Foto: Privātais arhīvs
Mūziķis Atis Zviedris jeb Flame plašākai sabiedrībai kļuva zināms 2003. gadā ar piedalīšanos realitātes šovā "Talantu fabrika" kopā ar citiem mūsdienās labi zināmiem māksliniekiem, piemēram, Artūru Šingireju jeb Donu. Atis savulaik ir bijis solists grupā "Busy Bee", taču 2014. gadā nāca klajā ar jaunizveidotās grupas "Flame & The Rolltones" debijas albums "Road Trip", kas ieturēts "American Roots" stilistikā. Plašāku atpazīstamību Atis ir ieguvis, pateicoties viņa dalībai dziedošajā šovā "Izklausies redzēts".

Atis ir ārkārtīgi pozitīvs cilvēks, ļoti atraktīvs un rosīgs. Viņš ir audzis muzikālā ģimenē, un mūziku profesionāli sācis apgūt Emīla Dārziņa mūzikas skolā. Savulaik dziedājis arī Rīgas Doma skolas zēnu korī. Daudzi Ati atpazīst arī kā radio "Star FM" dīdžeju un ētera balsi, kur viņš nostrādāja trīs gadus. Viņš ir arī organizējis rokfestivālu "Pīlādzis" un piedalījies leģendārās rokgrupas "Katedrāle" dziesmu restaurēšanā. Mūziķis atklāj, ko viņš domā par attiecībām, mīlestību un sievietēm.

Iedvesmas mirkļi – makšķerēšana un mūzika

Atim ir 15 gadus vecs dēls, kurš no mammas paspārnes Zviedrijā šogad ir pārcēlies uz dzīvi Latvijā kopā ar Ati un viņa draudzeni Aneti. Ar dēlu labprāt uzspēlējot basketbolu un ejot makšķerēt – abi ir kaislīgi makšķernieki. Ļoti patīkot ceļot, bet tagad Eiropā to darīt neesot pārāk droši. Mūziķis stāsta, ka visa viņa dzīve griežas tikai par un ap mūziku un muzicēšanu. "Es rakstu arī dziesmas, šogad sarakstīju mūziku izrādei "Saimnieks meklē saimnieci". Patiesībā lielāko daļu dziesmu raksta mūsu grupas basģitārists, daudz kopīgi pie tām strādājam – pulējam, slīpējam un rakstām iekšā," viņš skaidro. "Pats to daru ar lielu prieku un aizraušanos. Pavasarī un rudenī radošais process ir aktīvāks, un mēs plānojam ierakstīt jau otro albumu. Starp citu, mana draudzene Anete arī ir radošs cilvēks, viņa spēlē amatieru teātrī."

Foto: Privātais arhīvs
Katram cilvēkam vajadzētu būt dzīves mērķiem: "Man kā mūziķim ir mērķis uz vienu no lielākajiem festivāliem pasaule – Glastonberijas festivālu. Gribu tā – sestdienas vakarā tieši pulksten 11 plānoju spēlēt uz galvenās skatuves," viņš smejas. "Es vēlos, lai mūzika, kuru spēlēju, ir paliekoša. Kaut kas aiz sevis ir jāatstāj. Vēlos, lai mana mūzika patiktu cilvēkiem, lai viņiem būtu interesanti, lai mūsu bērni un bērnu bērni to klausītos un atpazītu, sakot – jā, tas ir Atis Zviedris."

Attiecību formula

"Ticu tam, ka divi cilvēki var satikties pavisam nejauši un pavadīt kopā visu dzīvi harmonijā un saticībā," Atis uzskata. "Ticu arī tam, ka, mērķtiecīgi meklējot savu otro pusi, var gūt pareizo rezultātu. Tomēr, manuprāt, svarīgākais ir, lai cilvēks viens otram šķiet saistošs visdažādākajos veidos."

"Ir tik daudz attiecību veidi, par kuriem man nav ne jausmas – par tiem lai spriež speciālisti. Mīlestība, mīļuma izrādīšana ir ļoti svarīga attiecību sastāvdaļa. Velosipēds ar tukšu riepu arī iet uz priekšu, bet – vai tad tā ir braukšana?" viņš retoriski jautā.

Jautāts, ko domā par laulībām un vai sieviete drīkst bildināt vīrieti, Atis stāsta: "Laulība ir skola mūža garumā, ir jāmācās vienam no otra ik dienu. Vai sieviete drīkst bildināt vīrieti? Gribētu parunāt ar to vīrieti, kuru bildinājusi sieviete. Būtu interesanti uzklausīt pirmās sajūtas tādā situācijā."

"Jābūt uzmanīgiem vienam pret otru. Lai attiecībās uzturētu dzirksteli, nevajadzētu vienmēr sēdēt mājās un būt kā pūpēdim. Attiecībām vajag ik pa laikam “piebērt ogles”."
Atis Zviedris

"Domāju, ka katrs cilvēks ir radīts savstarpējām attiecībām un kaut kur uz pasaules var atrast savai monētai otru pusi. Tikai jāņem vērā – kad rādi savu monētu kādam citam, skaties, lai ir skaista un spodra," mūziķis stāsta, ka attiecības ir jāspodrina. "Pats baudu pilnasinīgas attiecības, pavadot kopā lieliskus dzīves brīžus, un ticu, ka tas tā arī paliks."

Atis uzskata, ka dzīvot dzīvošanas pēc esot pieradums, un, ja cilvēki necenšas meklēt otrā un attiecībās kaut ko jaunu un nemēģina izbēgt no rutīnas, nekas labs tur nevarot sanākt: "Ir jāmēģina ikdienu papildināt un atsvaidzināt ar kaut ko jaunu. Jābūt uzmanīgiem vienam pret otru. Lai attiecībās uzturētu dzirksteli, nevajadzētu vienmēr sēdēt mājās un būt kā pūpēdim, attiecībām vajag ik pa laikam "piebērt ogles" – aiziet uz kino, izrādi, koncertu vai sarīkot pikniku. Jāmēģina ieraudzīt otru cilvēku citādā gaismā vai, varbūt tieši pretēji – ēnā. Kādreiz var uzvilkt drēbes, kas ir aizmirstas nogulējušas skapī, un otrs jau izskatīsies citādāk, pievērsīs uzmanību un patiks vēl vairāk."

Foto: Privātais arhīvs
"Manuprāt, ir svarīgi, lai sieviete ir sakopta. Parametriem vai kājas izmēram nav tik liela nozīme. Galvenais, lai drēbes ir tīras un foršas, bet, ja netīras, tad lai vismaz forši izskatās," viņš smejas. "Pat cilvēkam, kas rok dārzu, ir labi jāizskatās."

Atis saka, ka principā neesot aizspriedumains: "Man nav pretenziju, ja, piemēram, sieviete pati nāk iepazīties. Jāvadās pēc sajūtām – vai nu esi uz viena viļņa ar otru vai nē. Pat nav svarīgi, vai ar vīrieti vai sievieti. Kādreiz cilvēkam mēdz būt savādi, smagi, neizturami smiekli, vai viņš mēdz atkārtot vienu un to pašu vārdu visu laiku – tās ir epizodes, ka kaitina un gribas aizrādīt. Pat čalis var būt un neizturams manierēs, dažreiz pat neizturamāks kā dāma."

Sievietēm Atis ieteiktu grūtos brīžos saglabāt pozitīvu prātu un pozitīvas domas, un pats galvenais – neapstāties, turpināt iesākto, kamēr darbs nav pabeigts līdz galam. "Katram ir savas grūtības – materiālas, morālas, šķiršanās, slikts atgadījums dzīvē. Tad ir labi, ja apkārt ir pareizie cilvēki, kas atbalsta un palīdz saglabāt smaidu uz lūpām," Atis vēlas iedvesmot sievietes. "Galvenais ir turpināt rosīties!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!