Foto: Publicitātes foto

Teju katra no mums zina, cik grūti gan reizēm ir izvēlēties mīļotajam vīrietim piemērotāko dāvanu. Iespējamo variantu izvēle šķiet plaša, tomēr ne vienmēr tajā atrodam to, ko patiešām meklējam. Gadījumā, ja tieši šobrīd lauzi galvu par to, kā pārsteigt mīļoto kādos no gaidāmajiem svētkiem, iepazīsties ar mūsu veidoto Latvijas dizaina dāvanu ceļvedi, kas tapis, gan iedvesmojoties no pašu pieredzes, gan konsultējoties ar veikala M50 pārstāvjiem!

Partisan

Ja gribas sasildīt savu vīrieti, tad zīmola Partisan vilnas un pusvilnas džemperi būs ļoti laba dāvana viņam; katrs džemperis ir unikāls, darināts vienā eksemplārā kā roku darbs no kvalitatīviem materiāliem.

RR un Alberts

Zīmols piedāvā gan klasiska, gan oriģināla dizaina dažādu rakstu, platuma un modeļu jostas un aproces vīriešiem, kā arī sievietēm. Starp jostām un aprocēm ir iespēja izvēlēties arī modeļus, kuru garumu ir iespējams pielāgot vīrieša izmēram, tā kā nebūs jābaidās par to, vai dāvana derēs vai nē.

Cita Rota

Skaistās un patriotiskās Lielvārdes jostas raksta šalles aizsardzībai, labklājībai, veiksmei un veselībai. Zīmola piedāvājumā ir arī dažādi sudraba un zelta kuloni un kaklarotas.

Tasha

Pasakaini vilnas adījumi vīriešiem un sievietēm, džemperi un jakas, biezas šalles, cepures un cimdi. Viss ieturēts košās, dzīvespriecīgās krāsās un rakstos.

Miesai

Mākslinieks Valdis Celms ir radījis robežzīmi "Rīga", un šobrīd ikoniskie krekli ar tās apdruku kļuvuši neaizstājami visiem, kuriem Rīga ir sirdī jau no mazotnes, vai tiem, kuri tikai tagad to sāk iemīlēt.

Blank Blank

Zīmolam raksturīgs urbāni poētisks dizains, kas tapis eksperimentos ar auduma tekstūru — apdrukājot to sietspiedē, batikojot, balinot, pludinot krāsas marmorēšanas tehnikā. Kvalitatīvs un izteiksmīgs apģērbs.

"Latvietis un latviete" – zīmola radīti krekli tiem, kuri ar prieku un lepnumu atzīst savas saknes. Šie krekli atgādina par laiku, kad Krišjānis Valdemārs pie savām studenta istabas durvīm ar lepnumu piestiprināja vizītkarti ar piebildi "latvietis". Zīmola darināto kreklu dizaina autors ir mākslinieks Ritums Ivanovs.

"Rīgai nav kauna" – zīmola radīti krekli, kas atgādina mums par to, ka par mūsu mazās Rīgas izmēru nav vērts kaunēties, tā tik un tā mūsu sirdīs ir liela un gatava stāvēt līdzās visām metropolēm. Kreklu dizaina autors ir mākslinieks Aleksandrs Breže.

Cemme

Zīmols piedāvā sietspiedes tehnikā apdrukātus dažādus vīriešu T-kreklus gan ar moderni ievītām etniskām zīmēm un vērtībām, gan arī mākslinieciskiem eksperimentiem ar dažādām interesantām detaļām.

Moshmosh

T-krekli sietspiedes tehnikā vīriešiem un sievietēm ar Ausekļa un Austras koka simboliem spēkam, enerģijai un ceļa gaismai. Iespējams kombinēt pāriem.

Pienalote

Smalki, ar roku apgleznoti T-krekli ar vilciņiem un briežiem, kas uzlabo noskaņojumu un nes sevī arī simbolisku nozīmi, kas atgādina vīrietim, ka viņš var būt gan drosmīgs kā vilks, gan stalts un iznesīgs kā briedis.

Zvēru Dārzs

Sietspiedes tehnikā apdrukāti T-krekli, krūzes, šķīvji un spilvendrānas ar dažādu zvēru smalkiem, grafiskiem zīmējumiem. Katrs varēs atrast kaut ko, kas saskanēs ar savu iekšējo zvēru.

Tundra

T-krekli ar mūsu tautā iemīļotu dzejnieku un literātu portretiem, apdrukāti sietspiedes tehnikā. Tie ir Rainis, Aspazija, Imants Ziedonis un Krišjānis Barons. Dāma var nēsāt Aspaziju, bet puisis – Raini. Zīmola dizains piestāvēs rudenīgi romantiskiem randiņiem.

Wowowo

Dažādi tauriņi, kaklasaites, lakatiņi un pat bikšturi. Vienā kolekcijā šos aksesuārus rotā latvju raksti dažādās krāsās, otrā kolekcija, kuras nosaukums ir "Elementi", ir dažādu bagātīgās dabas vērtību atspoguļojums ūdens, akmens, smilgu un ogļu rakstos.

Max Supreme

Ar īpašu rūpību un precizitāti izgatavotas koka brilles. Tās ir vieglas, ērtas un ar augstas kvalitātes atsperu eņģītēm un lēcām ar UVA+B aizsardzību. Turklāt iespējams iegādāties un izgatavot optiskās brilles ikdienas lietošanai.

Volf Wood

Arī vīriešiem patīk akcentēt savu ikdienas vai svētku apģērbu, tāpēc augstu tiek vērtētas arī aproču pogas un kaklasaišu sprādzes. Zīmols piedāvā šos vīriešu aksesuārus, izgatavotus gan no dažādiem kokiem, gan arī no rokas pulksteņu mehānismiem.

March

Zīmols March piedāvā gan dažādus askētiskus atstarotājus, gan arī jau Rīgā iemīļoto "tviterkreklu". Tas ir T-krekls, uz kura uzdrukāta tāfeles virsma. Kreklam līdzi nāk trīs krītiņi, ar kuriem iespējams apzīmēt vai aprakstīt šo virsmu pēc saviem ieskatiem kaut simts reižu dienā, pēc tam šo virsmu nomazgājot ar mitru lupatiņu vai arī mazgājot kreklu veļas mašīnā. Tie arī tiek iepakoti interesantā veidā – metāla bundžā, kas rosina zinātkāri, kas tad īsti ir tajā iekšā.

Gaismu sauca, gaisma nāca

Saisti lietussargi ar atstarojošām latvju zīmēm klasiskos toņos, kas veidoti no stingra materiāla un mehānisma, kurš pat liela vēja laikā nepievils. Trīskārša aizsardzība no lietus, no tumsas, kā arī no sliktajām enerģijām, tā savu zīmolu raksturo tā autori.

Lita Liepa

T-krekli ar īsām un garām rokām vīriešiem un sievietēm. Tie ir izstrādāti autortehnikā. Katrs krekls ir unikāls un numurēts. Litas Liepas krekli atpazīstami pēc viņas mākslinieciskā rokraksta, kurš nolasāms katrā viņas veidotajā krekla dizainā.

Miera ielas T-krekli

Miera ielas nosaukums pasaulē jau guvis zināmu atpazīstamību dažādos hipsteru ceļvežos, kuros katram Rīgas apmeklētājam ieteikts doties arī uz Miera ielu, kur ir dažādas jaukas kafejnīcas, mākslinieku darbnīcas un veikaliņi. Miera iela ir pelnījusi savu kreklu, tāpēc tika izveidoti Miera ielas T-krekli ar ikoniskā 11. tramvaja apdruku, stāsta to autori.

Artterrace.lv

Zīmols Artterrace.lv sadarbībā ar M50 radījis aproču pogu kolekciju ar dažādu Latvijas novadu un reģionu tautisko brunču audumu fotogrāfijām. Ja ikdienā nav iespējas tērpties tradicionālajos tautas tērpos, tad šīs aproču pogas ir kā jauka, mūsdienīga alternatīva.

May28th

Zīmols piedāvā oriģināla dizaina rokaspulksteņus, kuru turklāt iespējams izveidot pašam. Ja vēlies, lai mīļotais, lūkojoties pulkstenī, sastopas ar patīkamām atmiņām par lieliskiem jūsu kopā pavadītiem brīžiem, izveido pulksteņa dizainu ar jūsu fotogrāfiju vai izmanto citus simboliskus elementus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!