Shutterstock

Pārmērīga pauze starp ceremoniju un svinībām

Kamēr jaunais pāris apbraukā septiņus tiltus un izpilda citas visnotaļ aizraujošas un simboliskas nodarbes, atzīmējot savu iekļūšanu sievas un vīra kārtā, nebūtu pieklājīgi likt kāzu viesiem bezdarbībā gaidīt uz jaunā pāra ierašanos svinību vietā. Iespējams, atsevišķa daļa viesu brīvo laiku varēs izmantot, dodoties mājās atpūsties pirms svētku neoficiālās daļas, taču, ja kāzu apmeklētāju pulkā ir cilvēki, kuri mērojuši tālu ceļu, noteikti jāparūpējas par viesu izklaidēm un komfortu uzreiz pēc ceremonijas noslēgšanās.

Foto: Shutterstock

Pārāk daudz runu

Līgavaiņa brālis atminas smieklīgu atgadījumu, ko abi piedzīvojuši bērnībā. Vedējtēvs izstāsta leģendāro stāstu par medībām, lāci un līgavaiņa drosmi. Līgavas māsa pieklājīgi šņukst mutautiņā sešu minūšu garumā. Kāds cits kāzu viesis izlēmis jauno pāri sveikt ar pašsacerētu dzejoli – desmit pantu garumā… Protams, šāds situācijas raksturojums ir pārspīlēts, taču tu, visticamāk, nojaut, par ko ir runa. Nekas nav nogurdinošāks par nebeidzamiem tostiem, bezgalīgiem apsveikumiem un garumgarām runām. Lai novērstu pārmērīgu laika vilkšanu, organizējot svinības, izplānojiet, cik daudz laika iespējams veltīt apsveikumu un tostu daļai tā, lai viesi nogurumā nežāvātos.

Foto: Shutterstock

Nepareizs vietu sadalījums un novietojums

Izkārtojot galdiņu novietojumu svinību norises vietā, parūpējieties, lai nevienam no kāzu viesiem nenāktos sēdēt vietā, kur nav absolūti nekādas redzamības, vai arī pie auss dārd mūzikas skaļruņi. Izkārtojiet galdiņus pēc iespējas pārskatāmāk, tā nodrošinot viesiem arī ērtu pārvietošanos!

Foto: Shutterstock

Piespiedu brīvprātīga iesaistīšanās

Līgavas pušķa ķeršana, dejas, lai atrastu sev vakara partneri, spēles un citas atrakcijas var nodrošināt jautrību, taču jāņem vērā, ka ne visiem tā var šķist saistoša. Lai viesos neradītu negatīvas emocijas un neērtības sajūtu, ar kāzu vadītāju vienojieties, ka neviena no izklaidēm nebūs obligāta, ļaujot viesiem pašiem izlemt – tajā iesaistīties vai nē.

Foto: Shutterstock

Nauda, kas iztērēta dekorēšanai, nevis viesu komfortam

Lai kāzas būtu izdevušās, pirmkārt, parūpējieties par profesionālu to neoficiālās daļas vadītāju, pietiekamu ēdiena daudzumu, kā arī mūziku. Par dekorācijām, īpašām niansēm un citām detaļām, kas svinības padarīs īpašas, domājiet pēc tam, kad ir nodrošināts to galvenais pamats.

Foto: Shutterstock

Ierobežots ēdiena daudzums

Lai izvairītos no liekiem pārpratumiem un neērtības sajūtas, izvērtē, kā nodrošināt pienācīgu ēdiena un uzkodu daudzumu kāzu viesiem. Ja svinības plānotas divu dienu garumā, noteikti pievērsiet uzmanību arī brokastu sagādāšanai! Tieši nepietiekamu ēdiena daudzumu un izsalkuma sajūtu kāzās cilvēki minējuši kā biežāko svinību trūkumu, kas traucējis tās izbaudīt pilnībā.

Foto: Shutterstock

Rindas un gaidīšana

Plānojot svinību norisi un izklaides iespējas, ko viesiem izbaudīt, pēc iespējas novērsiet rindu veidošanos un garlaikošanos, viesiem uz atrakcijām vai jebko citu gaidot savu kārtu. Šai sakarā vērts padomāt par dažādām atrakcijām un to alternatīvām, kas kāzu viesiem ļaus izbaudīt svinības un jautrību.

Foto: Shutterstock

Nepiemēroti laikapstākļi

Plānojot svinību norises vietu, noteikti izvērtējiet it visus iespējamos sarežģījumus, kas var rasties. Vējš, lietus, karstums, aukstums, odi, saule… Jau laikus katrai no minētajām problēmām rodiet risinājumu, nodrošinoties ar iespējamiem rīcības variantiem.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!