Par spīti mītam, ka laulības dzīve piepilda visus slēptākos sapņus un seksuālās vajadzības, bieži vien vīrietis vai sieviete vēlas – vai pat jūt nepieciešamību – pēc seksuālās pieredzes vienatnē. Tādēļ nebrīnies, ja pamani, ka tavs partneris seksuāli pašapmierināšanās.
Ko viņš tur dara? - Seksuālā pašapmierināšanās jeb masturbācija ir gluži dabiska parādība un viens no cilvēka seksualās izpausmes veidiem. Šādas situācijas tomēr bieži ir mulsinošas abiem partneriem, it īpaši, ja viens pašapmierinās vienatnē un otrs partneris to atklāj nejauši.

Piemēram, kāda sieviete lūdza padomu psihologam, stāstot par šādu atgadījumu: ienākot istabā viņa negaidīti ieraudzījusi, ka mīļotais vīrietis steidzīgi uzrauj kājās bikses un blakus atvērts Playboy žurnāls. Viņa vienkārši atvainojās un jautāja vīram, vai viņai vajadzētu iziet, lai viņš pabeidz to darīt vienatnē, vai arī viņa varētu viņam palīdzēt.

Vīrs jutās ne mazāk apmulsis un tikai nomurmināja, ka vēlētos, lai viņai šobrīd nebūtu mēnešreizes. Līdz ar to viņu saruna beigusies, taču sieviete palikusi nesaprašanā, kādēļ gan vīrs atteicās no viņas piedāvājuma palīdzēt viņam gūt baudu šajā brīdī un veidā, kā viņi to darījuši guļamistabā jau neskaitāmas reizes.

Taču masturbācija ir ļoti delikāta nodarbe, kuru visbiežāk vēlas izbaudīt netraucēti savā nodabā, un šī iemesla dēļ pat ļoti tuviem cilvēkiem otra partnera negaidīta klātbūtne var būt mulsinoša vai pat traucējoša.

Lai gan netīšām, taču negaidīti ielaužoties otra privātajā telpā un pārtraucot partnera pašapmierināšanos, abi var nonākt diezgan sarežģītā situācijā. Vislabāk ir vienkārši atstāt viņu vienu, jo šajā brīdi “pārtrauktais” partneris arī neko sakarīgu nevar paskaidrot - viņa galvā taču rosās pavisam citas domas.

Nebrīnieties sievietes, vīriešiem tā ir pierasta un visnotaļ veselīga lieta – izmantot erotiskus attēlus seksuālas baudas gūšanai. Vien jācer, ka daļa no šī seksuālā uzbudinājuma vēlāk nonāk arī kopīgajā gultā. Ja vīrietis jūt šādu vēlmi spēlēties ar savu ķermeni, vienatnē un ar vizuāliem stimulatoriem, tad tās ir viņa tiesības. Viņam jādod iespēja nodarboties ar to, nepārtraucot un neizprašņājot viņu.

Tomēr, ja gribot negribot esi jau sākusi ar viņu runāt par šo privātās dzīves visintīmāko pusi, varbūt, ka ir vērts piemērotā brīdi parunāt ar partneri par viņa seksuālajām vēlmēm un fantāzijām. Iespējams, ka šāds neveikls incidents var pat palīdzēt labāk izprast vienam otru un nostiprināt jūsu jūtas.

Seksuālā pašapmierināšanās ir arī izpausme tam, ka šādā brīdī cilvēks jūtas pilnīgi brīvs un viņam nav jāizliekas vai jāsasprindzinās partnera dēļ. Dažreiz ikvienam cilvēkam, gan vīrietim, gan sievietei, ir vajadzīgs savs laiks un vieta, lai izjustu kairinājumus savos dzimumorgānos un atbrīvot seksuālo spriedzi, nepūloties būt par labu mīļāko vēl kādam citam.

Pašapmierināšanās nenozīmē, ka vīrietis zaudējis interesi vai spēju apmierināt savu partneri, vai gūt baudu no partnera. Tas nozīmē, ka dažreiz ikvienam cilvēkam ir tiesības būt vienatnē, arī laulības dzīvē.

Tas nav drauds partneru kopdzīvei, vienkārši cits seksuālās izpausmes veids, kurā cilvēks apzinās sava dzimuma seksualitāti. Vai arī tikai brīvi atbrīvojas no spriedzes, ignorējot visus guļamistabas pienākumus. Erotisko žurnālu uzskatāmā tēlainība ir diezgan laba, lai ļautu fantāzijai nolaist tvaiku bez pārāk lielas piepūles.

Ja vīrietis nevēlas izmantot seksuālās priekšrocības, ko sniedz tava sievišķīgā klātbūtne, tad tā nav nepatikas, intereses zuduma vai atraidījuma izpausme. Izsaki šo piedāvājumu kādā citā brīdī, varbūt pēc vieglas maltītes, vai kad bērni ir aizgājuši gulēt vai arī kad viņš atpūšas, skatoties televizoru. Visticamāk, ka tad tev nevajadzēs izmanot lielas viltības, lai viņš nonāktu tavos apkampienos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!