Foto: Shutterstock
Krāsojot lūpas, mēs tām pievēršam lielāku uzmanību – tās kļūst pievilcīgākas un izteiksmīgākas. Taču svarīgi pareizi izvēlēties lūpu krāsas toni. Nepareizi izvēlēts tonis var vizuālu tevi padarīt vecāku pat par vairākiem gadiem, kā arī izmainīt tavu ādas krāsu.

Mūsdienu sortiments piedāvā visdažādākās lūpu krāsu tekstūras un toņus – mirdzošas, matētas, košas un caurspīdīgas. Košas krāsas izskatās harmoniski gan kopā ar parastākajām džinsu biksēm un vieglām kleitiņām, kā arī ar izsmalcinātiem tērpiem, proti, košums der gan vakara, gan dienas grimam, tikai jāzina, kā izvēlēties pareizo toni. Svarīgi ir savā koptēlā izcelt dabiskumu un iegūt harmonisku izskatu. "Womansay" iesaka, kādus lūpu krāsas toņus izvēlēties.

Āda

Sievietes, lai izvēlētos īsto lūpu krāsas toni, dažkārt pēta fotogrāfijas internetā un "aizņemas" labākās idejas, bet svarīgi ir atcerēties, ka tev ir jāņem vērā savs ādas tonis, jo viena lūpu krāsa nederēs visām sievietēm. Gaišas ādas īpašniecēm labāk izvēlēties maigākas nokrāsas, tāpēc nevajadzētu skatīties uz vēsajiem toņiem. Tumšākai ādai labāk piestāvēs sulīgi un koši toņi, īpaši – persiku. Arī brūnie toņi. Vidēji gaišas un tumšas ādas īpašnieces var izvēlēties sarkanu un zeltītu nokrāsu.

Mati

Gaišmatainām dāmām labi piestāvēs koraļļu, sārto ogu, maigi rozā, violeta un persiku krāsas lūpu krāsas toņi. Rudmatēm labāk izvēlēties brūnus un terakotas toņus, tumšmatēm savukārt piestāvēs gandrīz visi toņi. Galvenais nosacījums – jo tumšāka matu krāsa, jo košāku lūpu krāsu vari izvēlēties.

Acis

Brūnu acu īpašniecēm labi piestāvēs piesātināti sārtie toņi, arī brūnie. Zilacainajām dāmām jāpievērš uzmanība ķiršu krāsai un bēšajai krāsu gammai. Zaļaicainajām ieteikums lietot terakotas un oranžos toņus. Pelēku acu īpašniecēm piestāvēs gaiši smilšu un ķiršu krāsas toņi.

Vecums

Svarīgi ir ņemt vērā arī sievietes vecumu. Jaunām meitenēm, kuras nesen sākušas krāsoties, vajadzētu izmantot gaišus un maigus lūpu krāsu toņus, vislabāk – lūpu spīdumu. Sievietes ap 30 var izvēlēties košas krāsas, savukārt dāmām pēc 40 gadu vecuma labāk izvēlēties lūpu krāsas bez mirdzuma efekta. Arī košus toņus labāk neizvēlēties.

A photo posted by DOSE of COLORS (@doseofcolors) on Jul 22, 2016 at 6:35pm PDT

A photo posted by DOSE of COLORS (@doseofcolors) on Jul 15, 2016 at 1:54pm PDT

A photo posted by DOSE of COLORS (@doseofcolors) on Jul 12, 2016 at 4:53pm PDT

A photo posted by DOSE of COLORS (@doseofcolors) on Jul 13, 2016 at 10:22am PDT

A photo posted by DOSE of COLORS (@doseofcolors) on Jul 11, 2016 at 10:15am PDT

Raksts tapis tematiskā projekta "Domina Shopping vasara" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!