Veselīgās attiecībās partneri viens otram nevēl ļaunu un necenšas tos apzināti sāpināt. Tomēr, ja viss ir šķiet rožaini, tas nebūt nenozīmē, ka tā arī ir. Lai arī apzināti nevajag meklēt problēmas tur, kur tās nav, šoreiz piedāvājam "Gurl" attiecību ekspertu izvirzītās šķietami nevainīgās frāzes, kas patiesībā ir manipulatīvas. Šīs frāzes, iespējams, palīdzēs atklāt tava partnera prasmīgi apslēptos patiesos nolūkus un nodomus. Vaicājām arī sievietēm viņu pieredzi šādos gadījumos.

"Es vienkārši esmu atklāts" pēc kāda apvainojuma

Nozīme: "Tu nevari būt dusmīga, es vienkārši saku patiesību. Dusmošanās, ka es vienkārši to pasaku skaļi, ir muļķīga."

Gluži tik vienkārši ar apvainojumiem nevarēs tik sveikā cauri. Kad kāds no pāra pasaka kaut ko aizvainojošu un riebīgu, tas maģiskā veidā nepaliek mazāk nepatīkams, ja kāds "vienkārši ir patiess".

Savā pieredzē dalās Marta (29). "Es domāju, ka attiecībās vajag būt atklātiem un vienmēr ir jāsaka patiesība. Arī tad, ja tā nav tik patīkama, kā gribētos. Taču, esot brīvās attiecībās, kas neparedzēja nekādus striktus noteikumus, es sapratu, ka patiesība sāp visvairāk. Tā kā mūsu attiecības bija brīvas un savā brīvajā laikā mēs varējām darīt vienalga ko, bijām iemanījušies arī sanākot kopā izturēties brīvi – pat pārāk. Attiecības kļuva ļoti vēsas. Lai arī bijām vienojušies par tādu attiecību modeli, tās vienkārši beidzās ar to, ka, sanākot kopā, mēs viens otram bārstījām aizskarošas frāzes, jo "tā taču ir patiesība" un pārgulējām. Viss. Pieļauju, ka šādas attiecības nav daudziem, bet man ar šo pietika, lai saprastu, ka arī patiesība ir jāmāk pasniegt pēc iespējas saudzīgākā veidā, citādi mēs paliekam neatgriezeniski nelaimīgi."

"Es nevaru bez tevis dzīvot. Nopietni."

Foto: Shutterstock

Nozīme: "Tu nevari mani pamest."

Lai arī tas varētu izklausīties gana dramatiski, daudzi pāri patiešām saskaras ar šādām situācijām. Partneris, kurš izteicis šādu frāzi liek justies vainīgam savam izredzētajam – pat tad, ja tā ir tikai nevainīga doma par citām iespējām.

Protams, ir vēl dramatiskāki šādu situāciju turpinājumi gadījumā, ja partneris tomēr vēlas šķirties. Tas var rezultēties ar draudiem, ka viņš var nodarīt sev pāri utt. Šādā situācijā jāsaprot, ka jābūt ļoti uzmanīgam, jo nekad nav iespējams saprast, cik tālu šis cilvēks var iet – vai tie ir tikai mānīgi draudi, vai arī reāli brīdinājumi.

"Jaunībā un rozā briļļu periodā var likties, ka citādi dzīvot nevar," iesāk Astra (37). "Arī man likās, ka es nevarēšu dzīvot bez otra, kad pienāca šķiršanās mirklis. Bet, zini, kaut kā izķepurojos. Arī man likās, ka šādas frāzes kaut ko mainīs, un pat atcerēties negribas, ko tolaik sarunāju, lai tikai cilvēks ar mani būtu kopā. Vajadzēja laiku, bet es atlabu, un tagad esmu laimīgāka kā jebkad!"

Lai izteiktu komplimentu tev, tiek noniecināta kāda cita sieviete

Foto: Shutterstock

Nozīme: "Tu noteikti es daudzreiz labāka par sievietēm, ar kurām tev nav pilnīgi nekāda sakara."

Vispirms noteikti ir vērts padomāt, kāpēc tu tiec salīdzināta ar šo konkrēto personu. Vai viņa ir kāda īpaša sieviete? Ko viņš ar to vēlas pateikt? Otra nianse, kam būtu jāpievērš uzmanība – kādā manierē tas tiek pateikts. Par piemēru ņemsim ļoti netaktisku un nepieņemamu "komplimentu", ko otrā pusīte varētu teikt, piemēram, pēc kādas publiskās uzstāšanās, runas – "tu neizgāzies tik ļoti kā X". Ko nozīme "tik ļoti"? Tad tomēr izgāzies, bet ne tik ļoti? Jāpiebilst, ka šis vēl ir viens no pieklājīgākajiem "komplimentiem", kas var tikt veidots šādā manierē.

"Tu nevari dusmoties uz mani. Es tevi mīlu."

Foto: Shutterstock

Nozīme: "Mīlestība paredz piedošanu. Ja tu mani patiesi mīli, tu spēsi man piedot. Godīgi sakot, es nezinu – neesmu pieradis uzņemties atbildību par saviem vārdiem un emocijām."

Lai arī mīlestība bieži vien iet roku rokā ar lielu iejūtību, iecietību un piedošanu par visu, uz to ne vienmēr var paļauties. Tas nenozīmē, ka var darīt jebko un otrs cilvēks piedos, divreiz nedomājot. Arī šajā gadījumā vērts padomāt, kāpēc cilvēks tevi sāpinātu un darītu tev pāri, ja viņš patiesi tevi mīl?

"Man vairākus gadus bija puisis, kurš, kad kaut ko sastrādāja, klausoties manā neizpratnē, klusi murmināja: "Saprotu, saprotu, es tevi mīlu." No sākuma man patiešām likās, ka viņš saprot, ko saku, vai arī to, ka ir kļūdījies. Bet vēlāk sapratu, ka tas ir viņa trumpis, lai izkļūtu no visām ķibelēm," smejoties stāsta Aija (26).

"Es vienkārši uztraucos, ka citi vīrieši varētu to pārprast"

Foto: Shutterstock

Nozīme: "Es nevēlos, lai citi apzinātos, cik tu patiesībā esi brīnišķīga, jo man ir bail tevi zaudēt."

Ja runājam par apģērba izvēli, protams, partneris var konsultēt un palīdzēt izvēlēties atbilstošāko apģērbu, tomēr, iespējams, dažkārt viņa motīvi var būt apslēpti. Protams, tas pats attiecas arī uz draudzīgām sarunām ar citiem vīriešiem, kas bieži vien tiek pārprasts un dēvēts par flirtu.

"Šī ir klasika! Uzvelku īsākus svārkus, esmu vieglas uzvedības sieviete. Runāju ar saviem draugiem-vīriešiem, es grasos ar viņiem uz mājām braukt. Vīrieši, taču uzticieties vairāk savām sievietēm, šāda skaidrošanās sievieti tikai aizkaitinās," uzskata Maija (32), piebilstot, ka ar šādām situācijām viņai nācies saskarties.

"Tu esi mana."

Foto: Shutterstock

Nozīme: "Es esmu privātīpašniecisks."

Protams, lai arī kādā mirklī tas var izklausīties mīļi un jauki, pat divu sekunžu laikā tas var ievirzīties toksiskā gultnē, ja partneris patiešām ir privātīpašniecisks. Arī šajā gadījumā noteikti būtiska ir maniere, kādā partneris to pasaka.

"Mana draudzene ir pat ļoti neveselīgās un arī vienīgajās attiecībās. Vienīgajās, jo kopš viņa ir kopā ar šo vīrieti, viņa vispār vairs nav sasniedzama. Viņa ir tikai ar viņu – vienmēr. Saprotams, ka sākumā vairāk laika gribas divvientulībā pavadīt, tomēr tas sāk palikt pa traku. Nav veselīgi. Galvenais, ka viņi dodas izklaidēties ar drauga draugiem, bet par savējiem ir it kā aizmirsusi," stāsta Ieva (24).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!