Foto: Publicitātes foto

Izkārtojot uz molbertiem desmitiem dažādu pārtikas produktu, sākot ar gurķiem un ikriem un beidzot ar vaniļas krēmu un kūciņām, tirdzniecības centra Spice restorānu pavāri trešdienas, 10. februāra, vakarā pagatavoja iespaidīgu ēdienu gleznu, ko vēlāk gardu muti notiesāja pasākuma apmeklētāji, informē tā organizatori.

Iespaidīgo gleznu autore ir māksliniece Diāna Dimma-Dimze. Lai mākslinieces skices pārvērstu ēdiena gleznās, bija nepieciešami gandrīz 3000 dažādu krāsu ēdienu gabaliņi. Darbu veidoja trīs daļas. Pirmā gleznas daļa bija sievietes portrets, pagatavots no suši un dārzeņiem, gleznas sirds daļu veidoja sāļās ruletes, savukārt no saldajām sastāvdaļām tika izveidota vīrieša sejas glezna.

"Rezultāts ir sanācis ļoti skaists un krāsains. Kad glezna vēl bija tapšanas procesā uz galda, nevarēja īsti saprast kopainu," par tapušajām ēdiena gleznām priecājās Lapsas mājas saimniece Liene Zemīte.

Tā kā tuvojas Valentīndiena, pavāriem tika jautāts, kā viņi to sagaida. Atbildot uz jautājumu, kā viņš pārsteigs dāmu šajos svētkos, pazīstamais pavārs Endijs Bērziņš atklāj: "Pārsteigt varētu, pagatavojot zirņus ar speķi, tad viņa būtu patiešām pārsteigta! Bet, ja nopietni, es jau iepriekš pārsteidzu un iepriecināju sievu, dodot viņai pilnīgi brīvu dienu ar draudzenēm un vakarā sagaidot ar svētku vakariņām."

Foto: Ilmārs Znotiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!