Lai arī, šķiet, ka vārdu salikums "perfektas attiecības" dzīvē neeksistē, jo ikvienam ir savas problēmas, palūkojoties apkārt, dažkārt no malas šķiet, ka daži savās attiecībās ir laimīgāki nekā otri. Kāds ir šo laimīgo pāru noslēpums? Veselīgas attiecības. Lūk, dažas "Everygirl" ekspertu izceltas pazīmes, kas šādus pārus raksturo.

Ikdienišķs novērtējums

Pāri, kuri ir veselīgās attiecībās, neaizmirst viens otru novērtēt katru dienu. Viņi pasaka paldies pat par visniecīgāko mīlestības žestu izrādīšanu kā, piemēram, brokastu pasniegšanu gultā vai pusdienu pagatavošanu, bet tāpat tas atspoguļojas tajā, kā viņi izturas pret otru – šie pāri prot pateikties un izrādīt, ka viņi kopā ir laimīgi.

Strīdi pēc noteikumiem

Jau iepriekš psihoterapeite Guna Berga uzsvērusi, ka konflikti un strīdi ir normāla attiecību sastāvdaļa un to esamība neliecina par attiecību iziršanu: "Ja pie manis atnāk klienti un saka, ka dzīvo daudz gadus kopā un vispār nestrīdas, tad ir vispār jautājums, vai tās attiecības ir dzīvas. Bet ir milzīga atšķirība starp strīdiem un konfliktu risināšanas veidiem – vai cilvēks vienkārši dzīvo no tiem konfliktiem, vai viņš arī viņus risina. Strīdi ir neizbēgami!" Laimīgie meklē risinājumus un cenšas bez vajadzības netraumēt attiecības.

Savu vēlmju atklāšana

Tik bieži iespējams dzirdēt frāzes kā: "ja viņš patiesi mani mīlētu, viņš zinātu, ko es vēlos", "man nebūtu tas jājautā, viņam pašam tas būtu jāsaprot", "viņam vajadzētu saprast, ko viņš izdarīja nepareizi". Tomēr, kā skaidrojusi arī psihoterapeite Diāna Zande, vīrietis nav rentgens, un viņš nevar uzminēt katras sievietes iegribas, ja ir kāda vēlēšanās, tā jāsaka skaļi. Veselīgās attiecībās esoši pāri var atklāti runāt par savām vēlmēm, jo otrs tās ciena, un vēlas savai otrai pusītei visu to labāko.

Vienota mīlestības valoda

Attiecību terapeits Gerijs Čapmens izdalījis piecas mīlestības valodas: dāvanas, kvalitatīvs kopā būšanas laiks, pateicības vārdi, jebkā izdarīšana mīlestības vārdā un fizisks pieskāriens. Laimīgi pāri labi apzinās sava partnera mīlestības valodu un to, ko viņš visvairāk novērtē, tāpēc prot iepriecināt viņam tīkamākajā veidā.

Foto: Shutterstock

Godīga darbiņu sadale

Laimīgās attiecības nebūt nav tā, ka viens vaiga sviedros uzkopj māju, gatavo ēst un par visu cenu izdabā savam partnerim, bet otrs zviln dīvānā un pat pirkstiņu nepakustina. Laimīgie darbus sadala kopīgi vai arī veic to plecu pie pleca.

Laiks kopā

Neatkarīgi no tā, cik aizņemta vai nogurdinoša bijusi diena, šie pāri atrod laiku kādai sarunai un laikam kopā. Tā ir neatņemama viņu ikdienas sastāvdaļa.

Nopietnu lietu izrunāšana un atklāšana

Lai ari cilvēki ir dažādi, agrāk vai vēlāk šo pāru starpā izveidojas cieša saikne, jo viņi atklāj visu par sevi. Kad pienāk īstais brīdis, viņi kliedē savu sirds grūtumu un atklāj kādu sāpīgu pieredzi vai notikumu savā dzīvē. Tas nav viegli, tomēr šie pāri atrod ceļu līdz pilnībai atklātībai un atbalstam no otra.

Robežu ieturēšana

Reti kad iespējams redzēt veselīgas attiecības bez jebkādām robežām. Tās noteikti ir vajadzīgas. Šādās attiecībās pāri apzinās otra cilvēka rāmjus, un speciāli nespiež uz vārgajām vietām. Ja otram vajadzīgs miers un klusums, tas ir pilnīgi normāli, un partneris to ļaunā neņem.

Spēja piedot un aizmirst

Kā jau minējām, ikviens pāris strīdas un viņiem ir kāda veida nesaskaņas. Tomēr veselīgās attiecībās esošie prot atrast kopīgu valodu, piedot un neturēt aizvainojumu mēnešiem.

Spēja laiku pavadīt šķirti

Lai arī viņi alkst pavadīt pēc iespējams vairāk laika kopā, ja sanācis kādu mirkli atrasties šķirti, viņi nekrīt par to panikā. Šo laiku viņi izmanto sev, jo viņi prot būt laimīgi arī tad, ja partnera nav blakus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!