Foto: Shutterstock
Jau otro gadu jūniju Latvijā var dēvēt par sievišķības mēnesi. Arī šogad vasara tiek sākta ar izaicinājumu dāmām – 30 dienas pēc kārtas tērpties tikai svārkos un kleitās, tādējādi vairojot smaidus, prieku un apzināšanos par savu sievišķo būtību.

Pēc negaidīti lielās atsaucības un cilvēku intereses, ko Ances Annas Šternbergas mestais izaicinājums "30 dienas svārkos" saņēma iepriekšējā gadā, pasākums neviļus pārtop par tradīciju. Radot domu par izaicinājumu mēneša garumā valkāt tikai svārkus un kleitas, idejas autore nebija gaidījusi, ka tas pārvērtīsies sava veida sabiedriskajā akcijā, gūstot tik lielu popularitāti sabiedrībā. Kā teic projekta realizētājas, "Akcijas pagājušā gada veiksmes stāsts lielā mērā ir tieši portāla "Delfi" nopelns", jo arī pērn vēstījām par šo sievišķīgo izaicinājumu.

Iedvesmojoties no cilvēku pozitīvās attieksmes, šogad izaicinājums tiek rīkots vēlreiz – jau plašākā mērogā. Iesaistoties sabiedriski aktīviem pasniedzējiem, speciālistiem un uzņēmumiem, visa mēneša garumā izaicinājuma dalībniecēm tiek piedāvāta plaša pasākumu programma. Papildu svārku un kleitu valkāšanai, dāmām būs iespēja apmeklēt nodarbības, seminārus un lekcijas par sievišķīgām tēmām, iepazīties ar citām iedvesmojošām sievietēm, veidot jaunus kontaktus un ieviest jauniegūtās zināšanas praksē.

Lielākajai daļai izaicinājuma pasākumu nav dalības maksas, tāpēc organizatori aicina izmantot iespēju un viesoties nodarbībās pie psiholoģes un aromterapeites Initas Krūmiņas, jogas pasniedzējas Tijas Kazākas, konsultējošās vēdiskās astroloģes Ineses Dāvidsones, cigun skolotājas Santas Ķempeles, astroloģes Līgas Pacēvičas un citām pasniedzējām.

Izaicinājuma atklāšana notiks 1. jūnijā pulksten 18, Spīķeru radošajā kvartālā, kur paredzēta mainīšanās ar svārkiem un kleitām. Vairāk informācijas šeit.

Gluži tāpat kā pagājušā gadā, ikviena izaicinājuma dalībniece tiek aicināta dalīties stāstos, attēlos un iespaidos sociālajos tīklos, izmantojot mirkļbirku #30dienassvarkos. Tieši tāpat kā pirms gada, izaicinājuma dalībnieču savstarpējā atpazīšanās zīme ir violeta lentīte, kas apsieta ap roku. Lentītes var iegādāties vai meistarot pašas dalībnieces, vai saņemt izaicinājuma organizatoru rīkotajos pasākumos.

Foto: Shutterstock

Aicinot dāmas vēlreiz izpaust savu sievišķību, idejas autore Šternberga saka paldies visām dāmām, kuras iesaistījās pagājušajā gadā, tādējādi dodot iespēju aktualizēt tēmu arī šogad: "Gads apskrējis riņķī un tā laikā esmu saņēmusi daudz pozitīvu ziņu – ne tikai par ražīgi papildinātiem drēbju skapjiem, bet arī par izaugsmi attiecībās, uzlabotu ģimenes dzīvi, atrisinātām nesaskaņām, palielinātu pašapziņu un daudzām citām skaistām pārmaiņām, kas ienākušas sieviešu dzīvēs.

Ik pa laikam saņemu arī kritiku ar stingri paustu nostāju, ka reizēm sieviete biksēs ir daudz sievišķīgāka un, ka uzvelkot svārkus, uzreiz nevar kļūt par dāmu. Atbildot uz to, vēlos teikt, ka šis izaicinājums un svārku motīvs tajā ir simbolisks. Izaicinājuma vēstījums nav nodot ziņu, ka ar svārku uzvilkšanu tiek atrisinātas ar sievišķību vai tās trūkumu saistītās problēmas. Izaicinājums un svārki ir kā simbols – kā atgādinājums katrai no mums audzēt maigumu, mīlestību un sievišķību sevī.

Pirms gada, uzsākot izaicinājumu, biju pārsteigta, ka iekšējie konflikti, kurus pati mēģinu risināt sevī, dzīvojot šajā vīrišķīgajā pasaulē, skar tik daudz sieviešu. Šogad izaicinājums jau ir veids, kā savest kopā līdzīgi domājošas sievietes – dāmas, kuras grib nokļūt pie savas patiesās būtības jeb tās maigās būtnes, kas ikdienā staigā skarbās maskās.

Lai šis izaicinājums kļūst par veidu, kā mums – sievietēm – radīt kopienu, kurā kopā varam kļūst stipras savā sievišķībā, maigumā, bezrūpībā un viedumā!"

Jāteic, ka 30 dienas svārkos un kleitās tomēr nav nekas neiespējams – to pierādīja arī Darja, kura veselas 100 dienas pavadīja, netērpjoties biksēs. Darja uzsver, ka piedalīšanās šāda tipa izaicinājumus rada pārmaiņas arī pašā: "Pat tad, ja šķiet, ka tas neko nemainīs, tas tomēr radīs pārmaiņas pat tad, ja pati to nepamanīsi. Sievietēm, kuras baidās piedalīties, varu teikt tikai vienu – bailes ir tikai mūsu prātā, un tās bloķē enerģijas plūdumu, tāpēc ir jāatkāpjas no tām, jāatbrīvojas un jāļaujas brīvībai, idejām, iespējām un jaunai dzīvei!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!