Foto: AP/Scanpix
Ņujorkā, kur līdz 14. februārim norisinās pasaules vadošo dizaineru modes skates, vadošā iezīme ir glamūrs un elegance, tomēr daži mākslinieki vēlējušies izcelties uz kopējā fona ar drosmīgākiem un pat ērmīgiem risinājumiem.

Jauniešu uzmanību varētu piesaistīt "Second/Layer" apģērbi vīriešiem - plāni trikotāžas krekliņi, kas, pavilkti zem žaketes, no attāluma nav atšķirami no krāsainiem tetovējumiem.

Neiztika arī bez īstā Zombijzēna parādīšanās - šis modelis it visur pievērš sev uzmanību, jo ir pilnībā notetovējis seju un arī lielu daļu pārējā ķermeņa.

Betsija Džonsone savas skates laikā mēli pārvērta par krāsainu, astoņdesmitos gadus atgādinošu aerobikas zāli - modeles izpildīja atspiešanās vingrinājumus, lēkāja, bet pati kolekcijas autore savu iznācienu noslēdza ar lepnu špagatu, par spīti cienījamajam vecumam.

Iespējams, tēma "uzvalks kā žņaugi" šoreiz bija iedvesmojusi Tomu Fordu, jo viņa skatē modeļi pelēkos, elegantos uzvalkos tika izstumti uz skatuves tādās kā slimnīcas gultās, pie tām piesaitēti ar spilgti sarkanām lentēm (attēlā).

Ņujorkas modes nedēļu šogad iezīmēja arī zelta, ādas un austrumniecisku motīvu pārbagātība, bet jautru akcentu piešķīra vienmēr aktraktīvie "Delpozo" apavi.

Skates, kā vienmēr, sēžot pirmajā rindā, kritiski vērtēja vienmēr klātesošā "Vogue" redaktore Anna Vintūra, kurai blakus reizēm bija redzams arī slavenais britu futbolists Deivids Bekhems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!