Foto: PantherMedia/Scanpix
Par vienu no galvenajām vīrieša funkcijām mājsaimniecībā tiek uzskatīti darbi, kuros nepieciešams lielāks fiziskais spēks un tehniskas zināšanas. Bet ko darīt tad, ja vīrieša mājās nav?

Atbildes uz šo jautājumu apkopojis žurnāls sievietēm "Myjane". "Delfi Viņa" piedāvā ieskatu žurnāla piedāvātajos padomos.

Neaizvietojamu vīriešu nav


Foto: Shutterstock

Mīts par neaizvietojamiem vīriešiem saimniecībā – tas patiesi ir tikai mīts. Pirmkārt, vīrieša klātbūtne nebūt nenozīmē, ka viņš darīs visus darbus, kurus viņam it kā vajadzētu prast darīt.

Un, ja darīs, nav teikts, ka vīrietis vienmēr būs pieejams – katra cilvēka dzīvē mēdz būt neparedzēti apstākļi, komandējumi vai citi iemesli ilgākai prombūtnei.

Otrkārt, veikt “vīriešu” darbus noteikti nav tik baisi, cik varētu šķist.

“Myjane” vēsta, ka iespējams itin viegli pielāgoties apstākļiem, kad jāsaimnieko bez vīrieša.

Remonts pašas spēkiem


Foto: PantherMedia/Scanpix

Ir daudz sieviešu, kuras daudzas lietas spēj izdarīt pašas – piemēram, iedzīt naglas vai nokrāsot griestus.

Pat, ja tas nekad nav darīts, vienmēr ir iespēja lūgt padomu kādai šajā jomā spēcīgai draudzenei, bet tad, ja arī šāds plāns nešķiet laba doma, vienmēr ir iespējams nolīgt profesionāļus vai “vīra uz stundu”.

Mēbeļu salikšana, izjaukšana un pārbīdīšana


Foto: Shutterstock

Mūsdienās mēbeles visbiežāk tiek piegādātas izjauktā veidā. Gandrīz visos gadījumos ir arī instrukcija, kā mēbeles jāsaliek. 

Ja kārtīgi izlasa instrukciju, noteikti katrs var tikt galā ar gultas vai skapja salikšanu, bet tad, ja kaut kas ir jāpārbīda, to var darīt pa daļām - nav jācenšas pārvietot milzu skapi, ja to var izdarīt tā salikšanas procesā. 

Ja mēbeles nav iespējams pārnest pa daļām, nelielas lietas iespējams arī viegli pārstumt, tomēr, lai pārstumtu skapi vai dīvānu, būs nepieciešams kāds palīgs. Turklāt atceries - lai pārbīdītu mēbeles, tās nav noteikti jāpaceļ. 

Smagās iepirkumu somas


Foto: Shutterstock

Gandrīz katrai sievietei ir gadījušās situācijas, kad jāstiepj smagas iepirkumu somas un ir jānožēlo, ka blakus nav vīrieša, kurš varētu palīdzēt. 

Turklāt smagumus cilāt patiešām nav veselīgi. Tāpēc, ja jūs dodaties iepirkties un jums nav automašīnas, iespējams paņemt līdzi somu uz ritentiņiem. 

Tehnoloģijas un risinājumi


Foto: PantherMedia/Scanpix

Lielākā daļa sieviešu pārzina jaunākās tehnoloģijas, tomēr dažas mazāko problēmu gadījumā lūkojas pēc vīrieša palīdzības. 

Ja blakus nav vīrieša, noteikti spēs palīdzēt kaimiņi vai draugi. Ja arī viņi nespēj atrisināt problēmu, vienmēr ir iespēja vērsties pie specializētu servisu pārstāvjiem.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!