Jautājums: Man rodas sāpes, kad tiek ievadīts dzimumloceklis, bet tikai pašā sākumā ievadot dzimumlocekli, pēc tam viss ir normāli... Un ir arī asiņošana, bet man īsti partneri bijuši tikai 2... Vai tā ir jaunavības plēve vēl aizvien, vai man jāgriežas pie ārsta? Asiņu ir samērā daudz, tās nav dažas piles... vai man tas pāries vai tā būs katra dzimumakta laikā?

Atbild Dr. Daiga Baranovska (ārstu prakse "Quartus"):

Atbilde:  Ja Jums atkārtoti traucē asiņaini izdalījumi un sāpes dzimumakta laikā, tad vispareizāk būtu reālo situāciju precizēt pie ginekologa. Protams, atsevišķos gadījumos ir iespējams, ka jaunavības plēve plīst ar vairākiem piegājieniem, taču to novēro samērā reti.

Biežāk tādās situācijās, kā Jūsu aprakstītā, mēs atrodam kādas iedzimtas īpatnības maksts ieejas anatomijā, kuras ar pavisam vienkāršām korekcijas metodēm var atrisināt un sūdzības vairs netraucē.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!