Foto: Shutterstock
Mūsdienās arvien vairāk sieviešu dzīvo vienas. Daļa no viņām sapņo par to, ka reiz satiks īsto cilvēku un apprecēsies, bet citas savus nākotnes plānus ar nodošanos attiecībām nesaista. Neatkarīgi no tā, kādi ir sievietes dzīves mērķi, galvenais, lai viņa pati justos laimīga.

Iemeslu, kāpēc sievietes nav atradušas partneri, ar ko izveidot laimīgu savienību, var būt dažādi, piemēram, attiecības ar vecākiem, izteikta patstāvība vai nepamatotas gaidas no attiecībām. Ja viņa jūtas nelaimīga, jo vēlas veidot attiecības un dibināt ģimeni, ir svarīgi saprast, kāpēc tas līdz šim nav izdevies.

Tomēr būšanu vienai nevajadzētu uzskatīt par trūkumu vai nepilnību. Izbaudi iespēju būt pašai, jo, tikai esot viena, tu vari būt pilnīgi brīva un neatkarīga, nesatraukties par to, ka saņemsi pārmetumus, ja vēlēsies visu dienu laiskoties un neko nedarīt. Izmanto šo laiku, lai sevi pilnveidotu vai nodotos darbam, ja tas tevi iedvesmo un dara laimīgu. Reizēm ir labi būt pilnīgi vienai, lai sasniegtu savus mērķus, un tas var nozīmēt ne tikai romantisku attiecību neesamību, bet arī dzīvošanu vienatnē.

Runājot par attiecībām, arī psiholoģe Daina Žurilo norāda, ka reizēm labāk ir pabūt vienai, nekā izmantot katru iespēju, lai veidotu attiecības: "Ja mēs pa dzīvi ejam no viena partnera pie cita, tad sevi ļoti iztērējam, iespējams, veicinām pašapziņas krišanos. Kāpēc man – tik foršai sievietei – neveicas atrast īstos vīriešus? Sasteigt nepareizās izvēles mūs mudina laiks, kurā dzīvojam."

Savukārt radošā personība Gundega Skudriņa ir pārliecināta, ka nav jēgas būt attiecībās, kurās tu nevari būt tu pati: "Es joprojām pārstāvu šo viedokli. Nevis tāpēc, ka es esmu kaut kāda princese un visiem jāpieskaņojas, bet es negribu lauzt savu būtību. Ja vīrietim mani vajag, tad tādu, mīļais draugs, kāda es esmu."

Mazā Rafaela mamma Madara norāda, ka, esot viena, viņa ir iemācījusies atvērtāk skatīties uz pasauli. Tāpat tā ir viņas iespēja sakārtos savas domas un apzināties savus mērķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!