Foto: Caters News/Scanpix/LETA

No Pablo Pikaso līdz Vinsentam van Gogam – amerikāņu māksliniece radījusi kolekciju, izmantojot slavenus darbus un cilvēku ķermeņus. Aģentūra "Caters News Agency" informē, ka darbu autore tos radījusi ar domu atspoguļot mūsdienu mākslas pasauli.

Māksliniece Trīna Mērija (Trina Merry), kas nodarbojas ar maskēšanas jeb kamuflāžas mākslas veidu, radījusi vairākus slavenu gleznotāju darbus, izmantojot cilvēku ķermeņus. Viņas interese attiecībā uz mākslu sākās tad, kad, braucot ar mašīnu pa Losandželosu, tai iespēra zibens.

Katrs Mērijas mākslas darbs ir nosaukts īstās gleznas pēdējās izsoles vērtībā dolāros. Piemēram, Pablo Pikaso glezna "Le Reve" mākslinieces izpildījumā nosaukta "155,000,000", savukārt Džeksona Poloka glezna "No. 5, 1948" par "140,000,000".

Kā stāsta pati gleznu autore, viņa kolekciju "Lust of Currency" izveidojusi ar mērķi atspoguļot mūsdienu mākslas pasauli. "Slavenākās gleznas tiek izmantotas kā preces, kuras pārdod, pērk un maina izsmalcināta auditorija," norāda māksliniece.

Trīna Mērija stāsta, ka vieni no slavenākajiem mākslinieku darbiem pasaulē ir vairāk zināmi pēc to vērtības. "Tā ir zīme, ka politiskie un ekonomiskie spēki ir ļoti ietekmējuši mūsu kultūru," tā autore aģentūrai "Caters News Agency". Mērija norāda, ka māksla drīzāk ir redzama internetā vai sociālajos medijos, nevis galerijā, muzejā vai katedrālē, kur tā ir novietota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!