Joki ir lielisks stabilu partnerattiecību pamats. Pēc jaunākajiem pētījumiem, līdzīga humora izjūta ir galvenais kritērijs, kas nosaka partnera izvēli! Līdz ar smiekliem organismā izdalās endorfīni, bet ja smejas divatā, tad šie laimes hormoni iedarbojas kā savstarpējas saskaņas izraisītāji.
Psihologi skaidro, ka tādējādi rodas abpusēja uzticība, harmonija un emocionāla tuvība – optimāls pamats, uz kā būvēt labas attiecības.

Strīdos saasinājumus var viegli novērst ar vienu (pareizi saprastu) joku. Bez tam humors veicina radošo domāšanu – mētāšanās ar asprātībām ir ideāls priekšnosacījums, lai kopā ar mīļoto risinātu visdažādākās problēmas! Skaļi smiekli arī mazina spriedzi, jo atbrīvo muskulatūru.

Vai gadu gaitā jums jau ir nedaudz aizmirsies, kā kopīgi izsmieties? Padoms: vienkārši pamēģini atkārtot situācijas, kuras jums abiem kādreiz sagādāja daudz jautru brīžu – vienalga, vai pikoties uz nebēdu, duetā dziedāt vannā operu ārijas, vai visu nakti divatā skatīties 70. gadu franču komēdijas...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!