Foto: PantherMedia/Scanpix

Ikdienas steigā un tehnoloģiju ielenkumā mēs nereti aizmirstam par pašu svarīgāko, kas mums ir, proti, par attiecībām ar sev mīļajiem cilvēkiem. Tās, gluži kā stāds, regulāri ir jākopj, tāpēc nenāktu par ļaunu no jauna attiecībās ieviest dažus ieradumus, par kuriem nedaudz esam aizmirsuši. Lai uzlabotu savu saskarmi ar tuvākajiem cilvēkiem, ieskaties Cluber.com apkopotajos padomos.

Velti laiku otram

Foto: PantherMedia/Scanpix

Laiku pa laikam nolieciet malā savus telefonus, aizveriet datorus un izbaudiet viens otra kompāniju – gluži kā senākos laikos. Pavadiet laiku runājot, smejoties par kopīgiem jokiem, dodoties garās pastaigās vai vienkārši sēžot apskāvušies.

Šādus mirkļus iepriekš neieplānojiet, bet centieties izmantot konkrēto brīdi, lai atklātos otram, izjustu ķermeņa tuvumu un to, ka jūs viens otram rūpat.

Koncentrējies uz iekšējo skaistumu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Mēs nevaram ilgstoši mīlēt otru tikai viņa ārienes dēļ. Protams, kādu laiku tu vari tā justies, taču tā būs mīlestība ar acīm un ķermeni, taču ne ar sirdi.

Savukārt, kad tu patiešām savienojies ar kāda cilvēka iekšējo pasauli, pat visnepatīkamākās ārējās nepilnības kļūst nenozīmīgas. Kad patiešām labi iepazīsti kādu cilvēku, lielākā daļa viņa fizisko īpašību paliek otrajā plānā – tu smelies viņa enerģiju, pazīsti viņa smaržu un novērtē izteiktās asprātības. Respektīvi, tu redzi otra cilvēka iekšējo pasauli, ne vairs tikai tās apvalku.

Saki patiesību

Foto: PantherMedia/Scanpix

Daudzi cilvēki izvēlas teikt "baltos melus", nevis smago, nepatīkamo patiesību. Nepieļauj šo kļūdu, jo labāk ir tikt sāpinātam patiesības dēļ, nekā apmierinātam dzīvot melos.

Ņem vērā, ka attiecības, kas balstās uz meliem, agrāk vai vēlāk beidzas, jo melošana ir process, kam laika gaitā ir tieksme izvērsties tikai lielākam. Kas sākas ar maziem, it kā nenozīmīgiem meliem, ātri noved pie izdomātas realitātes, no kuras vairs nav iespējams izkļūt ārā.

Ja nepieciešams – atvainojies

Foto: PantherMedia/Scanpix

Uzņemies atbildību par nepareizi pieņemtiem lēmumiem un izteiktiem vārdiem. Ja zini, ka tava rīcība vai vārdi var sāpināt kādu, kurš tev rūp, nekavējoties atzīsti savu vainu - atvainošanās ir kā superlīme laimīgām un ilgstošām attiecībām.

Kā arī - atvainojies tad, kad no sirds jūti nožēlu - nav jēgas atvainoties, ja tu pēc tam tāpat turpināsi darīt lietas, par kurām tev nav žēl.

Palīdzi pilnveidoties

Foto: PantherMedia/Scanpix

Pasaulē nav dvēseles radinieka vai labākā drauga, kas varētu atrisināt visas tavas problēmas. Tāpat nav mīlestības no pirmā acu skatiena, kas ilgtu, ja pie tās nestrādā un nesadarbojas ar otru cilvēku.

Taču viens gan ir skaidrs – mums apkārt ir cilvēki, kuru dēļ ir vērts cīnīties – ne tādēļ, ka viņi ir perfekti, bet tādēļ, ka viņu nepilnības ir tev nepieciešamas. Jūs papildināt viens otru un līdzsvarojat otra trūkumus, ļaujot jūsu dvēselēm savienoties un darboties efektīvāk.

Izsaki atzinību

Foto: PantherMedia/Scanpix

Bieži vien tikai brīžos, kad notiek kas traģisks un neatgriežams, mēs sākam novērtēt ik brīdi, ko esam ar kādu pavadījuši. Apdomā šo mācību un negaidi, kamēr būs par vēlu – saki sev tuvajiem un mīļajiem cilvēkiem, cik ļoti tu viņus mīli un novērtē. Nav svarīgi, ka otrs to jau tāpat zina – ir vienmēr jauki otram to atgādināt.

Esi uzticama

Foto: PantherMedia/Scanpix

Esi blakus sev mīļajiem cilvēkiem gan viņu dzīves gaišākajos un priecīgākajos brīžos, gan melnākajās dienās. Kad draugiem, vecākiem vai tavai otrajai pusītei iet grūti un šķiet, ka priekšā slejas viens vienīgs melns bezdibenis, atbalsti viņus un palīdzi tajā rast gaismu.

Citiem vārdiem sakot, esi uzticama – ņem vērā, ka uzticība ir prioritāte jebkurās attiecībās, lai tās vispār varētu pastāvēt, un tā cilvēkam, kurš tevi mīl, nozīmē vairāk, kā iespējams izteikt vārdos. Tāpēc, ja kāds tev uzticas, mēģini šo cilvēku nekad nepievilt.

Velti nedalītu uzmanību

Foto: PantherMedia/Scanpix

Viena no labākajām sajūtām pasaulē ir zināt, ka otram ir ļoti svarīga tava klātbūtne, tādēļ ik reizi, kad esi kopā ar kādu, pierādi, ka esi šīs uzmanības un mīlestības vērta.

Tavi draugi un ģimene ir pārāk vērtīgi, lai viņus ignorētu, tāpēc pasniedz viņiem labāko, kas vien iespējams – sevi. Dāvini viņiem savu laiku, nedalītu uzmanību un neviltotu laipnību. Šī ir vislabākā dāvana, ko vari pasniegt otram, jo tā nepazūd, netiek salauzta un vienmēr paliek otra atmiņā.

Izrunā problēmas

Foto: PantherMedia/Scanpix

Attiecības ar otru cilvēku ir tikai tava un otras iesaistītās personas darīšana, tādēļ neiesaisti tajās vēl citus cilvēkus - nesūdzies draugiem un neliec sociālajos portālos negatīvas ziņas par jūsu kopējām problēmām. Tā vietā izrunā visu ar otru cilvēku – centieties risinājumu atrast pašu spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!