Foto: Shutterstock

Sekss no paša rīta ir lieta, ko šķietami vēlas daudzi vīrieši, kamēr sievietes labprāt izvēlas baudīt tuvību intīmā gaisotnē dienas otrajā pusē. Protams, to nevar attiecināt uz pilnīgi visiem vīriešiem un sievietēm, bet, izrādās, ka tam ir arī bioloģisks pamatojums – vīrieša ķermenī miega laikā notiek procesi, kas palielina vēlmi mīlēties, bet sievietes nē.

Lai attiecības būtu saskanīgas un seksuālā dzīve apmierinātu abus partnerus, nereti nākas meklēt kompromisus. Arī tas, vai nodarboties ar rīta seksu, ir katra pāra individuāla izvēle. Ja nu tomēr esat to pāru vidū, kas labprāt iesāktu savu dienu ar tuvības mirkli, piedāvājam ieskatīties informācijā par to, kādi ir ieguvumi šai nodarbei, kā arī ieteikumus, lai noskaņošanās mīlas priekiem būtu veiksmīga.

Vīrieši pamostas gatavi seksam no rīta

Foto: Shutterstock

To, kāpēc daudzi vīrieši labprāt pašā dienas sākumā nododas gultas priekiem, "Men's Health" skaidro ar bioloģiskajiem procesiem vīrieša ķermenī. Vīrieši parasti pamostas jau gatavi seksam. Nakts laikā vīrieša ķermenī izstrādājas testosterons, kas stimulē vairošanās instinktus. Tāpat vīriešiem nakts laikā izdalās arī vazopresīns – hormons, kas palīdz sajust emocionālu pieķeršanos partnerim.

Tikpat dabīga kā hormonu izdalīšanās nakts laikā ir arī erekcija no rītiem. Tā rodas, jo nakts laikā notiek pastiprināta asins pieplūde dzimumlocekļa audiem. Tas palīdz labāk apgādāt dzimumlocekļa audus ar skābekli un barības vielām. Vairāk par erekciju no rītiem un naktī, kā arī iespējamiem erekcijas traucējumiem un to iemesliem ir iespējams lasīt šeit.

Trūkumi mīlas priekiem rīta agrumā

Foto: Shutterstock

Sieviešu ķermenis ir atšķirīgs, tāpēc viņas nereti neizjūt vajadzību neilgi pēc acu atvēršanas no rīta ļauties intīmai tuvībai ar savu partneri. Sievietes seksam no rīta nereti redz vairāk trūkumu nekā priekšrocību. "Women's Health" skaidro, ka sievietēm nereti sekss no rītiem šķiet sasteigts un tā laikā ir sarežģīti atbrīvoties, jo galvā ir milzum daudz domu par gaidāmo darba dienu un to, vai ļaušanās baudai neliks nokavēt svarīgu tikšanos vai sapulci.

Aizvietot ikrīta e-pastu pārskatīšanu un darba jautājumu risināšanu vēl pirms izkāpšanas no gultas ar ļaušanos glāstiem un skūpstiem noteikti būtu ļoti patīkami. Ja tev šķiet, ka tam nepietiek laika, padomā cik reizes no rīta atliec modinātāju, jo nevēlies vēl sākt savu darba dienu. Laikā, ko pavadi no pirmā modinātāja zvana līdz piecelšanās brīdim, miega kvalitāte tāpat ir pārāk zema, lai palīdzētu tev atpūsties.

Tāpat nereti sievietes satraucas par to, ka no rīta savā pidžamā neizskatās neatvairāmas vai ka pēc pamošanās ir slikta elpa. Jāpiebilst, ka tā nav tikai sieviešu problēma – arī vīrieši nepamostas ar pēc piparmētrām smaržojošu elpu. Glāze ūdens uz naktsskapīša var palīdzēt – cilvēkam tāpat pēc pamošanās ir jāuzņem šķidrums. Tāpat vari turēt pa rokai kādu ledeni. Runājot par apģērbu – pidžamu taču tāpat nav plānots atstāt mugurā.

Jāpiebilst arī, ka sieviete, atšķirībā no vīrieša, nepamostas viegli uzbudināma un gatava mīlas priekiem. Jāņem vērā, ka tad, ja pāris vēlas seksu no rītiem ieviest kā regulāru nodarbi, ir jāvelta papildu uzmanība sievietes uzbudināšanai un noskaņas radīšanai.

Labākai pašsajūtai un veselībai

Foto: Shutterstock

Mīlēšanās no rītiem nav tikai vīriešu iegriba, tam ir pozitīva ietekme arī uz veselību un cilvēka emocionālo labsajūtu visas dienas garumā. Protams, tas neattiecas uz gadījumiem, kad šī nodarbe šķiet kā pienākums, ko gaidi tikpat ļoti, kā zobu sāpes. Ja patiešām labāk vēlies pagulēt, tad dari to.

"Medical Daily" norāda, ka sekss no rīta var pamodināt ķermeni un garu daudz efektīvāk nekā tase stipras kafijas. Ir noskaidrots, ka, piemēram, Lielbritānijā lielākā daļa pāru par piemērotāko laiku, lai mīlētos, uzskata svētdienu rītu ap pulksten 9. Par vissliktāko laiku seksam cilvēki uzskata laiku tieši pirms un pēc darba.

Sekss no rīta var uzlabot garastāvokli un vairot pašapziņu visas dienas garumā. Seksa laikā cilvēka organismā izdalās ķīmiski savienojumi, kas uzlabo pašsajūtu. Tāpat regulārs sekss no rītiem ne tikai liek justies, bet arī izskatīties jaunākai. Tas notiek pateicoties laimes hormoniem, kas izdalās tā laikā. Tāpat sekss (neatkarīgi no laika, kad tam nododies) ir lieliska fiziskā slodze un palīdz dedzināt kalorijas.

Par to, kā sekss ietekmē cilvēka veselību, vairāk vari lasīt šeit.

Noskaņošanās – pirmais solis uz lielisku seksu no rīta

Foto: Shutterstock

Ņemot vērā to, cik atšķirīgas var būt partneru vēlmes un nodomi rīta agrumā, nevar pieņemt, ka viss notiks pats no sevis. Lai rīts iesāktos patīkami abiem, svarīga ir noskaņošanās. "Men's Health" norāda, ka nekas nenotiks pats no sevis un nevar prasīt, lai sieviete uzbudinātos vienā mirklī. Gulēšana sava partnera apskāvienos, maigi glāsti un citas darbības, kas palīdz atbrīvoties, stimulēs hormonu, kas palīdz izjust ciešāku saikni ar partneri, izdalīšanos.

Ja sieviete jūtas nepārliecināta par savu izskatu, partnera viedoklis par to, kā viņš viņu redz, noteikti palīdzēs. Ja viņa sapratīs, ka partnerim šķiet pievilcīga arī savā naktskreklā, tikko pamodusies, bez kosmētikas un ar izspūrušiem matiem, atbrīvoties būs krietni vieglāk.

Savukārt "Cosmopolitan.com" iesaka gatavoties seksam no rīta jau iepriekšējā vakarā. Viens no veidiem, kā to izdarīt, ir gulēt kailiem. Ja mugurā nebūs pidžamas, nebūs jāsatraucas, ka tā nav pietiekami seksīga. Turklāt, ja pēdējais, par ko domāsi pirms iemigšanas, būs tava partnera kailais ķermenis tev blakus, noskaņoties no rīta būs daudz vieglāk.

Tāpat neaizmirstiet turēt aizkarus aizvērtus. Ziemā spožā saules gaisma rītā agrumā tavos logos, visticamāk, neiespīdēs, bet vasarā pārāk spilgta gaisma var traucēt noskaņoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!