Tuvojoties 25.novembrim – dienai, kad pasaulē atzīmē Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Starptautisko dienu vardarbības izskaušanai pret sievieti –, sarunu šovā "Starp mums runājot" psihoterapeits Aivis Dombrovskis atgādina, kā vardarbība var izpausties, kā arī to, vai iespējams palīdzēt līdzcilvēkam.

Aivis Dombrovskis teic, ka šī tēma nav tabu, un tā tiek plaši atspoguļota medijos, kā arī sociālajos tīklos. "Paši cietēji maz runā. Un tie, kas runāt, tie jau ir gatavi, lai vairs varbūt neciestu," teic speciālists. Viņš uzsver, ka no vardarbība var būt dažāda, un no tās cieš kā sievietes, tā arī vīrieši. "Mēs varam redzēt ļoti daudz sfēras, kur tā (vardarbība) ir, un tas ir abpusēji."

Kad būtu kādam jāiejaucas? Un vai vispār ir iespējams palīdzēt? "Šādās situācijās cilvēkam pašam pirmajam ir jāiet pēc palīdzības. Lai cik būtu žēl vai nežēl, ja cilvēkam mēs piedāvājam palīdzību, bet viņš nelūdz viņu, viņš nav gatavs to pieņemt, tad rezultāta nebūs – viņš to nepieņems. Te ir tas princips – ābols no ābeles nokrīt tad, kad ābols ir gatavs nokrist. Lai cilvēks saņemtu palīdzību, viņam ir jābūt gatavam saņemt to. Viņš sper pirmo soli. Mēs varam strādāt vai ar cilvēku runāt – palīdzēt viņam nogatavoties tam."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!