Foto: Shutterstock
Kad peldsezona sit augstu vilni un peldkostīms, kas kalpoja pērnajā sezonā, savu mūžu ir nokalpojis, vērts padomāt par jaunu kostīmiņu, ar ko gozēties pludmalē. Taču ikviena no mums vēlas pludmalē izskatīties ideāli, tieši tāpēc vērts iegādāties savam augumam atbilstošu un piemērotu peldkostīmu.

Bumbiera figūra

Svarīgākais ir izvēlēties savam augumam piemērotu peldkostīmu, tāpēc visa atslēga ir pareizo vietu nomaskēšanā, atrādīšanā un izcelšanā.

Sievietei ar bumbierveida figūru svarīgi, lai peldbikses nebūtu kā šorti, taču tās būtu virs apjomīgākās kājas daļas – tā teikt, ar lielu izgriezumu. Šāds risinājums lieliski izcels dotumus – cenšanās noslēpt šo zonu ar auduma kārtām noteikti cietīs neveiksmi.

Tāpat vērts pameklēt peldkostīmu, kam ir izteiksmīga augšdaļa – kāds aksesuārs, kruzulīši, akcents būs tieši laikā, lai novērstu uzmanību no apakšdaļas un veidotu līdzsvaru koptēlā.

A photo posted by Alexis Bree (@alexis_bree) on Jun 26, 2016 at 11:20pm PDT

Kuplas krūtis

Jāsaka, ka sievietēm ar kuplām krūtīm labi izskatās teju jebkurš peldkostīms, taču šeit svarīgākais ir atbalsts krūtīm, tāpēc izvēlies tādus peldkostīmus, kas nodrošinās gan ērtību, gan izcels dotumus.

Ja vēlies, lai kopskatā krūtīm netiktu pievērsta visa uzmanība, izvairies no akcentētām augšdaļām, kas pievērsīs lieku uzmanību – spīdumi, kruzuļi un citi akcenti šajā gadījumā nederēs. Bet izvēlies peldkostīmus ar platākām un pat divkāršām lencītēm, lai justos maksimāli ērti un droši.

Ja tev šķiet, ka kopskatā krūtis tomēr izceļas vairāk nekā vajag, vari izvēlēties arī viendaļīgu peldkostīmu vai sportiska stila augšdaļu.

Ja krūtis nav tik izteiksmīgas, kā vēlētos

Ja nav nepieciešams piedomāt pie īpašiem peldkostīmiem, kas atbalstīs krūtis, vari izvēlēties niecīgākus peldkostīmus ar sīkākām detaļām un niansēm, kas vizuāli padarīs krūtis apjomīgākas.
Šeit lieti noderēs trijstūra veida peldkostīmu augšiņas ar izteiksmīgiem rakstiem vai dažādiem kruzuļiem, kas akcentēs augšdaļu. Otrs variants ir izvēlēties bikini ar polsteriem, kas padarīs krūtis apjomīgākas.

A photo posted by @bikinisbikinis on Jun 26, 2016 at 10:56pm PDT

Atlētisks augums

Un jau atkal, visa panākumu atslēga ir pareizo vietu un zonu izcelšanā!

Lai izceltu atlētisku augumu, lieliski noderēs peldkostīmi ar izteiksmīgiem rakstiem un kādiem akcentiem, piemēram, kruzulīšiem vai volāniem, kas piešķirs sievišķīgas vēsmas koptēlā.

Lieliski noderēs peldkostīmi ar volāniņiem, taču gaumīgi izskatīsies arī kopējie peldkostīmi, kuriem atkailinātas konkrētas zonas. Šeit vērts atcerēties – jo niecīgākas peldbikses, jo vairāk izcelsies pēcpuse.

A photo posted by Dub & Drino (@dubanddrino) on Jun 26, 2016 at 9:35pm PDT

Apaļīgs vēderiņš

Šajā gadījumā problēmzona ir vēdera rajonā, tāpēc jāizvēlas peldkostīmus, kas piesegtu šķietamās nepilnības. Ja jūties nepārliecināta par savu augumu, noteikti priekšroku dosi viendaļīgiem peldkostīmiem, tomēr nevajadzētu slēpt savu sievišķību. Uzdrīkstēties izmēģināt arī divdaļīgus peldkostīmus!

Piemēram, ja visi "labumi" apslēpti zonā zem nabas, izmēģini retro stila peldkostīmu, kurā peldbikses sniedzas teju līdz nabai.

Ja tomēr priekšroku dod viendaļīgiem peldkostīmiem, spēlējies ar toņiem – izvēlies peldkostīmus, kam sāni iekrāsoti citos toņos. Tas vizuāli padarīs tevi slaidāku.

A photo posted by Asian Pinups (@asianpinupgirls) on Jun 26, 2016 at 11:35am PDT

Sievišķīgas formas

Ja vari lepoties ar sievišķīgām aprisēm visos aspektos – kuplas krūtis, mīkstas kājiņās un formīga pēcpuse, ļoti svarīgi piemeklēt peldkostīmu, kas vienlīdz perfekti izceltu visas formas. Sievišķīgu formu īpašniecēm lieliski noderēs nesimetriski peldkostīmi, piemēram, viendaļīgi peldkostīmi ar izgriezumiem.

Ja tev ir izteikti apaļīgs dibens, tad mazas bikini biksītes bieži vien var būt neērtas un arī pārāk atsedzošas. Izvēlies peldkostīmu, kuram aizmugurējā dibenu nosedzošā daļa ir pietiekami plata, lai tas “sēdētu” gana stabili uz taviem gurniem un dibena, tādējādi tas tev nebūs jākārto pie katras kustības. Izvairies no Brazīlijas un citiem trūcīga griezuma peldkostīmiem, izvēlies vienkrāsainas biksītes kombinācijā ar rakstainu augšiņu, kas līdzsvaros formīgo dibenu.

Īss torss vai kājas

Lai pagarinātu ķermeņa augšdaļu, svarīgi krūšu daļu pacelt uz augšu. Zema piegriezuma biksītes padarīs augumu garāku, bet cilpveidīga augšdaļa pievērsīs uzmanību kaklam un pleciem, lieku reizi neizceļot īso ķermeņa vidusdaļu. Bet, ja vēlies pagarināt kājas, izvēlies bikini biksītes ar dziļiem izgriezumiem, jo tādējādi būs vairāk redzama āda un kājas izskatīsies garākas. Ja esi īpaši drosmīga, izvēlies stringbiksītes – tās kājas pagarinās vēl vairāk.

Raksts tapis tematiskā projekta "Domina Shopping vasara" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!