Foto: Shutterstock
Ne visi no mums ir rīta cilvēki, tomēr, piekopjot pāris vienkāršu paradumu, dienas pirmo cēlienu iespējams padarīt daudz patīkamāku, tāpēc iesakām no portāla goodhousekeeping.com aizgūtos ieteikumus, ko vari realizēt jau šorīt!

Celies līdz ar modinātājpulksteni

Par modinātājpulksteņa signāla atlikšanu snaudas režīmā un šādas rīcības kaitīgajām sekām ir runāts daudz un bieži. Atsakies no šī nelāgā ieraduma un mosties līdz ar modinātāja zvanu, tā nekaitējot saviem bioritmiem un arī organismam kopumā!

Aizmirsti par savu tālruni – vismaz uz 30 minūtēm

Centies atsvabināties no tehnoloģiju radītās verdzības un samazini laiku, ko pavadi, veroties viedtālruņa ekrānā, līdz minimumam! Jo īpaši tas ir ieteicams rīta stundās, noskaņojoties gaidāmajai dienai!

Saklāj gultu

Gultas saklāšana no rīta ne tikai aiztaupīs tev šo darbiņu vakarā, bet arī radīs simbolisku sajūtu, ka gaidāma jauna diena, kuras noslēgumā varēsi sevi palutināt ar atpūtu.

Izdzer glāzi auksta ūdens

Protams, kafija, visticamāk, ir galvenais dzēriens, ar ko tu asociē savus rītus, tomēr nakts laikā tavs organisms būs zaudējis šķidrumu, tāpēc atjauno tā līmeni ar glāzi ūdens, kam pievienota šķēlīte citrona. Tā novērsīs slāpju sajūtu, pamodinās organismu un arī uzlabos vielmaiņu!

Uzklāj acu krēmu

Āda ap acīm ir ļoti plāna, tāpēc tiek pakļauta krietni lielākam apkārtējās vides radītajam kairinājumam. Aizsargā to, lietojot acu krēmu, kas mazinās gan ādas novecošanu, gan sausuma un diskomforta sajūtu.

Ēd brokastis

Brokastis ne velti ir dienas svarīgākā maltīte. Par to sniegtajiem ieguvumiem veselībai tiek runāts teju nepārtraukti, tāpēc ņem šo informāciju vērā un ēd olbaltumvielām un šķiedrvielām bagātu maltīti, kas tevi nodrošinās ar vajadzīgo enerģiju un sāta sajūtu.

Uzstādi dienas mērķi

Diena, kurā mosties bez konkrētiem mērķiem, ir izniekota. Nepieļauj to, jau rīta agrumā saplānojot gaidāmās nodarbes, pienākumus un arī atpūtu!

Izkusties

Jogas vingrojumi, rīta skrējiens vai vienkārša pavingrošana pie atvērta loga istabā pamodinās tevi, vairos enerģiju un iekustinās vielmaiņu, nodrošinot arī labāku noskaņojumu visas dienas garumā.

Noskūpsti mīļoto

Ja dzīvo kopā ar savu partneri, pirms došanās savās gaitās vai viņa pavadīšanas noskūpsti mīļoto un novēli viņam jauku dienu. Pozitīvās emocijas radīs labu garastāvokli un nāks tikai par labu jūsu attiecībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!