Foto: Shutterstock
"Man ir radusies problēma, šķiet, ka manam vīram ir parādījusies sieviete, ko viņš nevar izmest no galvas. Ko darīt? Vīrs mani fiziski nekrāpj. Taču nekad nedomāju, ka garīga krāpšana sāpēs vēl vairāk. Esam precējušies desmit gadus, mums ir trīsdesmit gadu, divi bērni. Dzīvojām ne labāk un ne sliktāk kā visas ģimenes, ar savām problēmām un ikdienas priekiem.

Nedaudz vairāk kā pirms gada mans vīrs satika viņu. Pilnīgi nejauši - kaut kādā kopīgā projektā. Laikam viņš aizrāvās. Jā, viņa ir spoža, gudra, skaista, nav ļoti slavena, bet ir pazīstama sabiedrībā, viņai ir savs bizness, ar visu viņa tiek galā. Vīrs un bērni arī viņai ir, viņa par manu vīru ir dažus gadus vecāka. Es manīju viņa aizraušanos ar viņu, simpātijas, ko viņš viņai izrādīja, zvanus, īsziņas, e-pasta vēstules. Viņš izdomāja aizvien vairāk jaunu iemeslu, lai būtu ar viņu kopā. Šķiet, kaut kādas simpātijas viņai arī bija.

Nu, un tad bija eksplozija. Dabūju dzirdēt visu par sevi un par viņu. Viņš mūžā neesot redzējis tik brīnišķīgu sievieti, tik atsaucīgu, draudzīgu, viņa esot bagāta ar izdomu, interesējoties par viņa darbu, ar visu dzīvi protot pati galā tikt. Es esot pelēka pele un vienīgais, kas viņu pie manis noturot, ir bērni un tas, ka viņš domā, ka es aiziešu bojā bez viņa. Ne pret vienu sievieti viņam neesot bijušas tādas seksuālas fantāzijas, bet viņš mani neesot krāpis, jo viņai bez visām labajām īpašībām esot arī augsta morāle. Viņa ir precējusies un nekad nebūšot ar mieru krāpt savu vīru. Bet mans vīrs viņu nekad neaizmirsīšot.

Pagāja kāds laiciņš, vīrs it kā atjēdzās, lūdza piedošanu. Mēs salabām, dzīvojam. Bet es jūtu, ka mēs dzīvojam tikai tāpēc, ka viņš nevarēja iegūt to sievieti, kaut gan viņš pats nenoliedza, ka viņa atbildēja viņa simpātijām, tikai bez fiziskas tuvības. Esam pat dzīvesvietu mainījuši, arī tajā darbā viņš vairs nestrādā. Tomēr es jūtu, ka viņš nav viņu izmetis no galvas. Vai varu panākt, lai viņš viņu aizmirst? Kā uzlabot mūsu attiecības?" portālam DELFI jautā lasītāja.

Atbild psihoterapeits Dr. Andris Veselovskis

"Paralēlas attiecības visbiežāk rodas tad, kad ir radusies plaisa laulāto attiecībās vai arī vienam no laulātajiem ir grūtības mīlēt. Plaisa attiecībās var rasties, ja laulātie nespēj komunicēt vai arī viņu intereses un mērķi dzīves laikā vienkārši ir izmainījušās. Šajā konkrētajā situācijā būtu jāsaprot, kas nav kārtībā attiecībās ar vīru.

To var noskaidrot, runājot ar vīru par jautājumiem, kuri jūs abus satrauc. Jūs varat jautāt vīram, kā viņam pietrūkst jūsu attiecībās. Ir ļoti svarīgi interesēties par vīra domām un jūtām, mēģināt "iekāpt viņa kurpēs". Ja vīrs jutīs interesi no jūsu puses, iespējams, viņš sajutīsies labāk un sāks interesēties par jums.

Interesanti, kā jūs pati sevi izjūtat un pasniedzat. Vai jūs izjūtat sevi kā vērtīgu, vai jūtaties kā "pelēkā pele". Ļoti svarīgi, lai jūs spētu redzēt sevi kā vērtību. Varbūt jūs varat mācīties pasniegt sevi spožāk. Varbūt arī, ka vīram ir grūti jūs mīlēt tādu, kāda jūs esat, un viņam ir fantāzija, ka ar citu sievieti viņš justos laimīgāks. Ja cilvēki attiecībās jūtas slikti, viņi bieži uzbur izdomātas attiecības savā prātā. Varbūt kāda pieredze no viņa pagātnes traucē viņam jūs mīlēt.

Ļoti svarīgi meklēt kopīgas nodarbes un kopā pavadīt laiku. Ja rodas problēmas attiecībās, ir svarīgi tās savlaicīgi risināt. Ja kopā pavadītais laiks būs patīkams, vīram atkritīs vajadzība domāt par kādu citu sievieti.

Tātad, vispirms būtu jāsaprot, kas jūsu attiecībās īsti notiek. Pēc tam būtu jādomā, kā problēmas risināt."

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!