Foto: Shutterstock
Peldsezona ir jau atklāta, un pludmalē tiek izrādīta peldkostīmu mode. Tieši vai netieši viena dāma vēro otru un vēro, kurai peldkostīms ir skaistāks, krāsaināks un stilīgāks. Ātri paiet laiks, kad mazas meitenes izaug par jaunkundzēm, un arī viņām peldkostīmu mode ir aktuāla. Agrā bērnībā meitenes plunčājas biksītēs, vēlāk – peldkostīmā. Jautājums, kurš ir tas brīdis, kad mazai meitenei biksītes vajadzētu nomainīt uz peldkostīmu un līdz kādam vecuma pieklājīgi nēsāt tikai biksītes?

Vienotas atbildes uz šo jautājumu nav, taču ir vērts ieklausīties apkārtējo domās. "Woman.ru" māmiņas diskutē par to, kāds ir vecums, kad meitenēm biksītes ir jānomaina uz peldkostīmiem, un viedokļi atšķiras.

Kāda māmiņa ir neizpratnē par citas sievietes aizrādījumu, viņai ar meitiņu atpūšoties pludmalē: "Mēs ar meitiņu reiz atpūtāmies pludmalē. Meitiņai ir divi gadi. Kāda blakus esoša sieviete man uzdeva jautājumu, kāpēc bērns ir ģērbts tikai biksītēs, kāpēc neesot peldkostīma, proti, kāpēc es mulsinot vīriešus, kas atrodas pludmalē. Tad man radās jautājums – vai tiešām es daru kaut ko sliktu? Un vai tiešām divgadīgam bērnam ir jānēsā peldkostīms?"

Lūk, viena māmiņa uzskata, ka ir neprāts divgadīgai meitenei nēsāt sintētisku peldkostīmu, labāk izvēlēties biksītes! Viņa domā, ka peldkostīms jāsāk nēsāt no piecu vai sešu gadu vecuma, kaut gan padomju laikos bērni staigājuši biksītēs līdz pat deviņu gadu vecumam.

Kāda cita māmiņa uzskata, ka divgadīgam bērnam nav jānēsā bikini, jo tas izskatoties smieklīgi. "Optimālais vecums ir, sākot no pieciem gadiem, un arī tikai tāpēc, ka meitene ir jāmāca pie manierēm un sievišķībām un pludmales kultūras. Pilnīgi kaili bērni pludmalē arī nav norma. Kāpēc visiem jādemonstrē sava bērna plikumi? Turklāt tas nav arī higiēniski," uzskata jaunā māmiņa.

Lielākoties sievietes uzskata, ka māmiņai katrai pašai ir tiesības lemt, kad no biksītēm pāriet uz peldkostīmu. Optimālais vecums, kad meitene drīkst plunčāties biksītēs, ir bērnudārza vecums, tomēr katra māmiņa lai lemj pati. Mūsdienās peldkostīmu mode arī meitenēm ir ļoti plaša, līdz ar to arī no veikalu piedāvātā klāsta varam secināt, no kāda vecuma ražotāji piedāvā peldkostīmus.

Šajā "Instagram" profilā ir redzams piemērs, ka vasaras sezonā mazas meitenes var nēsāt skaistas, cakainas peldbiksītes.

Arī mazām meitenēm ir iespēja iegādāties skaistus – atsevišķos un kopējos – peldkostīmus.

Slēgts peldkostīms, kas vairāk pasargā no saules kaitīgā ultravioletā starojuma.

Iespējas ir plašas. Meitenītei mugurā raibs kopējais peldkostīms ar rišiņām.

Vēl viens brīnišķīgs piemērs, kā var aizstāt mazās biksītes.

Peldkostīma variācija retro stilā. Kāpēc gan ne?

Raksts tapis tematiskā projekta "Domina Shopping vasara" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!