Jautājums: Tiek rakstīts un runāts, reklamēts par dažādām sejas procedūrām, jaunām maskām (piemēram, šokolādes) un brīnišķīgām sajūtām. Jautājums ir šāds, vai ir kāda "grandioza" kosmētiska procedūra, kas būtu veicama vienu reizi (nevis kursa veidā), lai uzlabotu - atsvaidzinātu sejas ādu.

Kāda varētu būt vidējā samaksa par šādu 40 gadīgas sejas ādas iepriecināšanu?

Atbild "Wellslim Centra" sejas un ķermeņa estētikas speciālistes Laura Legzdiņa un Rita Baumane:

Piemērotāko sejas skaistumkopšanas procedūru, novērtējot klienta ādas stāvokli, uzklausot viņa vēlmes un ņemot vērā skaistumkopšanas iestādes piedāvājumu klāstu, iesaka speciālists. Tomēr, ja ilgstoši nav apmeklēts kosmetologs, lai sakoptu seju un ādu sagatavotu tālākām darbībām, vispirms ieteicams veikt augļskābju vai ķīmisko pīlingu (nereti procedūras nepieciešamas 1 reizi divās nedēļās, kursa veidā līdz 5-10 reizēm).

Ja vērojama tūska, tumši loki zem acīm, zems ādas tonuss, procedūras ieteicams papildināt ar limfodrenāžas masāžu. To var veikt ar rokām, kristāla nūjiņām, aukstām lodītēm, kā arī pielietot mehāniskās limfodrenāžas metodes. Kā vienu no jaunumiem Latvijā var minēt Cerri X-Beauty Anti Age aparātu tehnoloģiju sejai, kuras nosaukums jau liecina par procedūrām, kas vērstas pret sejas ādas novecošanos, pielietojot modernas aparāttehnoloģiskās metodes. Atšķirībā no citām procedūrām, kurās pielieto aparāttehnoloģijas, Anti Age ir balstīta uz vairāku metožu vienlaicīgu pielietošanu vienas procedūras laikā. Piemēram, izmantojot impulsveida vakuumasāžu, infrasarkano staru terapiju, lāzerterapiju, magnēta vai mikrostrāvas terapiju, var panākt dziļāku iedarbību salīdzinoši ar limfodrenējošo masāžu, ko speciālists izpilda ar rokām. Pielietojot aparāttehnoloģiskās metodes, paralēli limfodrenāžai tiek veikta arī ādas mikrocirkulācijas un vielmaiņas uzlabošana, kā rezultātā panākta ātrāka, efektīvāka un ilgstošāka iedarbība.

Sejas ādas izskatu un krāsu uzlabo dažādas attīrošas un mitrinošas procedūras, kuru laikā pielieto, piemēram, C vitamīna serumu, placentas, austeru, dabīgo zīda šķiedru un citus ekstraktus. Jebkura no šim procedūrām sastāv no vairākiem etapiem.

Lai procedūra sniegtu vēlamo rezultātu, svarīgi pirms tās attīrīt ādas virskārtu un veikt pīlingu, kas uzlabo asinscirkulāciju, skābekļa piegādi ādai un pastiprina procedūras laikā pielietoto kosmētisko līdzekļu iedarbību. Pēc ādas attīrīšanas veic atbilstošu masāžu un pielieto serumus, ekstraktus un citus kosmētiskos līdzekļus. Noslēgumā pielieto liftinga efektu radošu masku.

Jau pēc vienas šādas procedūras būs redzams rezultāts, jo tajās pielieto aktīvas vielas, kuru iedarbība ir dziļāka un intensīvāka. (It īpaši, ja procedūru laikā izmanto kādu no aparāttehnoloģijām, piemēram, ultraskaņu, lai preparātu ievadītu dziļāk ādā.) Protams, lai uzturētu rezultātu, procedūras vēlams veikt vairākas reizes vai periodiski atkārtot. Ja ādu nekopj, pēc laika tā zaudē savas fizioloģiskās īpašības un līdz ar to straujāk noveco. Šo procedūru izmaksas ir sākot no Ls 20.

Lūk, 3 ieteicamās procedūras:

  • Sejas procedūra ar C vitamīnu
  • Sejas procedūra ar zīda diegiem
  • Sejas procedūra – "Plazan"
  • Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu ārsta e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!