Foto: Shutterstock

Ja regulāri lieto sociālos tīklus un vismaz reizi dienā paviesojies arī savā Facebook profilā, ļoti iespējams, tavā draugu lokā ir vismaz divi cilvēki, kuru ieraksti tevi kaitina. Tāpat arī tu, to pat neapzinoties, vari būt kāda cita "melnajā sarakstā". Ko iesākt, lai tā nenotiktu? Iepazīsties ar goodhousekeeping.com apkopotajām lietām, ko tavi Facebook draugi tev nekad neatklātu, taču klusībā par to domā.

Pārāk daudz informācijas

Nav noslēpums, ka pārlieku privātas detaļas, ar ko dalās mūsu sociālo tīklu draugi, nereti ir kaitinošanas. Šai sakarā der atcerēties, ka Facebook nav dienasgrāmata, tāpēc atturies no vēlmes kārtējo reizi palielīties ar to, cik fantastisks ir tavs vīrietis, pagatavojot brokastis gultā, dāvinot ziedus, dāvanas un vedot tevi uz arvien ekskluzīvākiem resotorāniem, kā arī savu izrauto gudrības zobu tuvplānu. Cilvēkus tas gluži vienkārši neinteresē!

Pasīvā agresija un nemitīga drāma

Dramatiski ieraksti, kā piemēram, "Paldies par mācību! Tagad es zinu, kuri ir mani ĪSTIE draugi!" un citi līdzīgu informāciju saturoši teksti liecina par tevi kā ne pārāk līdzsvarotu personu. Respektīvi, savā ierakstā tu pilnīgi noteikti runā par kādu, kurš ir tavā Facebook draugu sarakstā, taču nenosauc šī cilvēka vārdu. Tā vietā apgūsti prasmi konfliktus risināt kā pieaudzis cilvēks un sociālajos tīklos nevirpini nebeidzamas diskusijas par cilvēku nelietīgo dabu!

Aizvainojoša runas maniere

Sazinoties ar cilvēkiem internetā, mēs nereti aizmirstam, ka viņi neredz mūsu sejas izteiksmi un nedzird balss toni. Tā rezultātā šķietami nekaitīgs joks var pamatīgi aizvainot, radot par tevi nepareizu priekšstatu. Lai no tā izvairītos, pirms informācijas publicēšanas apdomājies, vai tu būtu gatava konkrēto komentāru pateikt acīs savai vecmāmiņai – ja ne, labāk izdzēs savu ziņu!

Uzmanīgi ar bērnu "tagošanu"

Ja ar lielāko prieku "ietago" savu atvasi dzimšanas dienas ballītē, pirms ķeries pie pārējo mazuļu, kuri redzami fotogrāfijā, atzīmēšanas, noskaidro, vai viņu vecāki ar to vispār ir mierā! Izpratne par privātumu un to, cik bieži sociālajos tīklos jāparādās bērnu fotogrāfijām, ir dažāda. Tāpat atceries, ka bērna fotogrāfijas var atklāt ļoti daudz informācijas par viņa ikdienas gaitām, mācību iestādi un mājas adresi. Esi uzmanīga!

Sistēmas noslogošana

Ja vien tev nav sakāms kas patiešām svarīgs, pārstāj piesārņot Facebook jaunumu lenti ar nebeidzamiem brokastu, pusdienu, vakariņu, suņa, sevis un internetā atrastu fotogrāfiju attēliem. Pārmērīgs informācijas apjoms cilvēkus atgrūž, tāpēc nemitīga tevis publicētu ierakstu aplūkošana diez vai padarīs tevi par mīlētāko cilvēku draugu lokā!

Pārstāj lielīties

Nevienu neinteresē tas, ka tev izdevies pieveikt pusmaratonu, ka tavam bērnam ielikts desmitnieks vai arī tavs vīrs ieguvis paaugstinājumu amatā. Izvērtē, cik bieži izmanto Facebook kā platformu, lai dižotos ar saviem vai tuvu cilvēku panākumiem, un atbrīvojies no šī narcistiskā paraduma!

Nodali publisko no privātā

Ja vēlies ielūgt draudzenes uz kafiju, dari to privāti! Publiska sarakste var aizvainot kādu citu tavu paziņu, kura arī labprāt pavadītu ar jums laiku, taču ir atstāta aiz borta. Tāpat izvairies no sensitīvu tēmu apspriešanas, ja piekļuve konkrētajai diskusijai ir dota visiem.

Krūtis, lūpas un pēcpuses

Protams, ir apsveicami, ka esi sasniegusi savu mērķi un kļuvusi skaistāka/slaidāka/veiksmīgāka u.c. Taču nav vēlams to nemitīgi uzsvērt, dienā publicējot vairākas fotogrāfijas ar savas vēderpreses vai pēcpuses tuvplāniem – tu ātri vien iemantosi apkārtējo antipātijas, turklāt tevi sāks uzskatīt par tukšgalvi. Tāpēc fotogrāfijas apakšveļā pataupi privātajam arhīvam vai mīļotā priekam!

"Spamošana"

Ja esi aizrāvusies ar kādu lietu vai nodarbi vai organizē pasākumu, centies neradīt pārmērīgu teroru, nemitīgi publicējot ar savu sirdslietu saistīto informāciju. Protams, vari informēt draugus par aktualitātēm, taču, ja nemitīgi sūtīsi uzmācīgas vēstules vai dalīsies ar attiecīgo informāciju, gan tava sirdslieta, gan tu pati iemantosi antipātijas, nevis ieintriģēsi līdzcilvēkus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!