Svīstošas plaukstas, "tauriņi" vēdera, satraukuma tirpas, paātrināta sirdsdarbība - tas viss izklausās diezgan nepatīkami, taču tieši tādas sajūtas raksturo brīdi pirms pirmā skūpsta. Skūpstīšanās var būt aizraujoša un ļoti patīkama, taču tā var kļūt arī par neciešamu un pat baisu pārbaudījumu, ja viens no partneriem nemāk skūpstīties.
Acis, kā zināms, ir cilvēka dvēseles spogulis. Bet lūpas ir mūsu apziņas kalps. Uz priecīgām domām lūpas reaģē ar smaidu, ar lūpu palīdzību cilvēki izsaka savas dziļākās mīlas jūtas, bet to, ko nav iespējams izteikt vārdos, pauž skūpsti. Šekspīrs skūpstus dēvējis par "mīlas zīmogu", bet asprātis Kolridžs skūpstīšanos aprakstījis kā "nektāra ieelpošanu".

Skūpsti ir pirmā fiziskās pievilcības izpausme divu cilvēku starpā. Viņi var atrasties cieši līdzās, viņi var lūkoties viens otram dziļi acīs, taču attiecības nevar risināties tālāk, ja neseko skūpsts. Šeit, protams, nav runa par steidzīgām bučām uz vaiga, bet par situāciju, kurā mīlētāji ir apkampušies, elpa kļūst smaga un sirds sitas kā negudra un tu vēlies, lai šis brīdis nekad nebeigtos...

Skūpsti droši vien ir visromantiskākā fiziskā saskare, kāda iespējama divu cilvēku starpā. Patiesībā nemaz nepastāv nepareizs skūpstīšanās veids. Jāpatur prātā fakts, ka katrs cilvēks skūpstās atšķirīgi, un dažādiem cilvēkiem patīk dažādi skūpstīties. Ticat vai neticat, bet dažiem cilvēkiem pilnīgi nepieņemams šķiet franču skūpsts vai mēles iesaistīšana skūpstā, turpretī citi pat iedomāties nespēj skūpstus bez mēles lietošanas. Galvenais ir mēģināt pamazām noskaidrot savstarpēji pieņemamo skūpstīšanās veidu un pierast pie otra skūpstiem.

Pirmoreiz skūpstīšanos vēlams izmēģināt bez aculiecinieku klātbūtnes - tas palīdzēs izvairīties no nevajadzīgas nervozitātes un neveiklām situācijām. Vislabākais skūpsts ir tāds, kurā tiek izmantotas dažādas variācijas, sākot ar nelielu skūpstu, kas pāriet franču skūpstā, varbūt paņemot mutē partnera augšlūpu vai apakšlūpu.

Un neaprobežojies skūpstā tikai ar lūpām. Skūpstīt var arī vaigus, kaklu un plakstiņus. Tas var būt ļoti pavedinoši un romantiski. Vislabākais skūpsts izdodas ar cilvēku, kuru tu patiešām mīli. Skūpstā, kas tiek sniegts mīļotam cilvēkam, ir daudz vairāk maiguma un sirsnības nekā skūpstā, kas tiek sniegts cilvēkam, kuru tu tikpat kā nepazīsti, lai gan patiesi labs skūpsts var būtiski satuvināt cilvēkus.

Lasi tālāk, lai uzzinātu vairāk par skūpstu veidiem un prasmīgu skūpstīšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!