Foto: Shutterstock
Teju katrai no mums ir kāda draudzene, kolēģe vai paziņa, kura, šķiet, nekad nenogurst. Mostas līdz ar saullēktu, lai dotos ierastajā 10 kilometru skrējienā, nesatricināmā mierā sapoš un uz skolu aizved bērnus, turklāt vēl darbā ierodas punktuāli un nevainojamā izskatā, nemitīgi sasniedzot arvien jaunus panākumus un vēl veiksmīgi vadot savu mazo biznesu… Kā viņa to spēj? Šķiet, par šo tēmu uzņemtas pat filmas.

Ja arī tev šis jautājums ir aktuāls, un nesaproti, kā iespējams nemitīgi justies možai un enerģiskai, piedāvājam iepazīties ar dažiem noslēpumiem, ko zina sievietes, kuras pagūst visu, turklāt nekad nezaudē enerģiju!

Labas pašsajūtas galvenais priekšnoteikums – fiziskā slodze

Kura gan nav piekāpusies slinkumam un, tā vietā, lai pēc saspringtas darba dienas dotos izlādēties uz sporta zāli, vien sabrukusi uz dīvāna televizora priekšā? Šis paradums mūsu fizisko un emocionālo nogurumu nemazina, tam patiesībā palielinoties. Tāpēc, lai nezaudētu dzīvesprieku, koncentrēšanās un darba spējas, kā arī neļautu stresam pilnībā sagraut tavu fizisko un garīgo veselību, regulāri nodarbojies ar sportu! Jāpiebilst, ka izkustēšanās tieši no rītiem vairos tavu enerģiju dienas garumā, kā arī aiztaupīs ierasto rīta cēliena īgnumu.

Spēja atslābināties

Dienas darba dunā atslēgšanās no tiešo pienākumu veikšanas šķiet neiespējama. Reizēm taču nav laika pat papusdienot! Tomēr ir pierādīts, ka, laiku pa laikam novēršot domas no darāmo darbu saraksta un kaut paklausoties mūziku, izejot pastaigā vai paskatoties, piemēram, nesen baudītā ceļojuma bildes, mūsu produktivitāte augs un nogurums atkāpsies.

Koncentrēšanās uz kādu jauku notikumu nākotnē

Pavasara ceļojums uz Nīderlandi, pikniks, ko ar draugiem baudīsiet nedēļas nogalē, drīzumā gaidāmās Lieldienu brīvdienas... Domājot par ko iepriecinošu, arī tava enerģija vairosies un, sapņojot par nedēļas nogalē gaidāmajiem notikumiem, kas sagādās prieku, arī darbi veiksies raitāk.

Foto: Shutterstock

Svaigs gaiss

Uzturēšanās slēgtās telpās iet roku rokā ar nogurumu. Maini savus ieradumus un pēc iespējas biežāk dodies ārā, elpo svaigu gaisu un sildies pirmajos pavasara saules staros!

Laiks sev

Tā var būt ilgāka duša no rīta vai atslābinoša vanna vakarā. Grāmatas palasīšana vismaz 20 minūšu garumā, pēc darba dienas atgriežoties mājās, vai nodarbošanās ar sev tīkamu vaļasprieku. Sievietes, kuras gandrīz vienmēr izstaro enerģiju un vitalitāti, zina, cik nozīmīgs ir laiks, ko ikdienā veltām sev. Un kad tu pēdējo reizi baudīji pati savu kompāniju, to nepapildinot vīram, bērniem, kolēģiem, draugiem un paziņām?

Atceries par veselīgu uzturu

Ēdiens ir mūsu organisma degviela. Rūpējies par sabalansētu un veselīgu uzturu, tā nodrošinot sevi arī ar labu pašsajūtu, vajadzīgajām koncentrēšanās spējām un, protams, dzīvesprieku! Tāpat neaizmirsti par pietiekama šķidruma daudzuma uzņemšanu ikdienā. Dzer ūdeni, nevis vien kafiju vai tēju, savukārt no saldinātajiem dzērieniem atsakies vispār!

Paņem pauzi

Mūsu ikdiena rit nemitīgā tehnoloģiju un elektrisko iekārtu ielenkumā. Laiku pa laikam ir vērts paņemt pauzi gan no datora, gan viedtālruņa, kā arī planšetes lietošanas. Tāpat izslēdz televizoru un ļauj sev vienkārši izbaudīt klusumu!

Mazliet viltības

Aizsnaudies pie darba galda pusdienu pārtraukumā? Nevienam par to nav jāzina!

Raksta tapšanā izmantota informācija no Purewow.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!