Foto: Shutterstock
Esi sastapusi savu ideālo vīrieti? Apsveicam! Lai kā gribētos ticēt, ka iemīlējušies cilvēki ir kā viena ābola divas pusītes, starp kurām valda absolūta saskaņa un nevajadzētu būt neizrunātām vai aizliegtām sarunu tēmām, tomēr dzīvē tā nenotiek. Sievietes un vīrieši ir no dažādām planētām, bet tie jautājumi, kuri Venērā ir pilnīgi normāli, uz Marsa ir tabu.

Nedomā, ka savam ideālajam vīrietim vari jautāt visu - vieni jautājumi viņu var nostādīt neērtā situācijā, citi sadusmot, bet vēl dažas tēmas, skaļi izrunātas, var likt viņam lūkoties uz tevi kā uz dīvaini (un tas vēl ir maigi teikts!). Neviens no šiem variantiem neder, ja vēlies mīlestību, mieru un saskaņu. Portāla Bublik.ee veidotāji ir uzskaitījuši vairākus jautājumus, kurus nav vērts vaicāt vīrietim. Piedāvājam ar tiem iepazīties arī tev.

Par ko tu tagad domā?


Foto: PantherMedia/Scanpix

Mums šķiet, ka vēlme uzzināt konkrētā mirkļa domas nav nekas krimināls un aizliegts, tomēr, kārtējo reizi izdzirdot jautājumu "Mīļais, par ko tu tagad domā?", vīrietis, visticamāk, jutīsies iedzīts strupceļā un nereti kļūs aizkaitināts.

Jā, šis jautājums nav nekas krimināls, tomēr, ja tā padomā, tad diezgan dīvains. Pirmkārt, ir samērā sarežģīti atbildēt, par ko tagad tiek domāts, īpaši, ja jautājums izskanējis negaidīti, kā pērkons no skaidrām debesīm. Vairumā gadījumu cilvēki domā par visu un neko konkrēti. Mēģini iztēloties pati sevi - apkārtējiem noteikti šķiet, ka tu kal grandiozus plānus, piemēram, kā iekarot pasauli, bet patiesībā tu pati nespēj aptvert, kas notiek tavā galvā.

Otrkārt, domas ir ļoti personiskas. Nē, tas nebūt nenozīmē, ka mīļotais konkrētajā mirklī aizdomājies par savas jaunās kolēģes slaidajām kājām. Pieņem to, ka cilvēks tikai domās var būt viņš pats. Vien retajam patīk, ja otrs cilvēks bezceremoniāli lien viņa dvēselē. Galu galā vīrietis pats visu pateiks, ja uzskatīs par nepieciešamu.

Kāpēc tu mani mīli?


Pats par sevi saprotams, ka atbildē tu vēlies dzirdēt milzumdaudz komplimentu. Būtībā šis jautājums tiek uzdots, lai glaimotu savai pašapziņai. Tomēr patiesībā tādā veidā vīrietis tiek iedzīts strupceļā. Vīrieši ir vienkāršas (varbūt pat primitīvas) būtnes, viņi tiešām sāk domāt savu jūtu iemeslus, tomēr tos nevar atrast, jo, kā likums, viņi mīl nevis kāda iemesla dēļ, bet vienkārši tāpat.

Vai jāatgādina, ka stiprā dzimuma pārstāvjiem ļoti nepatīk justies kā nezinīšiem? Viņus tas kaitina. Bet tu tikai jautā un jautā...

Ar cik sievietēm tu esi gulējis?


Foto: Shutterstock

Iespējams, vīrietis tev nosauks kādu skaitli, lai parādītu, kāds mačo viņš ir. Tomēr tā darīs vien tie, kuri mēdz uzskaitīt katru mīļāko speciālā blociņā. Rēķinies, ka arī tu tiksi pierakstīta. Vīrietim, kurš ir patiesi iemīlējies, nav jāplātās ar saviem sasniegumiem. Viņam ir labi ar tevi tieši te un tieši tagad, kādēļ gan pārcilāt pagātni un uzjundīt senas (vai pavisam svaigas) atmiņas? Tieši tādēļ viņš nesaprot, kādēļ tu to vēlies zināt.

Galu galā, vai tu savam mīļotajam stāstītu, ar ko un cik reizes esi gulējusi, pirms satikies ar viņu?

Kā sauksim mūsu bērnus?


Foto: PantherMedia/Scanpix

Šo jautājumu drīkst uzdot vien divos gadījumos. Pirmkārt, ja vīrietis pats sācis runāt par bērnu. Otrkārt, ja mazulis jau tiek gaidīts. Citās situācijās - nav vērts.

Saproti pareizi, varbūt viņš pagaidām pat nedomā par kāzām, bet tu, ne no šā, ne no tā, pēkšņi kaut ko sāc prasīt par bērneļiem, autiņbiksītēm, knupīšiem un bērnu vārdiem, proti, par lietām, kuras vīrietim tobrīd pat sapņos nerādās. Kaut gan, ja vēlies aizbiedēt vīrieti, tad - uz priekšu! Pavaicā, kādi ir viņa plāni par dzimtas turpinājumu!

Vai es esmu resna? Bet godīgi!


Foto: Shutterstock

Vēl tiešāku mājienu par vēlmi dzirdēt komplimentu būtu grūti izdomāt. Un to saproti ne tikai tu pati, bet arī vīrietis. Turklāt, ja tava figūra patiesībā ir tālu no vispārpieņemtajiem ideāliem, tad viņa atbildi "Nē, mīļā, tu ko?" tu uztversi kā glaimus, bet godīga atzīšanās "Nu, dažas vietiņas derētu samazināt" var izraisīt lokāla mēroga auksto karu. Lielākā daļa vīriešu nespēj saprast, kādēļ sievietes mēdz šādi rīkoties un uztver to kā nevajadzīgu utu meklēšanu. Jā, jā, citādi šādu jautājumu nemaz nevar nosaukt. Kādēļ tirdīt mīļoto, lai izdzirdētu patiesību par savu figūru? Atbildi tu zini pati, bet, ja nē, pieej pie spoguļa.

Kura slavenība tev šķiet seksīga?


Foto: AFP/Scanpix

Kas liek sievietēm prasīt saviem vīriešiem par citām sievietēm, kuras viņi grib (vai varētu gribēt)? Nē, protams, var atbildēt, ka šādā veidā tu ceri noskaidrot sava mīļotā vēlmes un pilnveidot sevi, tuvinot ideālam, tomēr rezultāts nebūt nav gaidītais.

Un ko tad, ja viņš neaizdomājoties atbildēs, ka pati seksīgākā aktrise ir Skārleta Johansone. Ko tālāk? Atbildi godīgi, vai tu nejutīsies nedaudz greizsirdīga un, skatoties kārtējo filmu, kurā piedalās šī seksapīlā blondīne, nevērosi, ar kādām acīm ekrānā raugās tavs vīrietis, klusībā salīdzinot, ar kādu skatienu viņš aplūko aktrisi un ar kādu - tevi? Principā, šādu jautājumu labāk neuzdot - tevis pašas sirdsmiera labad.

Tu neko jaunu manī neievēro?


Foto: PantherMedia/Scanpix

Košāka lūpu krāsa, jaunas kurpes, nedaudz gaišāki mati - tev šķiet, ka tās ir kardinālas pārmaiņas, kuras mīļotajam būtu jāpamana. Vīrieši tā nedomā. Ņemot vērā to, ka viņi sievietes uztver kā vienotu veselumu, detaļas lielākoties nav svarīgas. Visticamākais, viņš neatcerēsies, kas tev bija mugurā pirms nedēļas notikušajā randiņā. Bet tu apvainosies, sauksi viņu par neuzmanīgu un nevērīgu un apšaubīsi viņa jūtu patiesumu.

Protams, katram likumam ir izņēmumi. Iespējams, tavs vīrietis uz jebkuru no šiem jautājumiem reaģē pavisam normāli, tomēr drošāk un mierīgāk būs, ja neaizrausies ar iztaujāšanu. Kā jau teikts, vīrietis pats visu izstāstīs, ja uzskatīs par nepieciešamu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!