Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai miegs būtu salds un naktsmieru nekas netraucētu, istabai jābūt labi vēdinātai, gultai – komfortablai, kā arī telpā vēlams neglabāt elektroiekārtas. Tomēr kas vēl bez šim nosacījumiem jāievēro, uzturot kārtībā guļamistabu? Iepazīsties ar "Huffington Post" apkopotajām lietām, kam tavā gultā nav vietas.

Telefons

Diemžēl ar šo paradumu grēkojam mēs visas, jo tieši telefonā tiek likts modinātājs un tas kalpo par laika rādītāju, pamostoties naktī. Tāpat pirms miega tiek atsvaidzināta Instagram jaunumu liste un iemests īss skatiens Facebook lapā. Kā apgalvo eksperti, šie paradumi miegam un attiecīgi arī veselībai patiešām kaitē, jo zilie gaismas stari, kas izmantoti tālruņa ekrānā, traucē normālai miega hormona melatonīna izstrādāšanai. Lai to novērstu, turi telefonu tālāk no gultas, izslēdz tā skaņu un novieto ierīci tā, lai tā ekrāna gaisma nebūtu redzama no gultas!

Darbs

Lai smadzenes pilnvērtīgi atpūstos, neglabā gultā vai uz naktsgaldiņa pie tās darba dokumentus un jebko, kas nav saistīts ar atpūtu un tavu brīvo laiku. Protams, šeit nebūs vietas arī portatīvajam datoram un planšetei.

Dzīvnieki

Katrs trešais cilvēks, kurš guļ kopā ar savu mājdzīvnieku, naktī pamostas vismaz divas reizes. Tāpēc, lai cik mīļš tev arī nebūtu tavs kaķis, iekārto viņam guļvietu kādā citā telpā un rūpējies par sava miega un veselības kvalitāti!

Ēdiens

Brokastis gultā skan visnotaļ romantiski, tomēr drupačas un ēdiena atliekas gan nav nekas patīkams. Tieši tāpēc ēdienam tavā guļamistabā nav vietas ne higiēnisku, ne arī praktisku apsvērumu dēļ.

Grāmatas

Lai gan grāmatas visbiežāk ir sastopamas tieši uz naktsgaldiņa, eksperti apgalvo, ka guļamistaba ir paredzēta vien miegam un seksam, tāpēc šim vaļaspriekam jānododas kādā citā telpā. Tiesa, uz jautājumu, vai pārkārtošanās no atpūtas krēsla viesistabā uz gultu pirms došanās pie miera, iemigšanai netraucēs vēl vairāk, ekspertiem atbildes nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!