Foto: morgueFile

Jautājums: Rakstu jums, jo neredzu nevienu citu, pie kā vēl griezties ar savu problēmu. Esmu izmetusi kaudzēm naudas visādās konsultācijās un "falšajās zālēs", diemžēl arī tīrā placebo efekta pirkšanā, bet to es noskaidroju tikai nesen.

Ir tā, ka jau vairākas reizes esmu cietusi no baktērijas Streptococcus agalactiae pilnīgas izplatības pa manu ķermeni.. Nezinu, kā no šī vājprāta tikt vaļā, katrs ārsts, kam vien ir kaut mazākā nojausma par zālēm, man izraksta aizvien stiprākus hormonālos līdzekļus, bet tie ir tikai plāksteris uz lūzuma, jo tiklīdz beidzu lietot, viss iet savu gaitu. Esmu studējusi visu, ko saka google, bet tas mani dzen vēl lielākā izmisumā, jo krūšu gali iekaist vismaz reizi divās nedēļās, to ātri nomācu ar Fucicort, bet tas nav risinājums.. Arī pa galvas ādu ir šādi izsitumu plankumi, kas rada pastiprinātu matu izkrišanu.

Ļoti gaidīšu jebkura ārsta ieteikumus, pie kā reāli man griezties? Kādas analīzes man vēl vajadzētu nodot? Zinu, ka šis notiek no pazeminātas imunitātes, bet tā man ir normas robežās, bet nekas nemainās.. Vai tiešām esmu vienīgā divkājainā būtne uz visas planētas ar šādu problēmu?

Atbild Veselības centra 4 Estētiskās dermatoloģijas klīnikas dermatoloģe Kristīne Cīrule:

Atbilde: Saprotu Jūsu izmisumu, un mēģināšu atbildēt uz Jūsu jautājumu, kaut arī neklātienē to ir ļoti grūti izdarīt, neredzot ādas izmaiņas, analīzes utt..

Streptococcus agalactiae ir nosacīti patogēna mikroflora, kas aktivizējas un savairojas, un pie noteiktiem priekšnosacījumiem, ja nav normālas un aizsargājošas ādas barjeras, var rasties iekaisums. Iespējams, ka hormonālie līdzekļi, ko esat lietojusi, neārstēja šo konkrēto problēmu, jo tai ir kāds cits iemesls.

Antibakteriāla un pretiekaisuma iedarbība ir Fucicort krēmam. Tomēr tas palīdz tikai laikā, kad lietojat šo līdzekli. To pārtraucot lietot, patogēnā mikroflora var savairoties, ja tam ir priekšnosacījumi.

Kādi? To nevaru Jums šobrīd atbildēt, neredzot Jūs klātienē. Perēkļveida matu izkrišanai ir ļoti dažādi iemesli, tai skaitā arī nopietnas infekcijas slimības, ko noteikti ieteiktu Jums pārbaudīt. Streptococcus agalactiae var arī nebūt pie vainas matu izkrišanai.
Taču Jums ieteiktu noteikti atrast gudru un saprotošu ārstu, kam Jūs uzticētos un kopā risināt šo problēmu. Lai veicas!

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!