Foto: LETA

Otrdien, 26. aprīlī, televīzijas kanāla STV Pirmā raidījumā "Starp mums runājot" viesojās deju pasniedzējs un deju studijas "Dzirnas" vadītājs Agris Daņiļevičs. Viņš atklāja, ka esot tik tālredzīgs, ka uzreiz pasaka, cik laba vai slikta būs dejotāja, kas pie viņa atnākusi.

"Man ir "baigi piešauta" acs! Es ne tikai varu pateikt, kura būs laba dejotāja, bet uzreiz redzu, ir vai nav meitene stāvoklī – to nosaku pat ātrāk par viņas vīru," apgalvo Daņiļevičs. "Es meitenes šokēju!"

Deju pasniedzējam esot sapnis izveidot nebijušu deju programmu, kur vienlaikus dejo vairākas paaudzes – meita, māte un vecmāmiņa, lai uzsvērtu atšķirību starp dejas sniegumu katrā vecumā.

Vaicāts par to, lai raksturo savas dejotājas šodien un pirms 30 gadiem, Daņiļevičs apmulst un atzīst, ka nespēj to izdarīt. "Laikam jau kādreiz viss bija vienkāršāk, arī sievietes."

Lai cik neparasti tas būtu, Agris Daņiļēvičs, būdams meitu tēvs, par vīriešu lietām vislabprātāk runā ar saviem dejotājiem, ne meitām, jo atzīst, ka viņi kopā ikdienā pavada tik daudz laika, ka bieži nākas būt kādam tēva un pat mātes vietā. "Visgrūtāk ir pārdzīvot ar audzēkņiem tīņu vecumu. Tas ir ārprāts!" nosaka Daņiļevičs. Sarunās esot jāpavada ļoti daudz laika.

Deju pasniedzējs ir pārliecināts, ka jebkurai sievietei ir jāsporto vai, vislabāk, jādejo, lai būtu skaista, gracioza un ar labu stāju. Viņš gan nosmej, ka lielisks veids, kā skaisti iemācīties nest savu ķermeni un iegūt līganu gaitu, ir uzlikt uz galvas glāzi ar ūdeni un pārvietoties šādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!