Foto: Publicitātes foto
Jau šo ceturtdien, 5. jūnijā, Rīgas Sv. Pētera baznīcā norisināsies Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas modes mākslas apakšnozares studentu modes skate "Plūdi", ko katru gadu ar nepacietību gaida ikviens pašmāju modes entuziasts.

Kā ierasts, modes skates ietvaros savas jaunākās kolekcijas demonstrēs modes mākslas bakalaura un maģistra programmas studenti, kuru vidū šogad būs ne tikai jau tādi profesionālā apritē esoši modes dizaineri kā Jānis Šnē, Arvils Linde un Reinis Ratnieks, bet arī jaunās nemiernieces – Anda Miščenko, Ieva Salmane un Laima Jurča.

Kopumā gaidāmās modes skates laikā paredzēts prezentēt 19 oriģinālas apģērbu kolekcijas kā vīriešiem, tā arī sievietēm.

"Visspēcīgākais elements scenogrāfiskajā dizainā ir tukšuma piepildīta pauze. Šī kultūrvēsturiskā telpa jau pati par sevi ir grandioza, un tai piemīt īpaša aura, kas modes skati padarīs par neaizmirstamu radošuma plūdu epicentru, ko noteikti ir vērts piedzīvot," komentē pasākuma vizuālā noformējuma autors, scenogrāfijas nodaļas 4. kursa students Einārs Timma.

Modes skate "Plūdi" norisināsies š. g. 5. jūnijā Sv. Pētera baznīcā, Rīgā, Skārņu ielā 19. Ieeja no plkst. 19.30, sākums plkst. 20.00. Biļetes iespējams iegādāties visās "Biļešu Serviss" kasēs, kā arī portālā www.bilesuserviss.lv.

Skati organizē Latvijas Mākslas akadēmija un Rīgas Sv.Pētera baznīca, skati atbalsta: Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācija, Galerija Centrs, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, Ramirent, Pacho music cafe, Evian, Micabella, KID* restorāns, Skrīveru Saldumi, Fazer, Imuarti Studio, Riga Top Hair un Tigi. Informatīvie atbalstītāji: TVNET, L'OFFICIEL, Delfi, portāls "Kas Jauns", LNT, Mix FM, Radio Rīga, Latvijas Radio 5, Radio NABA, CAPITAL FM un portāls e-beauty.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!