Foto: Shutterstock
Ne katrai no mums ir iespēja konsultēties ar personīgo stilistu par gaumīga un pievilcīga tēla veidošanu. Tomēr internetā ir iespējams atrast visu. Šoreiz piedāvājam refinery29.com apkopotos modes noziegumus, kuru pieļaušanu pret sevi nožēlosi visu atlikušo dzīvi.

Ļoti augstu papēžu kombinēšana ar ļoti īsu kleitu, šortiem vai svārkiem

Līdzīgi kā košas krāsas acu ēnas aizliegts lietot kopā ar spilgtu lūpu krāsu, arī, izvēloties apģērbu un apavus, jāizlemj, kas tieši tiks akcentēts.

Dziļš dekoltē un īsa kleita ir klasisks variants, kā tiek pārkāpti modes likumi visbanālākajā veidā, tomēr šai sakarā der atcerēties, ka arī kājas atsedzošs apģērbs ne pārāk labi izskatās ar izaicinošiem augstpapēžu apaviem. 

Lai līdzsvarotu tēlu, valkā augstpapēdenes ar pieguļošām biksēm ar paaugstinātu jostasvietu, kas pagarinās kāju garumu, bet, ja vēlies vilkt minisvārkus, pieskaņo tiem neuzkrītošas kurpes uz neliela papēža.

No matu galiem līdz papēžiem viena zīmola drānās

Pat, ja uz apģērba nav brenda logo, ģērbšanās viena zīmola drēbēs un stilistikā liks tev izskatīties kā staigājošai reklāmai. Lai no tā izvairītos, kombinē dārgāku zīmolu apģērbu ar vienkāršākām drēbēm, nebaidoties variēt.

Drēbju, kuras der gandrīz, uzspīlēšana

Ja apģērbs ir oversize tipa jeb tāds, kam jāizskatās par lielu, tam tā arī jāsēž uz apģērba. Bet, ja džinsu poga draud izsprāgt, blūze žmiedzas padusēs un džemperis nemitīgi jārausta uz leju, diez vai tu šādā izskatā jutīsies ērti.

Novalkātu drēbju valkāšana

Nav noslēpums, ka džinsi vislabāk izskatās tad, kad ir nedaudz ievalkāti. Tomēr nekādā gadījumā neizvēlies acīmredzami apvalkātas lietas, ko glabāt savā garderobē. Drēbju mūžs diemžēl ir visai īss, ja vien tās nav patiešām kvalitatīvas, tāpēc laiku pa laikam kritiski izvērtē savus krājumus.

Simbolu, ko nesaproti, izvēlēšanās

Apģērbu zīmoli masu produkcijai paredzētās drēbēs bieži vien integrē dažādus simbolus un abstrakcijas, kas raksturīgas noteiktām nācijām, reliģiskiem grupējumiem vai kultūrām. Bieži vien cilvēki šīs lietas valkā, pat neizprotot apģērbu apdruku nozīmi, tāpēc, pirms iegādājies krekliņu ar kādu neparastu ornamentu, noskaidro, vai patiešām vēlies būt tā vēstījuma valkātāja.

Neērta apģērba, kurā nevari pakustēties, valkāšana

Katrai sievietei ir zīmuļsvārki vai kurpes, ar kurām iespējams vien stāvēt un skaisti izskatīties, bet, tiklīdz jāsper solis… Lai neizskatītos muļķīgi, neiegādājies apģērbu un apavus, kuros nejūties ērti.

Izlikšanās

Modes tendencēm patiešām nav nozīmes, jo svarīgākais ir sievietes stils. Līdz brīdim, kamēr izdodas atrast to, kas patiešām ir "tavs", var paiet gadi, tomēr vissvarīgākais šajos meklējumos ir necensties izlikt par kādu citu. Ja tev patīk sportiskais stils un komforts, nagliņkurpes un kleitas diez vai liks tev justies par sevi pārliecinātai. Savukārt tieši pašpārliecinātība ir atslēga harmoniskam un pievilcīgam tēlam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!