Foto: PantherMedia/Scanpix
Kad kāzu kleita ir izvēlēta, ir jāizvēlas plīvurs. Izšķir vairākus plīvuru veidus, taču galvenais ieteikums to izvēlē ir: vadīties pēc pašas sajūtas un pieskaņot izvēlētajai kleitai, kopējam stilam.

Ja sekojat aktuālajām modes tendencēm, der zināt, ka 2010./2011. gada sezonā tradicionālās tiāras plīvuru stiprinājumiem ir aktuāli aizstāt ar kristāliem inkrustētu, sudrabotu ķemmi, savukārt kā alternatīva klasiskajam plīvuram arvien populārāka kļūst cepure kopā ar mini plīvura variācijām. Topā ir arī ekstralielas matu bantes frizūras sānā, ziedu aplikācijas un putnu spalvas maigos toņos kopā ar pieklusinātām mežģīnēm.

5 PAMATKRITĒRIJI PLĪVURA IZVĒLĒ:

· lai plīvurs piestāv kleitai,

· lai plīvurs ir saskaņā ar līgavas stila izjūtu un tēlu,

· ja kāzas ir baznīcā, plīvurs vēlams formāls un seju aizsedzošs (bet tas nav nekāds likums),

· plīvura garums,

· plīvura tipa izvēle.


LĪGAVAS PLĪVURU VEIDI

Mežģīņu plīvurs - vidēji garš mežģīņu plīvurs ir tradicionālākā izvēle lielākajā daļā Eiropas. Šāds plīvurs piemērots klasiskai līgavas kleitai un kāzām baznīcā. Jāatceras, ka pie šāda plīvura nepiestāv pilnībā mežģīņota kleita, lai vizuālais iespaids nekļūtu pārspīlēts.

Mantilas plīvurs ir Spānijas izcelsmes, parasti tas ir garš vai pusgarš, eleganti caurspīdīgs, rotāts ar mežģīņu vai izšuvumu joslu visapkārt malai. Šāds plīvurs lieliski izskatās pie zīda, sievišķīgi koķetām kleitām bez lencītēm, taču garajā versijā piestāvēs laulībām arī baznīcā.

Plīvurs kā putna ligzda ir īsa tipa apļveida formas, tāpēc piestāv kā kontrasts pie garām, piegulošām kleitām. Šāds plīvurs parasti ir viegla pinuma vai caurspīdīga auduma, arī kā noslēpumains acu aizsegs. Augšpusē vai sānos šādam plīvuram var būt kāds gaisīgs un romantisks ziedu rotājums. Šāds plīvurs tiek uzskatīts par neformālu, taču to izvēlas daudzas līgavas, vēlēdamās pievērst uzmanību kleitai un baudot tā rotaļīgo un eleganto iespaidu.

Cakots un izrotāts plīvurs iespējams ļoti daudzās variācijās. Plīvurus var dekorēt ar pērlītēm, kristāliem vai ziediem, lai izceltu askētisku līgavas kleitu vai kalpotu kā papildinājums greznai princešu kleitai.

Caurspīdīgs plīvurs ar pārklājumu patīk daudzām sievietēm, kuras dod priekšroku "tīram" audumam bez īpašiem greznojumiem. Šeit labi der tilla audums un vidējs plīvura garums, kas veidots kā krītošs pārklājums. Šī būs ekselenta izvēle pie kleitas ar atsegtu muguras daļu.

LĪGAVAS PLĪVURA GARUMS

Populārākais ir pusgarais plīvurs (nolaižot rokas gar sāniem, plīvura garums sniedzas līdz roku prikstgaliem), jo tas piestāv dažādām kleitām un auguma siluetiem, piemērots gan formālai, gan neformālai laulības ceremonijai. Šādus plīvurus visbiežāk apdarina ar mežģīnēm, bet iespējamas jebkādas variācijas.

Valša plīvura garums sniedzas starp celi un potīti. Daudzi šāda garuma plīvuri ir mantilas stilā, kas īpaši iecienīts, laulājoties katoļu baznīcā.

Katedrāles plīvurs ir ļoti garš un kalpo kā kleitas turpinājums uz grīdas, kur tas stiepjas sākot no pārdesmit centimetriem līdz pat 3 metru garumā. Šāds plīvurs piestāvēs pie izsmalcinātas kleitas gan neformālās, gan greznās kāzās.

Īss plīvurs ir nosacīti neformāls, bieži tiek izmantots otrajās kāzās vai arī, ja līgava vairs nav ļoti jauna. Tas var tikt nēsāts uz sānu, aizmuguri vai pat vērsts uz priekšu. Tie ir putna ligzdas tipa plīvuri, ko var aizstāt ar vieglām elegantām cepurēm ar rotājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!