Foto: Shutterstock
Manipulāciju abu dzimumu pārstāvji bieži vien izmanto savstarpējā komunikācijā – lai panāktu savu labumu, tomēr, izvēloties šo saskarsmes paņēmienu, ir jāuzmanās. Manipulatīvās attiecībās tiek pārkāpta sarkanā līnija, aiz kuras sākas ļaunprātīga otras puses izmantošana, lai, izdarot apzinātu psiholoģisko spiedienu, panāktu sev vēlamu rezultātu. Reizēm ir bēdīgi, apzinoties, ka esi izmantota un nonākusi vīrieša izliktās lamatās. Lasi tālāk un uzzini, kā atpazīt vīrieti – manipulatoru un nekļūt par viņa upuri.

Manipulēšanai nav tikai negatīva nokrāsa. Tai mēdz būt arī ar plusa zīmi. Piemēram, kad tu nespēj izvēlēties, vai rīkoties atbilstoši konkrētai situācijai, partneris var palīdzēt pieņemt tev labvēlīgu lēmumu.

Diemžēl sieviete bieži vien nemaz nepamana, ka kļuvusi par ļaunprātīga manipulatora upuri, jo šī komunikācijas spēle norit ļoti viltīgi. Kā jau laikus atklāt šādu manipulatoru un neiekrist viņa izliktajos tīklos, skaidro "Elle" speciālisti.

Viņš izvairās no strīdiem

Foto: Shutterstock

Vīrietis jau tāpēc arī ir vīrietis, ka uzreiz neapvainojas, neizplūst asarās un nerīko histērijas, bet gan katrā strīdā cenšas rast neapgāžamus argumentus un nepieciešamības gadījumā ar godu atzīst savu sakāvi, paspiežot roku uzvarētājam. Prasmīgs manipulators tik vienkārši gan nepadosies. Ja šāda tipa vīrietim, kurš sev ir izvirzījis mērķi uzvarēt strīdā, argumenti beidzas, viņš izvairās turpināt strīdu, tādējādi demonstrējot – kaut gan viņš ar tevi nav vienisprātis, tālāka diskusija par šo tēmu ir bezjēdzīga, jo taisnība šā vai tā ir viņa pusē. Bet tu, vēloties pierādīt savu taisnību, centies visiem spēkiem turpināt šo neauglīgo sarunu, turpinot vienpusēji paskaidrot savus argumentus un noskaidrot faktus, kā rezultātā kļūsti histēriska un paliec muļķes lomā.

Viņš sūdzas par veselību

Foto: stock.xchng

Ir vesela virkne vīriešu, kuri, izmēģinājuši visus paņēmienus sava upura, t.i. tevis, iespaidošanai, izvēlas manipulēt ar savu veselību. Pavēro uzmanīgi, vai tavs mīļotais vīrietis pārāk bieži nesaķer roku, kāju, nesavelkas čokurā no sāpēm vēderā vai neizliekas par beigtu, kad tu vēlies noskaidrot attiecības. Vai tad var atteikt vīrietim, kurš atrodas gandrīz uz dzīvības un nāves robežas, ja viņš izvirza tev pieticīgu prasību nenesāt pārāk īsus svārkus vai nesatikties ar savu labāko draudzeni.

Līdzko tu viņa prasību izpildīsi, tavs sāpju nomocītais vīrietis uzreiz pārvērtīsies un turpinās priecāties par dzīvi, jo savu būs panācis. Protams, nedrīkst sajaukt viltus lēkmes ar reālu slimību. Ja vīrietis nav atguvis veselību arī pēc tava svinīgā solījuma atmest, piemēram, smēķēšanu vai viņa piere tāpat vien deg kā ugunīs, tad viņš tiešām ir slims, un steigšus jāmeklē ārsta palīdzība.

Viņš tev liek justies vainīgai


Vainas apziņas radīšana otrā cilvēkā ir viens no ietekmīgākajiem manipulēšanas ieročiem, it īpaši tad, ja upuris ir pārāk jūtīgs. Ik reizi, kad tu neizpildīsi sava mīļotā kārtējo kaprīzi, viņš ar skubu atsauks atmiņā to briesmīgo dienu, kad pirms vairākiem gadiem jūsu ne īpaši vienkāršajā attiecību sākumposmā, tev reiz nebija taisnība, bet viņš, lūk, būdams cēlsirdīgs, tev neko nepārmeta, izsakot vien smalku mājienu.

Esi uzmanīga, jo dažkārt izprovocēta vainas apziņa liek mums pieņemt dažādus neprātīgus lēmumus, lai tikai izdabātu savam nabaga apbižotajam vīrietim.

Viņš izlemj tavā vietā

Foto: Shutterstock

Vispirms ņem vērā, ka esi pietiekoši pieaugusi sieviete, lai pati izlemtu, cik gari un kādā krāsā būs tavi mati, un, galvenais, kā izturēties pret vīrieti, ar kuru tu dzīvo kopā. Vīrietis – manipulators, protams, uzskata un rīkojas citādi. Viņš pēkšņi var kļūt par ekstrasensu, kurš spēj nolasīt tavas domas. Lai panāktu sev vēlamo, viņš sāk runāt: "Es zinu, ka tu mani uzskati par seksuālu un asprātīgu " vai "Tu, protams, zini, ka tā nav taisnība".

Ak, cik tas būtu jauki, ja vīrieši kaut dažreiz spētu nolasīt mūsu domas! Bet diemžēl par to atliek tikai sapņot. Visdrīzāk, ja tavs vīrietis sāk šādā veidā censties izprast, ko tu domā un jūti, viņš cenšas tevi "ieprogrammēt" ,t.i. neapzināti likt tev domāt tā, kā pats vēlas. Nepatīkami, bet fakts. Starp citu, no dažiem stiprā dzimuma pārstāvjiem varētu iznākt ne slikti psihologi.

Viņš pārāk bieži atzīstas mīlestībā

Foto: Shutterstock

Ja tavs vīrietis ir pārāk romantisks – uzmanies! Vīrieši – manipulatori labi apzinās, ka jebkura sieviete alkst dzirdēt trīs liktenīgos vārdus, kaut arī izliekas, ka tas viņai nebūt nav svarīgi. Tā kā sieviete, kā zināms, mīl ar ausīm, tad atliek tikai izdzirdēt sakrālo frāzi "Es tevi mīlu", un tu esi gatava gan pienest viņam čības, gan iznest miskasti, gan aizskriet līdz veikalam pēc kaut kā garšīga. Kā saka: iešu tur, nezin kur, atnesīšu to, nezin ko, bet tikai čuksti man austiņā romantiskas muļķības.

Protams, nav vērts uzskaitīt, cik reizes viņš tev dienas laikā ir atzinies mīlestība, kā arī censties izskaitļot – saldie vārdi vēl joprojām liecina par kaislīgu aizraušanās vai ir jau manipulācija, tomēr der paturēt prātā, ka vārdi "es tevi mīlu" nav gluži tas pats, kas "labrīt", un tie būtu jāsaka vien tiešām īpašos dzīves brīžos un jāapliecina arī ar darbiem.

Viņš salīdzina tevi ar bijušajām

Foto: Shutterstock

Nav svarīgi, vai viņš tevi uzskata par labāku vai sliktāku, jo jebkurš atgādinājums par bijušajām attiecībām ir lielisks iemesls aizdomāties par sava izredzētā uzvedību. Ja tavs mīļotais ar iemeslu vai tāpat vien pārāk bieži piemin savu bijušo draudzeni, tad noteikti viņš vēlas no tevis izveidot kaut kādu neeksistējošu ideālu, kas atbilstu viņa augstajām prasībām.

Iesaistoties šajā spēlītē, tu vienmēr būsi, vai nu labāka vai sliktāka, un rezultātā, tiecoties pēc lielas un nesavtīgas mīlestības, centīsies padevīgi izpildīt visas manipulatora prasības.

Viņš ik pa laikam kravā čemodānus

Foto: PantherMedia/Scanpix

Un, lūk, vēl pēdējais glābējsalmiņš, pie kā bieži ķeras manipulators. Pie vismazākā strīda viņš pako čemodānus, zvana mātei, soloties nekavējoties atgriezties mājās, izkliedz aizvainojošas un augstprātīgas frāzes. Vārdu sakot, dara visu, lai tu sāktu raudāt, kristu uz ceļiem, lūgtu piedošanu un pieņemtu atkal savos apskāvienos "pazudušo dēlu" vai, precīzāk, pazudušo vīru.

Skumjākais ir tas, ka agri vai vēlu šādas "aiziešanas" var kļūt par pieradumu, un tavs vīrietis katrreiz pie vismazākajām domstarpībām automātiski metīsies uz durvju pusi. Jautājums: cik ilgi tu viņu atturēsi? Varbūt jāļauj vīrieti aiziet jau ar pirmo reizi, ja jau viņš to tik ļoti vēlas?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!