Randiņi mēdz būt nervus kutinoši, jo, ja partneris iepaticies, nomoka viens jautājums – vai arī es viņam patīku? Lai gan nav iespējams absolūti nolasīt viņa domas, nereti uzvedība un ķermeņa valoda mēdz atklāt daudz ko jaunu, kaut nedaudz saprotot sava sirdsāķīša domu gājienu.Turpinājumā pavedieni, kas palīdzēs atklāt, ka pirmais randiņš noritējis veiksmīgi un partnerim tu interesē.

"Spoguļošana"

Vairāki eksperti izteikuši sekojošu teoriju – ja cilvēks sāk it kā nepiespiesti pielāgoties otra žestiem, mīmikai un ķermeņa valodai, tad viņam simpatizē sarunu biedrs.

1999. gadā Ņujorkas Universitātē pētnieki piefiksēja "hameleona efektu", kurā cilvēki viens otru sāka nejauši atdarināt un pat līdzināties. Pētnieku grupa bija savākusi 78 sievietes un vīriešus, kuriem bija jāstrādā pāros, iepazīstoties arī ar viņu komunikācijas veidu. Pēc šī mazā eksperimenta, cilvēkiem bija jānovērtē, cik ļoti viņam patika savs partneris. Lielākā daļa dalībnieku atzina, ka viņiem labāk patīkot tieši tie cilvēki, kuri imitējuši viņu uzvedību, raksta "Business Insider".

Ja redzi, ka partneris neviļus sāk tevi spoguļot, droši vien esi iekritusi viņa sirdī.

Viņš interesē paliecas uz priekšu

Foto: Shutterstock

Pieliekšanās, kā vērtē ķermeņa valodas eksperti, ir pozitīva iezīme sarunas laikā. Tas nozīmē, ka partneris, pirmkārt, ir ieinteresēts tavā stāstāmajā un, otrkārt, vēlas tev būt arī tuvāk.

Noteikti vērts piebilst arī to, ka šādā situācijā ir arī daudz vieglāk komunicēt, jo, ja ir apziņa, ka kāds tevī klausās un tas viņu interesē, sarunas pašas raisās daudz vienkāršāk, uzsver "Elite Daily" eksperti.

Ja partneris ir pieliecies tuvāk, lai šķietami "noķertu" ikvienu tavu vārdu, vari būt droša – zināmas simpātijas viņam pret tevi ir radušās.

Citādas acu zīlītes

Foto: Shutterstock

Noteikti būsi dzirdējusi, ka acis ir dvēseles spogulis. Un ne velti – jo patiesībā tās var atklāt daudz vairāk, nekā domājam.

Sarunas laikā, ja vien neatrodaties tumšā telpā, vari ielūkoties viņa acīs. Pavēro viņa skatienu un acu zīlītes. Vai tās paplašinājušās? Pastāv teorija, ka, atrodoties patīkamā kompānijā, acu zīlītes neviļus kļūst plašākas, tā signalizējot arī par sajūtām. Lai arī tā var šķist visai neliela nianse, tieši šis palīdzēs atklāt, vai partneris ir tevī ieskatījies.

Starp citu, vērts parunāt arī par acu skatienu! "Womanitely" autori skaidro kādu pavisam vienkāršu triku, kā no acu skatiena noteikt vīrieša patiku pret sievieti. Centies ilgi lūkoties partnera acīs un vērot reakcijas atbildi ar acu skatienu. Ja acu kontakts ir abpusēji ilgs, tas var liecināt par patiku. Tomēr, jāteic, ne vienmēr viss ir tik viennozīmīgs, jo, ja vīrietis ir kautrīgs, viņš var ātri novērsties savas dabas dēļ, ne tāpēc, ka tu viņam nesimpatizē.

Viņa pieskārieni – maigi un patīkami

Foto: Shutterstock

Lai arī daudzi steidz ievērot savu privāto telpu un uzreiz uzmācīgi nelaužas arī otra komforta zonā, ir reizes, kad cilvēki visai brīvi sāk komunicēt, brīvu vaļu dodot arī pieskārieniem.

Ja partneris visādā ziņā vēlas tev pieskarties, turklāt viņa pieskārieni nav neveikli, tad partneris tiešām no visas sirds vēlas būt tev tuvāk, kas, protams, liecina par nešaubīgu patikšanu.

Kas svarīgi – šiem pieskārieniem nav jābūt pat itin nemaz seksuāliem, pietiek arī ar vienkāršu pieskārienu rokai, lai apjaustu, ka partneris pret tevi nav vienaldzīgs.

Viņš lūkojas uz tavu muti

Foto: Shutterstock

Sarunas laikā, protams, svarīgs ir arī acu kontakts. Tas ir vēl viens veids, kā justies savam randiņbiedram tuvāk. Tomēr, ja partneris nelūkojas acīs, tas nebūt vienmēr nozīmē, ka piedzīvota mīlas katastrofa. Papēti, kurp ved viņa skatiens!

Ja sarunu biedrs pārslēdzas no skatiena tev acīs un tavā lūpām, tas, visticamāk, nozīmē to, ka viņš prāto par to, ka tevi varētu noskūpstīt, kas, protams, vainagojas ar apziņu, ka tu viņam esi iepatikusies, uzsver "Elite Daily" eksperti.

Bet kā ar viņa lūpām? Vērts pievērsties arī tām! Ja partneris būs ieskatījies tevī, viņš ik pa laikam saspiedīs lūpas ciešāk, lai tās samitrinātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!