Ir sācies jauns gads. Kurš ap šo laiku skaita cāļus, bet kurš – nopietnākas vienības. Loģiski, ka tieši precīzie vācieši ir sastādījuši pasaulē dārgāko lietu sarakstu. To vidū arī... dārgākā sieviete un dārgākais futbolists.
Pasaulē
dārgākā sieviete
ir Dženifera Lopesa – viņas burvīgās miesas apdrošinātas par apaļu miljardu eiro.

Dārgākā filma joprojām ir "Titāniks", kuras radīšanai vajadzēja vairāk nekā 200 miljonu dolāru.

Visdārgākā reklāmas kampaņa pasaulē ir 2002. gadā tapušais Pepsi reklāmas rullītis ar Britniju Spīrsu galvenajā lomā – par 90 sekundēm burbuļūdens ražotāji samaksāja popdīvai 7,53 miljonus dolāru.

Dārgākajā ceļojumā devies amerikāņu biznesmenis Deniss Tito un datormiljonārs no Dienvidāfrikas Marks Šatlvorts, samaksājot 20 miljonu zaļo par ekskursiju kosmosā.

Dārgākās priekšvēlēšanu kampaņas rekords pieder Maiklam Blumbergam, kurš 2001. gadā balotējās Ņujorkas mēra postenim. Katra no 744 757 balsīm par viņam izmaksāja 86,10 eiro.

Pasaules dārgākā pilsēta ir Tokija.

Dārgākais sērijveida auto ir Maybach 62 – 360 tūkstoši eiro.

Visdārgākos apavus pasaulē izgatavojis slavenais juvelieris Stjuarts Vaicmans – kurpes ir izrotātas ar 642 rubīniem, un to cena ir 1,6 miljoni eiro.

Visdārgākās pusdienas – par 250 100 dolāru – pasūtījis Deivids Ainhorns, firmas Greenlight Capital galva, lai varētu ieturēties kopā ar savu pielūgsmes objektu miljardieri Vorenu Bafetu.

Pasaules dārgākā glezna – P. P. Rubensa "Zīdaiņu nogalināšana" – 2002. gadā nomainīja savu saimnieku par 73,5 miljoniem eiro.

Dārgākās cigaretes pasaulē ir Treasurer – paciņa maksā apmēram 24 eiro. Parastajos kioskos tās ir velti meklēt.

Visdārgākie kartupeļi ir franču šķirne La Bonnotte – to cena ir aptuveni 500 eiro par kilogramu.

Dārgākā kafija pasaulē ir Kopi Luwak no Sumatras salas – ceturtdaļa mārciņas maksā apmēram 75 dolārus.

Dārgākais kostīms pasaulē ir amerikāņu kosmonautu ietērps – tas maksā 9 miljonus dolāru un vienlaikus ir arī visdārgākais apģērba gabals pasaulē.

Dārgākā pasaules viesnīca ir Burj Al Arab Dubajā – par vispieticīgāko numuru būs jāsamaksā 770 eiro par nakti. Karaļa apartamenti izmaksās tāpat, tikai beigās pierakstiet vēl vienu nulli.

Dārgākais stadions ir Stade de France netālu no Parīzes. Šeit 1998. gadā Francijas nacionālā izlase uzvarēja pasaules čempionātā. Stadiona celtniecība izmaksāja 460 miljonus eiro.

Pasaules dārgākā akcija ir ASV investīciju firmas Berkshire Hathaway biržas akcija – tā maksā vairāk nekā 64 tūkstošus eiro.

Visdārgākais futbolists ir Zinedins Zidāns. 2001. gadā šis franču spēlētājs tika pārpirkts no Juventus uz Madrides Real par 68,7 miljoniem eiro.

Pasaulē dārgākais krūšturis maksā 12,5 miljonus dolāru. Vācu supermodele Haidija Kluma to demonstrēja kādā Ņujorkas modes skatē.

Visdārgākais komikss ir par puisēnu Timu un viņa sunīti Štrupiju – kāds kolekcionārs samaksājis 100 tūkstošus eiro par izlaiduma "Melnā sala" vāka bildes oriģinālu.

Pasaulē dārgākā tirgus zīme ir Coca-Cola. Tās vērtība ir apmēram 68,9 miljoni dolāru, kas ir gandrīz 60% no visas firmas vērtības.

Pasaulē dārgākā lelle Bārbija, kas ietērpa kleitā, izrotātā ar īstiem briljantiem, maksā 100 tūkstošus eiro.

Dārgākā grāmata pasaulē ir Leonardo da Vinči "Lesteras kodekss". Traktāts par ūdeni, zemi un debesu ķermeņiem ir iespiests spoguļrakstā uz dārga papīra ar audekla apdari. Bils Geitss to iegādājās par 24 miljoniem dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!