Foto: Shutterstock



Nav noslēpums, ka Latvija nebūt nav izdevīgākā valsts, kurā papildināt skapja saturu, dodoties iepirkšanās tūrē. Tā vietā aizvien vairāk cilvēku izvēlas doties uz tuvējām Eiropas valstīm, kurās cenas ir draudzīgākas un piedāvājums - krietni plašāks. Šai sakarā apkopojām piecas Eiropas pilsētas, uz kurām vērts doties šopinga tūrē, tā veiksmīgi un ekonomiski atsvaidzinot savu garderobi.

Berlīne - “Kurfürstendamm”, "Alexa", "Friedrichstrasse"


Foto: Shutterstock
Berlīne ir viens no iepirkšanās tūristu iecienītākajiem galamērķiem pieejamo cenu, plašā piedāvājuma un arī ērtā ģeogrāfiskā novietojuma dēļ. Atzītāko Berlīnes iepirkšanās centru saraksta augšdaļā jau vairākus gadus turas t/c "Alexa", kurā ir vairāk nekā 180 veikalu, kuros atrodami gan apģērbi un apavi, gan sadzīvē noderīgas preces.

Ievērības cienīgs ir arī "Kurfürstendamm"  jeb "KaDeWe" centrs, kas patiks ekskluzīvāku zīmolu un kvalitātes cienītājiem. Tāpat Rietumberlīnē esošo tirdzniecības centru vērts aplūkot vien unikālā interjera dēļ, turklāt tā sestajā stāva atrodama īsta gardēžu paradīze.

Ja uz Berlīni dodies ne tikai šopingā, bet arī ar vēlmi aplūkot vēl neredzētas vietas un izbaudīt dažādas atrakcijas, dodies uz Friedrichstrasse - iepirkšanās ielu, kur varēsi atrast visu, ko sirds kāro, atpūtas pauzēs baudot tasi gardas tējas, kafijas vai karstās šokolādes kādā no neskaitāmajām kafejnīcām.

Londona - "Bond Street", "Oxford Street", "Mayfair"

Foto: Shutterstock
Londonā dzīve nekad neapstājas - dažādu tautību un rasu cilvēki, neskaitāmi klubi un izklaides iespējas... Pilsēta elpo nemitīgā notikumu virpulī. Pateicoties plašajam veikalu piedāvājumam, Londona ir arī iecienīts iepirkšanās galamērķis, kur var atrast īstas pērles par saprātīgām cenām.

Piemēram, viena no Londonas centrālajām iepirkšanās ielām ir Oxford Street, kur atradīsi vairāk nekā 300 veikalu, dizaineru outletu un vietējo ražotāju preces. "Selfridges", "John Lewis" un "Debenhams" ir tikai daži no ielā sastopamajiem leģendārajiem zīmoliem.

Savukārt, ja lūkojies pēc izsmalcināta krāšņuma, dodies uz Regent Street un Jermyn Street iepirkšanās ielām, kur koncentrēti pilsētas vecākie un slavenākie veikali, kas ļaus baudīt arī izcilus arhitektūras šedevrus!

Tāpat vari doties uz Bond Street aun Mayfair iepirkšanās ielām, kurās bieži sastopamas arī dažādas slavenības. Veikali šeit būs dārgi, tomēr zīmolu "Burberry", "Louis Vuitton" un "Tiffany & Co" veikalu krāšņie skatlogi vien ir apskates vērti!

Minhene - "Kaufingerstrasse", "Marienplatz", "Neuhausser"

Foto: Shutterstock
Ja esi Minhenē, aplūko ne tikai iespaidīgo Olimpisko Stadionu un brīnišķīgo pilsētas ainavu, kas paveras, uzbraucot tā skatu tornī, bet dodies arī uz pilsētas centru. Vēsturiskās ieliņas Minhenes vecpilsētā mijas ar tūristu pārpludinātām iepirkšanās ielām, kurās, lai gan veikalu sortiments atkārtojas, atradīsi kvalitatīvas lietas par krietni izdevīgākām cenām nekā Latvijā.

Iesakām doties uz šādām iepirkšanās ielām: Kaufingerstrasse, Marienplatz un Neuhausser, kurās atrodas ne tikai veikali, bet arī lieliskas kafejnīcas visdažādāko ēdienu un noskaņu cienītājiem.

Gēteborga - "Magasinsgatan”, “Fredsgatan”, “Kungsgatan"


Foto: Shutterstock
Ja nelabprāt uzturies tūristu piepildītās vietās, esot Zviedrijā, dodies uz Gēteborgu. Pilsētas mierīgais dzīves temps neradīs iepirkšanās braucieniem raksturīgo stresu, tomēr priecēs ikvienu pērļu mednieci gan ar dizaineru veikaliem, gan demokrātiskiem apģērbu zīmoliem.

Turklāt iepirkšanās ielas Gēteborgā ir vienuviet, tuvu pilsētas centram. Tajās atradīsi gan skandināvu dizaina priekšmetus mājai, gan ekskluzīvus apģērbus.

Tāpat pieejams plašs apģērbu un apavu veikalu klāsts. Visvieglāk atrodamie un sortimenta ziņā bagātākie iepirkšanās centri ir "Nordstan Shopping Centre", iepirkšanās ielas "Magasinsgatan", "Fredsgatan" un "Kungsgatan".

Vietām sastopami arī lieliski vintage tipa veikaliņi, kuros atrodamas gan second hand tipa preces, gan dārgu zīmolu darinājumi ar visām cenu zīmēm.

Madride - "ABC Serrano", "Calle Serrano", "Salamanca District"

Foto: PantherMedia/Scanpix
Madride ir lieliska vieta iepirkšanās tūrei, jo šeit atradīsi gan starptautiskus zīmolus, gan vietējo ražotāju darinājumus, turklāt veikali strādā līdz pat pulksten desmitiem vakarā. Lai atrastu visu, sākot no apģērbiem līdz trauku servīzēm, dodies uz "Salamanca District" - šai rajonā ir gan veikali, gan restorāni, gan plašas atpūtas un izklaides iespējas.

Tāpat iesakām apmeklēt "Calle Serrano" iepirkšanās ielu, kurā atradīsi arī arhitektūras pieminekļus, kā arī "ABC Serrano" iepirkšanās centru, kas reiz bija Spānijas vadošo laikrakstu redakciju mājvieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!